Intimt Bröllop i Göteborgs Rådhus med Retrokänsla: Pim + Christopher

Det var den 9 november 2019 som Pim och Christopher gifte sig i Göteborgs rådhus. De ville ha ett intimt och naturnära bröllop med vigsel i funkisarkitekturens drömmars byggnad Rådhuset. Bröllopsfotografen Angelica Hvass var med och förevigade denna känslofyllda dag som bruden Pim nu ska få dela några ord om.

bröllop klädsel
bröllop håruppsättning blommor
bröllop klädsel

Så träffades paret

Pim: Vi arrangerade musikklubb tillsammans i Linköping, bokade liveband och spelade skivor ihop. Var goda vänner länge innan det sa klick. Nu har vi varit tillsammans 6,5 år och fick en bebis ihop i februari. Vi förlovade oss mestadels av praktiska skäl, men en vigsel var också ett fint sätt att få sätta fokus på oss innan bebisen kommer.

bröllop klänning
bröllop klänning boho
bröllop porträtt

Tema och inspiration för bröllopet

Vi båda älskar skogen och naturen. Ville att det skulle kännas naturnära och väldigt mycket ”vi”. Eftersom jag odlar egna snittblommor ville vi ha fokus på det närodlade och hållbara. Avskalad vigsel med endast vittnen och vår lilla bebis i magen. Intimt och romantiskt.

bröllopsklänning gravid
bröllop håruppsättning
bröllop frisyr
bröllop blommor hår
bröllop klänning vit
bröllop bukett brud torkad

blommor

Pim: Buketten består av 100% torkade blommor och är bunden av mig själv. I håret har jag rosa eterneller. Jag är snittblomsodlare på min fritid och har odlat och torkat mestadelen av blommorna själv. Resten bidrog en odlarkollega här i Göteborg med. Det fantastiska med att ha torkade blommor är att buketten varar för evigt. Det är en så fin symbolik i det precis som vi vill att vår relation och kärlek till varandra också ska vara hållbar och långsiktig. Det är så mycket kärlek nerlagd i hur dessa blommor har odlats under hela 2019 från frö till bukett.

bröllop porträtt skog
bröllop brudgum hatt kostym
bröllop skog porträtt natur
bröllop skog detalj

val av klädsel

Så mycket vintage, lånat och fått från vänner som möjligt. Fokus på återbruk snarare än att konsumera nytt. Den blå koftan har min mamma stickat på 80-talet. Det var inte planerat att den skulle med på bilderna men det föll sig så bra med ”någonting lånat, någonting blått” osv.

bröllop klädsel natur
bröllop klädsel kofta
bröllop bröstbukett
bröllop kostym grå

Om fotografen Angelica hvass

Pim: Angelica har en unik estetik med bilder som ser ut som man färdats bakåt i tiden. Vi delar alla tre en förkärlek till Wes Andersons filmer vilket blev inspirationen för fotograferingen. Hon rekade platser i förväg och ledde oss runt vilket var otroligt smidigt för min trötta gravida kropp.

bröllop göteborg
bröllop porträtt
intimt bröllop göteborg
bröllop bukett florist göteborg
bröllop klänning look

Det bästa minnet från dagen

Pim: Under den korta men fina borgerliga vigseln i rådhuset fick vi chansen att säga ja till varandra. Precis när jag sa ja till Christopher sparkade bebisen i magen som om hon hejade på oss. Då var det svårt att hålla tillbaka tårarna.

bröllop vigsel rådhuset göteborg
bröllop funkis göteborg
bröllop vigsel rådhuset göteborg
borgerligt bröllop
bröllop vigsel göteborg

Bröllop i Göteborgs Rådhus

Rådhuset i Göteborg har den vackraste funkisarkitektur man kan tänka sig. Som en romantisk tidsresa. Detta i kombination med fotografering i Botaniska trädgården kändes perfekt för oss.

bröllop göteborg rådhuset
intimt bröllop göteborg
bröllop göteborg

Tips till andra som planerar bröllop

Anpassa blomster efter säsong, det gör allt så mycket mer romantiskt och passande till årstiden. Många av de bästa besluten är dom man tar i sista sekund, som att Christopher valde att ha sin älskade hatt på sig till slut.

bröllop göteborg
bröllop göteborg rådhuset

Fotograf: Angelica Hvass