Minimalistiskt Augustibröllop i Stockholmsmiljö: Josefine + William

Idag ska vi få inspireras av ett bröllop som skedde för bara ett par veckor sedan, den 15 augusti 2020. Som så många andra brudpar fick Josefine och William ändra sina bröllopsplaner på grund av Coronapendemin, men de fick behålla tänkte datum. Med cirka 20 gäster som fick bestå av den närmaste familjen och bästa vännerna, gifte sig paret vid Prins Eugens Ekotempel på Waldemarsudde i Stockholm med havet som bakgrund. Paret själva beskriver sin dag som intim, känslofylld och personlig. Och det är väl det som är den stora fördelen och charmen med mindre bröllop - att det blir så intimt. Vid ett större bröllop med över 100 gäster hinner man knappt prata med alla, och hinner dessutom sällan stanna upp och njuta av varandras sällskap. Mindre bröllop bjuder in till ett lugnare tempo och mer tid för att skapa den där personliga gemenskapen som så många ändå är ute efter. Bakom kameran står den Stockholmsbaserade fotografen Leon Jiber och tillsammans med hans bild ska bruden Josefine nu få berätta om sin och Williams augustibröllpop.

smink bröllop makeupartist stockholm
smink bröllop makeupartist stockholm

Så träffades brudparet

Josefine: Vi var 21 och 22 år gamla när vi träffades första gången i ett bibliotek när vi pluggade vid Lunds Universitet. En kort tid senare sågs vi en utekväll som gick över till morgon och sedan dess har det varit vi.

Williams föräldrar har sitt andra hem i Italien där vi har spenderat många semesterdagar under åren. Påsken 2019 gick vi till den lokala mataffären för att handla alla godsaker vi kunde tänka oss för att äta upp i bergen på påskafton. När vi stod i affären sa William att han trodde påskharen skulle komma på påskafton, så vi köpte godis att lägga i ett ägg som han menade att påskharen hade skickat med honom. Dagen efter vandrade vi uppåt, en sträcka vi har gått många gånger. Det var rätt svårt att hitta en plats som var både avskild och med havsutsikt för att ha vår picknick på. Jag föreslog flera gånger att gå direkt ner till havet men Wille insisterade på att hitta ett bra ställe. Vi hittade en plats med utsikt över både bergen och havet. Då inleddes påskäggsjakten. Men när jag väl hittade påskägget så låg där inget godis, utan en ask istället. William tog ägget, öppnade asken som låg där i och gick ner på knä. Jag sa såklart ja!

Minimalisk brudklänning bröllop stockholm corona

Bröllopsplaneringen 

Josefine: Jag arbetar delvis som illustratör (för vårt gemensamma posterföretag My Pet Poster) så jag tog fram illustrationer som blev den röda tråden genom bröllopet. Från början skulle vi även ha vår bröllopsfest i ett gammalt galleri i en lokal som heter Konstnärshuset så att knyta an det kring illustrationer kändes självklart och något som blev väldigt personligt för oss. Men på grund av Corona-pandemin tvingades vi ställa in de planerna i maj i år, ca 3 månader innan bröllopsdagen. Men redan då var vi fast beslutna om att behålla vårt datum och gifta oss oavsett vad.
Så när det var mindre än tre månader kvar satte vi igång planeringen av en helt ny bröllopsdag. Vi gjorde om inbjudan men behöll vissa element, som illustrationerna och gjorde nya illustrationer för t.ex. vigselprogrammet.

Minimalisk brudklänning bröllop stockholm corona
Minimalisk brudklänning bröllop stockholm brudbukett florist
brud och brudtärna stockholm bröllop
first look bröllop stockholm
first look bröllop stockholm
Augustibröllop coronatider
bröllopsfotograf stockholm
slät brudklänning med släp

Klädseln till bröllopet

Josefine: Jag träffade min barndomsvän Therese, som jag har känt sedan mellanstadiet, av en slump nästan exakt ett år innan vårt bröllopsdatum, precis när jag och William hade bestämt oss för att gifta oss. Hon hade precis blivit klar med sin utbildning i textildesign i Florens i Italien och mellanlandade i Stockholm innan hon skulle ta flyttlasset till London för att fortsätta sin karriär som designer. Där och då kom vi fram till att det skulle bli Tessan, som har sitt varumärke Studio Tess Fischer, som skulle skapa min brudklänning.

Kort därefter satte hon igång skissarbetet från London och jag for runt på några brudbutiker bara för att få en känsla av vad jag känner mig bekväm i. Vi landade båda väldigt snabbt i att det skulle bli en minimalistisk och tidlös klänning som jag framförallt skulle känna mig bekväm i. Så i januari då Tessan flyttade hem satte vi igång tillsammans i hennes ateljé på Södermalm i Stockholm. Hon åkte runt på resor för att hitta det perfekta tyget och efter en sväng till Frankrike hade hon hittat det och på våren sattes arbetet igång på riktigt.

