Bröllopsteman Att Inspireras Av

Det finns en oändlighet när det kommer till olika typer av bröllop och det allra bästa är ju att man kan utforma dagen precis som man själv vill. Det kan dock vara svårt att veta vart man ska börja och vilken stil man vill ha. Inom bröllop brukar vi prata om olika kategorier och här nedan har vi listat några av de vanligaste, så du som blivande brud eller brudgum kan få en övergripande bild av vad för typer av bröllop som finns där ute. Kanske hittar du en favorit som du kan spåna vidare på?


Bohemiska bröllop

Större delen av Sisters in Laws bröllopsarkiv är baserat på den bohemiska stilen och det är även den stilen som bloggen grundar sig i. Bohemiska bröllop kännetecknas av att vara avslappnade, jordnära, personliga och kan innehålla mycket DIY-detaljer. Här nedan hittar du några bröllop som faller under den bohemiska kategorin. Vill du ha mer inspiration kan du spana in vårt boho-arkiv här.


Vintagebröllop

Vintagebröllop ser ofta ut att komma direkt ur en saga. I den här kategorin hör gamla slott, fint second hand-porslin och spetsklänningar hemma. Inom vintagebröllop ser vi ofta dova toner som puderrosa, beige, lätta nyanser av grönt och gräddvit. Är du ett fan av 1900-talets tidiga årtionden eller ännu tidigare än så? Då kommer du troligtvis att gilla vintagebröllop också!


Retrobröllop

Nu tänker du kanske att vintage och retro är synonymer och även om det delvis är sant så syftar vi ofta på olika saker när vi pratar om vintage- och retrobröllop. Medan vintage känns mer antikt är retrostilen yngre och kopplas ofta till 1960-talet och senare. Retrobröllop är ofta präglade av färg, glitter och udda dekorationer. Det är en stor och glad kategori som värd att utforskas!


Rustika/lantliga bröllop

Inom denna kategori hittar vi mysiga lador, gammalt trä, mycket DIY och personliga detaljer. Bordsdukningen får gärna bestå av udda bestick, tallrikar och glas från flera olika uppsättningar. Gillar du när det känns hemmabyggt, originellt, unikt och naturligt borde du definitivt ta dig en titt i den lantliga och rustika världen. Här hittar du vår lantliga kategori och här hittar du den rustika.


Industriella bröllop

Industriella bröllop har blivit mer och mer populära de senaste åren. Här hittar vi stora ytor, kala väggar och mycket metall. Vi ser brudpar som låter industrilokalen vara som den är med minimalistisk dekoration och de som pryder den med mycket grönska för ett lite mjukare intryck. Eftersom en industrilokal ofta lämnar väldigt mycket åt fantasin finns det mycket att jobba med.


Urbana bröllop

Urbana bröllop syftar på stadsbröllop och en ikonisk plats för denna typen bröllop är Brooklyn i New York. Stadsdelen har mycket som en urbanfantast efterfrågar: spännande byggnader, gränder, grafitti och en levande miljö. Men du kan såklart få till ett urbant bröllop utan att åka till New York. Här nedan kan du få ett smakprov på hur urbana bröllop kan se ut:


Moderna bröllop

Slutligen har vi de moderna bröllopen. I den har kategorin hittar vi stilren och minimalistisk design med en modern look. Ska vi dra paralleller till inredning kan vi titta på den skandinaviska designen som är enkel och luftig utan överflödiga prylar.