Brudpars Bästa Tips Till Er Som Just Nu Planerar Era Bröllop

Sedan 2015 har vi varje måndag delat med oss av en ny bröllopsberättelse från brudpar runt om i landet och även ett fåtal utanför Sveriges gränser. I dessa bröllopsberättelser ber vi alltid brudparen att skriva ner sina bästa tips till er som just nu planerar bröllop. Och denna måndagen ska vi sammanfatta några av de bästa tipsen vi fått in under 2020. Vi gör detta inlägget som en liten instickare så här på en måndag, för att uppmärksamma dessa värdefulla tips så att de inte faller i glömska. Nästa måndag är vi tillbaka med en bröllopsberättelse som vanligt igen. Vill du grotta ner dig i tidigare bröllopsberättelser så länge så hittar du alla här: Bröllopsberättelser.


JOSefine + William

Tänk inte utifrån en mall. Med facit i hand skulle vi rekommendera flera att lägga upp sin bröllopsdag som vi, corona eller ej. Med tidig vigsel och en lång bröllopslunch. Både ni och gästerna är pigga hela dagen och får en längre bröllopsdag med mer tid att njuta av allt det härliga.

Fotograf: Leon Jiber

Fotograf: Leon Jiber


Beatrice + joacim

Om ni ska unna er en sak som kostar, unna er en bra fotograf. Att idag kunna titta på alla bilder från vår dag är så betydelsefullt.

Fotograf: Lena Larsson

Fotograf: Lena Larsson


Nina + andreas

Det är många som kommer att tycka till och komma med önskemål och synpunkter. Då är det otroligt viktigt att gå tillbaka till en själv och fråga sig själv "hur vill jag/vi ha det". Vi hade bestämde oss rätt tidigt för att inte ha någon bröllopstårta för att vi är inga tårt-människor. Varför ska vi servera något vi inte tycker om bara för att det är tradition?

Fotograf: Tove Lundquist

Fotograf: Tove Lundquist


Malin + Petter

  • Bestäm fotograf tidigt i planeringen, räkna på att det är en av de största kostnaderna du kommer stå för och JA det är värt varenda krona för en bra fotograf!

  • Lägg ner tid på att sätta upp moodboards exempelvis med ett gemensamt Pinterest-konto, där båda sparar ner bilder för att sedan tillsammans välja ut vad som står för er. Man tror ibland man har samma tänk men med detta sätt hittar man de små detaljerna som är viktiga för var och en.

  • Våga göra bröllopet till ert eget! Det finns en hel drös med borden och måsten förknippat med bröllop, men våga välj bort dem ni inte känner är ni.

  • Sen en sista sak bara, som vi själv lärt oss genom egna misstag. Om ni har tal under middagen, utse någon som filmar dessa! Vi hade massvis av fina tal, men glömde själva att be någon föreviga dessa. Även om vi minns essensen av talen och man kan be snällt om att få eventuellt manus från de som talade, så blir det inte samma sak att läsa det i efterhand som att fånga framförandet, reaktionerna, betoningarna och skratten i stunden.

Fotograf: Jennifer Nilsson 

Sofie + marcus

Mitt bästa tips är nog: vilken känsla vill ni skapa under dagen? Och vad kommer göra att folk kommer ihåg den? Om ni som brudpar är avslappnade under dagen kommer det smitta av sig. Ingen kommer komma ihåg hur placeringskorten såg ut eller om gaffeln låg perfekt, men de kommer komma ihåg skratten och känslan. Lägg pengarna på det som höjer den känslan ni vill ha.


Sara + Tomasz

Gör det till er dag och våga ta ut svängarna. Att samla gästerna redan på fredagen så de lär känna varandra höjer stämningen avsevärt på bröllopsdagen.

Fotograf: Martin K

Fotograf: Martin K


PARETS TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR BRÖLLOP

Släpp allt på bröllopsdagen och låt det gå som det går. Det kommer bli bra oavsett! Satsa på en bra DJ, det gjorde väldigt mkt för stämningen.

Fotograf: Stina Gränfors

Fotograf: Stina Gränfors


Olivia + Simon

  • Visualisera ett bröllop (eller en fest) där du är gäst. Vad är det viktigaste för dig då? Vad kommer du ihåg från andra bröllop du varit på? Saknade du något eller kunde något skippas? Antagligen så minns du inte servettfärg, typ av sugrör i baren eller färgen på brudens ögonskugga. Lägg inte onödigt mycket pengar eller tid på att fundera på detaljerna.

  • SLÄPP KONTROLLEN redan under planeringen och sätt en dag och tid när ni lämnar eventuella saker att fixa till någon annan - de flesta blir bara glada över att få hjälpa till.

  • Välj toastmasters med omsorg och se till att de har tid och VILL (och gärna att de känner varandra sedan innan). Vi hade Simons ena syster och hennes man och de gjorde ett magiskt jobb med att lyfta hela middagen.

Bröllopsfotograf: Emilia Arnstrand

Bröllopsfotograf: Emilia Arnstrand


Rebecka + johannes

Rebecka: Att gifta sig med sitt livs kärlek är bland det finaste och största man kan göra. Låt planeringen vara lustfylld, stressa inte upp er över små detaljer och återkom till vad som är viktigt för just er. Ett bröllop kräver massor med planering men när man står där på sin bröllopsdag är det värt varenda sekund.

Fotograf: Elin Graf

Fotograf: Elin Graf