Tips För Att Planera Ditt Utomhusbröllop

Om ni håller på att planera ert bröllop så har ni säkert slagits av tanken att gifta er utomhus. Finns det en vackrare canvas än naturen, havet och himlen? Vi älskar att se brudpar gifta sig utomhus - i skogen, på en äng eller bland bergen. I det här blogginlägget har vi samlat några tankar och idéer som kan hjälpa dig när du planerar ditt utomhusbröllop.

Jobba med omgivningen, inte emot den

Många väljer sommarsäsongen för sitt utomhusbröllop, av två enkla skäl - varmare dagar och fler soltimmar. Oavsett vart i världen ditt utomhusbröllop äger rum finns det garanterat en tidpunkt där solen faller över er valda plats för vigseln. Besök gärna platsen en vecka innan och dubbelkolla ljuset. Om ni bokat gården långt innan bröllopsdagen kanske ljuset kommer vara annorlunda när det är dags för er att säga “ja” till varandra.

Om det inte finns en naturlig inramning av vigselplatsen, kan man istället markera med exempelvis en vigselbåge eller liknande. Ställ sedan fram stolar, bänkar eller filtar som markerar vart gästerna kan slå sig ner, och dekorera “altargången” med exempelvis blommor eller höstlöv.

Det är bra att ha en plan B ifall regnet öser ner. Partytält och paraplyer räcker gott om det inte finns en tillgänglig lokal i närheten.


Se till att dina gäster är bekväma

Se till att det framgår i er inbjudan att bröllopet sker utomhus. En ungefärlig beskrivning av platsen eller till och med en bild kommer att vara till hjälp när gästerna planerar vad de ska ha med sig och på sig. Höga, smala klackar är inte så bekvämt på gräs eller i skogen, och en tight klänning gör det svårt att sitta på en filt. Så gör era gäster en tjänst och “förvarna” om faktorer som kan påverka deras upplevelse av ert bröllop.

Se till att era gäster håller värmen under de kallare säsongerna, kanske kan en korg med filtar vara på sin plats? Under sommaren kan solens strålar bli påfrestande, parasoll ger välbehövlig skugga och en öppen vattenbar är en självklarhet i värmen. Myggmedel kan också vara en bra investering!

Är det långt mellan vigsel och middag? Fyll på med plockmat eller fika så att ingen behöver gå hungrig.


Be om hjälp och förlita dig på erfarenhet

Se till att ert värdpar är välinformerade om alla potentiella scenarion och hur dessa bör lösas med filtar, paraplyer och övrigt. Värdparet hälsar gästerna välkomna, visar var de ska sitta och var toaletter, dricksvatten och övrigt finns. Som gäst är det alltid skönt att bli guidad när man anländer till ett bröllop, så att man känner sig sedd och säker på vad man ska göra.


Middag under bar himmel

De flesta är inte främmande till att anordna en ceremoni utomhus, men att planera hela kvällens middag och festligheter utomhus är lite läskigare. Även här gäller det att informera gästerna om vad som kommer ske och att ni satsar på en middag under bar himmel. Be dem ta med en extra kofta eller ombyte om kvällen blir kylig. Värmelampor (som syns på bilden nedan) kan hyras från uthyrningsföretag och värmande drycker kan serveras kvällstid. Kanske en Irish coffee till efterrätten kan passa?

Fotograf: Astray Photography

Hoppas att våra tips till dig som planerar ett utomhusbröllop var till hjälp. Vi vill gärna höra från dig som har erfarenhet av detta, lämna en kommentar eller maila dina tips och idéer till info@sistersinlaw.se.