Ett Bröllop Som Plockat Ur En Saga: Ilaria + Andrea

I juli 2019 gifte sig Ilaria och Andrea på sagolika Villa Papafava Frassanelle nära Venedig i Italien. Med sig hade de fotograf Serena Genovese som förevigade dagen och Serena beskriver platsen som “an enchanted fairy tale park”. Spana in bilderna nedan så förstår du precis vad hon menar! Bilderna liknar stillbilder från en film. Estetiken har en historisk känsla som förstärks av platsen, en underbar villa i nationalparken Euganean Hills. Ni kommer att hitta massvis av inspiration inför ert bröllop i dagens inlägg. Även om ett bröllop i Italien inte finns på kartan i skrivande stund, så kostar det inget att drömma, eller hur? Dessutom finns massor av vackra herrgårdar, slott och liknande platser i Sverige.

välkomna + bröllop + Italien + Venedig
ringar + vigselringar
förberedelser + makeup + sminkning
bröllopssminkning + håruppsättninh + makeup

Bruden valde en klassisk håruppsättning, med blomsterdekorationer och lösa lockar som förstärker intrycket av att hela bröllopet utspelar sig i en saga. Brudgummen har matchande blommor nålade på kavajslaget. Västen och flugan i en neutral kompletterande färg ger en ytterligare dimension till hans ensemble som vi verkligen gillar.

kavajslag + outfit + mensstyle
make + blivande man + brudgum
bröllopsklänning + spetsdetaljer
bröllopsporträtt + blivande makar + nygifta
venue + utomhusbröllop + sagolikt

Platsen för vigseln är som från en annan värld. Med otaliga blomsterdekorationer, inramat av de lummiga träden med ett helt magiskt ljus, hade fotografen fantastiska förutsättningar att fånga det känslosamma ögonblicket, vilket hon gjorde med bravur!

Som gjort för ett bröllop, håller du inte med? Med naturens inramning känns platsen som en blandning mellan en gömd skogsglänta och en lokal placerad för ändamålet.

blomsterdekorationer + blomster
cello + fiol + levande musik

Till tonerna av levande musik möttes paret vid altaret. Vi är väldigt förtjusta i detaljbilderna från vigseln där vi ser gästernas känslor, detaljer på kläderna och dekorationerna samt vigselförättarens handskrivna anteckningar. Så vackert!

brudens mor + glädje + glädjetårar
spets + spetsklänning + bröllopsklänning
ceremoni + förrättare + präst
löften + vigsel + ringar
håruppsättning + bohemiskt + fläta
torkade blommor + ris + nygifta

Nygifta! Gästerna överöste Ilaria och Andrea i blomblad och kärlek. Vi är särskilt svaga för bröllop där blommorna tillåts ta plats som de gör här - ännu en oemotståndlig sagoreferens. Tips gällande kastade blomsterblad efter vigseln - prata med er florist om det finns spill av blomster och blad som ni kan få eller få köpa för en liten slant. Detta kan ni sedan torka och lägga i papperstrutar så som brudparet gjort här. Enkel DIY!

nygifta + brudpar + blomster
brud + brudtärnor + kram + bästa vänner
brudgum + glädje + bröllopsfirande

Sedan kunde festen börja! Middagen dukades upp vid långbord under tak, dukningen gick i koppar, rosa och även här med blomster så att det räckte och blev över. Temat med levande musik fortsatte, till middagen njöt sällskapet av akustik gitarr.

bordsdukning + middag + långbord
dukning + table setting + stationairy
gitarr + akustisk musik + levande musik
bröllopsmiddag + dukning + Italien
detaljer + dekorationer + bar
glass + efterrätt + isglass
bröllopstårta + bröllop + dekorationer

Vi är mäkta imponerade över den otroliga känslan för detaljer.

kärlek + brudpar + porträtt
italien + drömmigt + skymning

Skymningen föll över Villa Papafava Frassanelle och dansen drog igång! Brudparet inledde traditionsenligt med en brudvals, tätt följda av sina vänner och familj. Tack Ilaria och Andrea för att vi fick dela ert magiska sagobröllop, vi önskar er all lycka och kärlek i framtiden.

kiss + fairy lights + ljusslingor

Fotograf: Serena Genovese.
Event designer: Cloe Flowers.
Musiker: Damien McFly.
Plats: Villa Papafava Frassanelle.
Blommor: Daisy Studio.