Lantligt Augustibröllop Med Bohemisk Känsla I Lada: Sofie + Marcus

Den 17 augusti 2019 slog Sofie och Marcus upp dörrarna till sitt lantliga bröllop i Fredshög i Skåne, en mysig och underbar festlokalen med lada. Det blev ett bröllop av mycket fest och fina ögonblick i bohemisk och lantlig anda. Fotografen Elin Graf var där för att fånga dagen genom sin kamera. Bruden Sofie beskriver hennes och Marcus bröllop med orden värme, lycka och party. Vi lämnar över ljuset till Sofie som får berätta om den stora dagen.

klädsel brudgum
brudgum skor
brudgum klädsel

Så träffades paret

Sofie: Vi träffades första gången 2006, Marcus såg mig spela beachhandboll i Åhus. På den tiden var det sedan mycket MSN som gällde men tillslut rann det hela ut i sanden. Vi träffades sedan på nytt igen våren 2012, precis innan Marcus skulle tjänstgöra i Afghanistan. När han sedan kom hem blev det vi. Åren rullade på, vi flyttade ihop i Lund, och köpte sedan vårt hus. På julafton 2017 gav Marcus mig en skattjakt i julklapp med ledtrådar gömda i huset. Jag sprang runt och letade och tillslut hittade jag den sista, där stod han på knä och friade till mig!

brud förberedelse bröllop
brud klädsel bröllop
brudklänning spets
bröllop smycken
bröllop klädsel
bröllop first look
bröllop first look
bröllop first look
bröllop first look
bröllop first look
bröllop brudtärna klänning

Blommorna

När det gällde blommor ville vi att de skulle gå i vitt/grönt/svart. Jag tycker om eucalyptus och tistlar så det var ett måste, min andra regel var att jag inte ville ha brudslöja och rosor, i övrigt fick floristen hela fria händers uppmaningen att tänka utanför boxen om hon ville.

bröllopsbukett blommor
brudfölje brudgum

Val av klädsel

Jag var ute efter en klänning som var lätt att röra sig i men som samtidigt skulle vara fin och sådär lagom uppklädd. Spets var nästan ett måste. Marcus ville ha kostym från början, en grå och tillslut hittade vi den perfekta modellen till honom också! Marcus ville ha en grön fluga och sedan valde vi att ha slipsar till marskalkerna. Brudtärnorna fick gröna klänningar.

brudklänning spets boho
porträttfoto bröllop
bröllop porträtt
bröllop porträtt lantligt
brudklänning bröllop
bröllop porträtt

Jag ville att mycket av mitt hår skulle vara nedsläppt men att det ändå kom bort från ansiktet. Sen ville jag ha små flätor inblandade med mina lockar ”som Johnny Depp har när han spelar Jack Sparrow” sa jag till min frisör. Hon lyckades helt perfekt!

brudklänning lantligt bröllop
bröstbukett brudgum
porträtt fotograf

Lantligt bröllop i lada

Vi hade vigsel och fest på samma ställe. Vi hyrde en hel gård där vi hade vigsel/fest/mingel/middag i stallet och ladan. Sedan hade vi övernattning till våra närmaste vänner och familj i boningshuset.

bröllop lantligt
lantligt bröllop vigsel

Vigseln

Vigseln ägde rum inne i ladan. Vigselförrättare hade intervjuat oss innan så hon berättade en fin historia om oss. Vi hade sedan skrivit egna löften till varandra. Detta var väldigt kul och hela vigseln kändes så mycket som vi. Vi gick ut till guldkonfetti och I was made for loving you med Kiss på högsta volym, dags att kicka igång lite party!

bröllop vigsel lantlig
bröllop vigsel lantligt
lantligt bröllop i lada
bröllopskyss
lantligt bröllop vigsel
bröllopsfest lada
bröllopsfest lantligt

Om fotografen Elin Graf

Elin, åh vilken människa! Hon är som en av ens bästa kompisar under hela dagen. Hon är bara med och får en att känna sig avslappnad och lyckas fånga ögonblicken i bild. Jag skulle rekommendera henne alla dagar i veckan!

bröllopsfest bordsdukning
bröllopsfest dukning
bordsdukning trycksaker
DIY bröllop
bröllop diy

Bästa minnet från dagen

Egentligen alla saker som hände under middagen: alla tal, när folk stod på borden och viftade med servetter, shotbrickor som kom in, två sånguppträden från Sofies mamma och två kompisar, allt! Sen såklart när vi gjorde vår andra entré på dansgolvet i våra nya glittriga outfits till Kickstart my Heart!

bröllopsfest middag

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Mitt bästa tips är nog: vilken känsla vill ni skapa under dagen? Och vad kommer göra att folk kommer ihåg den? Om ni som brudpar är avslappnade under dagen kommer det smitta av sig. Ingen kommer komma ihåg hur placeringskorten såg ut eller om gaffeln låg perfekt, men de kommer komma ihåg skratten och känslan. Lägg pengarna på det som höjer den känslan ni vill ha.

bröllopsfest dans

Fotograf: Elin Graf Photagraphy
Brudens klänning: Enzoani, köpt på Skräddarhuset i Malmö
Brudgummens klädsel: Tiger of Sweden
Festlokal: Fredshög, Skåne
Florist: Blomsterhörnan i Eslöv
Ringar: LWL Jewlery
Hårstylist: Emelie Brandin