Bröllop Mellan Två Musiker i Musikens Hemstad: Rachel + George

Inlägget innehåller adlinks

Den 11 november 2018 gifte sig Rachel och George i Nashville, Tennessee. När två musiker gifter sig i musikens hemstad uppstår magi per automatik. Bröllopet planerades under ett par hektiska månader där bruden och bröllopskoordinatorn J Bennett Design lyckades sy ihop de många musikernas tighta turnéscheman och förverkliga visionen av ett mysigt och murrigt höstbröllop. Brudgummen bryggde själv flera olika sorters öl med egendesignade etiketter att servera de 150 gästerna. Det bröllop vi ska få njuta av är frukten av ett kreativt samarbete och fyllt med inspirerande DIY-detaljer. Med bilder fotograferade av Taylor English Photography får vi följa med Rachel och George på deras stora dag.

förberedelser + fotograf + musiker
brud + hatt + brudklänning

Dagen innan bröllopet bjöd bruden in sin mamma och sina brudtärnor till hennes hem för att under ledning av bröllopsplaneraren Jessica binda sin egna buketter i en blomsterworkshop. Senare under kvällen började gästerna anlända för en kväll som var delvis middag och delvis förberedelser inför morgondagen. Efter att logistiken körts igenom plockade musikerna upp sina instrument. Nästa morgon hjälptes sällskapet åt att förvandla The Barn in the Bend till en varm och inbjudande miljö. “Teamwork makes the dream work” som man brukar säga.

hatt + huvudbonad + blomsterdekorationer
rött + bröstbukett + slips

Rachel och George har matchande röda detaljer - blommorna i brudens hatt och bukett matchar bröstbuketten och slipsen på hos honom. Hennes filthatt är en underbar detalj som verkligen passar hösttemat och hela tonen på bröllopet.

bukettinspo + blomster + florist

Framifrån är klänningen blygsam med högt i hals och vintage spets, längre ner i inlägget får vi se den öppna ryggen. Av en slump råkar vi på Sisters in Law ha exakt en likadan klänning i storlek 42 i vårt second hand sortiment i Umeå - Studio Sisters in Law + Bröllopsbruket Umeå. Skriv till kristina@sistersinlaw.se om du fastnade för klänningen och är intresserad av att köpa till ditt bröllop, så ger vi dig mer information om den.

spetsklänning + rosor + inspo

Get the look


skratt + leende + brudgum
brudtärnor + vänner + vänskap
judiska traditioner + vigselbåge + vigsel
sittplats + bänkar + vigsel
brugummens föräldrar + föräldrar + rött

Rachel och George designade sin egen bröllopsceremoni. Georges pappa byggde vigselbågen och enligt den judiska traditionen kallas det chuppah, under vilken de gav sina handskrivna löften till varandra.

öppen rygg + brudklänning + altare
ceremoni + vigsel + brudpar
musik + gitarr + cello + fiol

Deras nära och kära framförde sex olika musiknummer under vigseln. Bland annat sjöng och spelade brudgummens föräldrar en duett som hans mamma skrev till honom när han var liten. Vi önskar att vi hade fått vara flugor på väggen under det här bröllopet!

fiol + duett + föräldrar
musiker + kärlek + glädje
löften + vigsel + ceremoni
kyss + nygifta + äkta makar
man + hustru + gifta + nygifta
vänner + glädje + gemenskap
centerpiece + bordsdukning

Bruden skapade själv bordsdekorationer med element från parets barndom, som bland annat antika instrument och gamla böcker. En härlig idé som gästerna hade mycket glädje av under middagen, tänk vilken bra konversationsstartare!

bordplacering + unik + böcker
lada + rustik + lantligt
inredning + dekorationer + detaljer
bordsplacering + seating chart
långbord + dukning + handskrivet
ljuskrona + brudpar
musik + levandemusik
vals + brudpar + dans
kärlek + dans + vänner
gitarr + cello + levandemusik

Majoriteten av gästerna var musiker och de turades om att inta scenen under kvällen. I olika konstellationer framfördes allt ifrån blues till rock. Till och med brudparet själva rev av ett nummer. Vi tänker oss att det här bröllopet var precis som i filmerna där alla stolar är tomma och ingen står stilla på dansgolvet - vad tror du?

brudgum + nygift + lekar
brudpar + traditioner
traditioner + dans + lek
kyss + kärlek + tradition

Brudgummens familj reste till bröllopet från Nya Zeeland för att delta i firandet. Georges mamma och faster bakade 19 pavlovas med hand farmors recept som serverades medan talen hölls. Senare under kvällen bjöds gästerna på en andra dessert, nämligen bröllopstårtan som en vän till paret bakat.

Vi tackar för att vi fått dela detta inspirerande bröllop här på Sisters in Law, och önskar brudparet all kärlek och lycka i framtiden!

pavlova + bröllopstårta + dessert
tårta + dessert + bröllopstårta

Fotograf: Taylor English Photography
Event designer: J Bennett Design
Lokal: Barn in the Bend
Catering: Bacon and Caviar
Hyrutrustning: Music City Tents and Events
Musiker: T Claw Calling