Majbröllop i Stockholm Stadshus i Coronatider: Beatrice + Joacim

Bröllop under 2020 blev ju inte riktigt som alla hade tänkt, men många brudpar väljer att fira kärleken ändå. Ett av dessa brudpar är Beatrice och Joacim som gifte sig i Stadshuset i Stockholm den 30 maj. Med handspriten i högsta hugg bjöd de in sin närmaste familj och vänner för att fira med dem utanför stadshuset. På grund av Coronapandemin fick endast 2 gäster följa med in till vigseln. Att deras bröllopsfotograf Lena Larsson skulle vara en av dem var givet. Sedan fick Joacims bästa kompis följa med och han fick i uppgift att streama vigsel så att alla de som väntade utanför ändå kunde delta. Ögonblicken utomhus medan vigseln var igång dokumenterades av Maria Broström, som var Lenas andrefotograf för dagen. Låt oss nu ta en titt på detta stadhusbröllop mellan Beatrice och Joacim - enjoy!

bröllop stockholm stadhus

Så träffades brudparet

Beatrice: Vi träffades när vi gick samma utbildning efter gymnasiet och vi blev bästisar innan jag ville erkänna min kärlek för honom, trots att jag visste att han hade känslor för mig också. Var rädd för att vi skulle gå på det klassiska att bli ihop för att det sen inte skulle hålla efteråt, men oj vad fel jag hade!
Förlovningen kom väldigt planerat, jag gillar att planera och höll det enkelt, som vi gillar. Med ringarna i min väska promenerade vi i Slottsparken i Malmö den 30 maj 2019 tills vi hittade en plats för oss. Trots att jag visste att frieriet skulle komma när vi satte oss på parkbänken så kunde jag inte hålla inne mina glädjetårar.

bröllop stockholm stadhus
bröllop stockholm stadhus
bröllop stockholm stadhus

Styling och accessoarer

Beatrice: Jag har turen att min mamma är frisör, så vi hade flera dagar där vi fikade och pratade frisyrer. Vi köpte hårsmycken och tittade på inspirationsbilder ihop. Vi valde att göra enkla lockar och när jag kom till Stadshuset så var jag tacksam att jag inte hade en uppsättning, för det blåste mycket den dagen, men det gjorde inget. Tack vare mamma var jag fin i håret hela dagen.

bröllop stockholm stadhus

Om brudbuketten

Beatrice: Min mamma älskar blommor och när vi inte höll på med håret köpte jag med mig blommor som vi band ihop. Dagen innan vigseln hade jag kommit med blommor som gick från vitt till mörkrosa och min familj gick ut i skogen för att plocka blåbärsris och liljekonvaljer. Mamma älskar liljekonvaljer och jag älskar att plocka blåbär. På bröllopsdagen var köket fullt av blommor och någonstans mellan frisyren och sminkningen började vi tillsammans binda buketten. Det blev min drömbukett!

brudbukett stockholm stadshus

Val av klädsel

Beatrice: Blå kostym till Joacim och en långklänning till mig med spets upp till, var drömbilden. Fast om någon innan hade sagt att det var kostymen som skulle ta mest tid att hitta hade jag skrattat till. För vi måste gått i 10 olika butiker innan vi hittade den rätta nyansen av blått.

stockholm stadhus bröllop

Bröllop i Stockholms Stadshus i Coronatider

Beatrice: Vilken konstig tid att gifta sig på! Grundidén var att vi på fredagskvällen skulle träffa vännerna, lördagen gifta oss och ha en middag för närmaste och på söndagen skulle vi äta frukost med våra föräldrar. Men med pandemin som hotade kändes det inte rätt att samlas och Stadshuset släppte nu bara in två gäster mot sina tidigare femton. Vi fick avboka baren, middagen och frukosten. Våra familjer valde att ändå vara med oss och ville vänta utanför Stadshuset, men hur väljer man ut vilka två gäster som får följa med in? Vi visste att det var en speciell tid men att låta våra familjer stå bara stå utanför kändes så fel. Fotografen måste följa med in och inspirerad av kreativa lösningar så valde vi att Joacims bästa vän, Dennis, fick följa med oss in och filma så vi kunde streama vår vigsel. Det var ett av våra bästa beslut. När vi klev in så och försvann bakom stängda dörrar kunde våra familjer, och alla som ville, vara med oss.

Beatrice_Jocke0063_websize.jpg

Bästa minnet från dagen

Beatrice: Mitt bästa minne är nog när vår fotograf Lena ropar på oss att vi ska gå in i Stadshuset. Joacim går längre fram och jag måste lyfta på klänningen för att hinna ikapp. Att få vara så förväntansfull och komma ikapp den man älskar med ett skratt. Är så glad att Lena fångade det på bild så jag kan se om på det ögonblicket. Joacims bästa minne var när vi sågs utanför Stadshuset och vi hade allt framför oss. Det blev många pussar den dagen innan vi ens klivit in i Stadshuset.

stockholm stadhus bröllop
stockholm stadhus bröllop

Beatrice: Stadshuset är väldigt vackert och det blir en väldigt fin stämning när man möter alla brudpar och grattar varandra!

stockholm stadhus bröllop
stockholm stadhus bröllop
stockholm stadhus bröllop i coronatider
stockholm stadhus bröllop
stockholm stadhus bröllop
Bröllop i stockholm stadhus
Bröllop i stockholm stadshus

Om valet av vigselringar

Beatrice: Vi båda har praktiska jobb och vi ville ha ringar som tål mer och valde palladium framför guld. Vi visste att vi ville gifta oss ett år efter förlovningen och köpte därför även min vigselring samtidigt. Kan erkänna att jag ibland i smyg öppnade lådan där min vigselring låg, tog på mig den och längtade.

Bröllop i stockholm stadshus
Bröllop i stockholm stadshus
Bröllop i stockholm stadshus
Bröllop i stockholm stadshus
Bröllop i stockholm stadshus

Om fotografen Lena Larsson

Beatrice: Vi är så tacksamma att vi hade Lena som med fast hand visa de oss vägen genom Stadshuset i Stockholm och samtidigt fångade våra ögonblick. Utan att tveka blev hon självklar i vår lilla grupp och samtidigt kunde hon försvinna för att ta bilder på håll. Joacim jobbar som TV-fotograf och vi ville inte ha klassiska bröllopsbilder som går i ljusa toner och när vi såg Lenas bilder såg vi att hon var rätt för oss! Hon är en kreativ själ som kan hitta det vackra ljuset var hon än står känns det som. Vi visste att hon kan leverera, men att VI skulle kunna känna oss så fina på bilderna när vi fick dom, det kunde inte vi ens drömma om. Hon är inte rädd för att lyfta på stängsel och lägga sig på marken för att få en bra bild.

Bröllop i stockholm stadshus

Tips till andra som planerar bröllop

Om ni ska unna er en sak som kostar, unna er en bra fotograf. Att idag kunna titta på alla bilder från vår dag är så betydelsefullt.
Väljer ni som oss att gifta er på Stadshuset, välj gärna sista tiden, då hinner folk skingra sig lite och ni kan få era bilder utan främlingar i bakgrunden.

Beatrice_Jocke0256.jpg

Slutord från brudparet

Vi planerar att ha en fest när vi firar vår ettårsdag och hoppas innerligt att pandemin har gått över. Vi har gjort den nervösa biten, nu ska vi planera, se fram emot och njuta av festen som komma skall!

Bröllop i stockholm stadshus

Fotograf: Lena Larsson med Maria Broström som assistent
Brudklänning: HM
Kostym: Corneliani
Ringar: Schalins of Sweden