Innan pandemin kom var tanken att William skulle ha smoking som han skaffade hösten 2019, men samtidigt som vi insåg att vi behövde ställa in våra usprungsplaner, så fick även William tänka om. Han valde istället en mörk kostym från Rose & Born.

slät brudklänning med öppen rygg

Styling och accessoarer

Josefine: Det kändes viktigt att min frisyr skulle kännas som "mig" och att jag inte skulle känna mig utklädd på något sätt. Jag hade valt min brudslöja innan så tillsammans med Mikaela Lager på Björn Axén tog vi fram en uppsättning som ändå låg nära till hur jag brukar ha mitt hår, men i en vackrare version såklart. Som traditionen hör till ska man ha något lånat så jag fick låna örhängen från Williams syster.

brudklänning och slöja
brudbukett florist stockholm

Blommorna

Buketten togs fram tillsammans med Flowers Bar Stockholm, då min klänning och smycken var så minimalistiska ville jag att buketten skulle kännas som ett smycke i sig och få ta för sig och framförallt kännas modern.

brudtärnor bröllop
bröllopsfotograf stockholm

Vigseln

Josefine: För att vår närmaste familj och tillexempel min farfar på 88 år skulle kunna vara med ville vi ha vigseln hemma i Stockholm och framförallt utomhus. Vi spenderar en stor del av vår lediga tid ute på havet, antingen seglar, surfar eller ute på landet i skärgården. Så när vi insåg att Prins Eugens ekotempel ute på Waldemarsudde, som dessutom ligger vid havet, var ledigt vårt datum kändes det självklart. Vi vara bara 20 personer för att alla som är i riskgrupp skulle känna sig bekväma med att vara på plats. Min vän Sarah Mathisen sjöng tillsammans med gitarristen Fredrik Albertsson Venard. Våra tre syskonbarn var näbbar.

bröllopsblogg bröllopsinspiration sverige
bröllop i coronatid
vigselprogram
brudklänning brudbukett 2020
vigselring

ringarna

Josefine: Inför att William skulle fria tog han fram förlovningsringen till mig hos Patrik af Forselles, som sedan även tog fram hans ring i guld. Ringarna skapades så att de individuellt skulle passa oss som personer, snarare än att matchas med varandra. Vigselringen togs sedan fram för att passa förlovningsringen, också den minimalistisk och tidlös, precis som brudklänningen och förlovningsringen.

borgerligt bröllop ceremoni

Josefine: När den var klar och vi möttes av alla vänner som samlades från kl.17 hade vi 7 timmar framför oss av bara drinkar, fest och dans, trots att vi hade en sluttid vid midnatt (tacksam tid för både gäster och brudpar).

DSC02175.jpg

Brudparets Bästa minnen från dagen

Josefine: När min farfar kom fram till oss efter vigseln brast det för mig. Det var verkligen ingen självklarhet för mig att han skulle ha möjlighet att närvara pga pandemin, så det betydde så mycket för mig att se honom där.

William: Nervositeten inför att vi skulle gå den långa grusvägen fram till vigselplatsen. Det blev så på riktigt där och då.

Båda: När vi åkte iväg med brudbilen och hade första stunden själva tillsammans efter vigseln och skulle sätta på musik på högsta volym. Det kom bara radioreklam efter radioreklam på varje kanal som ekade ut från vår brudbil. Vi hade ingen CD-skiva i den gamla cabben och det var ett roligt moment vi kan garva åt efteråt.

just married
bröllopsmiddag stockholm city
bröllopsmiddag Stockholm city

En 4 timmars bröllopslunch

Josefine: Vigseln började 11.30 efterföljt av en lunch på 4 timmar istället för att ha en bröllopsmiddag på kvällstid. När lunchen i orangeriet på Ett Hem var klar vid kl 17 åkte vi vidare till hotel At Six. Högst upp i deras Masterpiece svit väntade våra allra närmaste vänner ute på en terass. Där firade vi med drinkar, bröllopstårta och hotshots under bar himmel fram till midnatt... Allt som hör till en "vanlig" bröllopsfest, bara i ett lite annorlunda format!

bröllopsmiddag Stockholm city
bröllopsmiddag Stockholm city

Om fotografen Leon Jiber

Vi hittade Leon Jiber på Instagram och fastnade direkt för tonaliteten i hans bilder och hans "in the moment"-bilder. Leon är en person som man klickar med direkt och som fick oss som vanligtvis blir osäkra framför kameran att känna oss bekväma. Framförallt kan vi inte minnas att vi märkte av att han fotograferade vilket fick både oss och gästerna att känna sig bekväma genom hela dagen.

bröllopsmiddag Stockholm city

Tips till andra som planerar bröllop 

Tänk inte utifrån en mall. Med facit i hand skulle vi rekommendera flera att lägga upp sin bröllopsdag som vi, corona eller ej. Med tidig vigsel och en lång bröllopslunch. Både ni och gästerna är pigga hela dagen och får en längre bröllopsdag med mer tid att njuta av allt det härliga.

bröllopstårta takterass

Fotograf: Leon Jiber
Brudklänning: Studio Tess Fischer
Kostym: Rose & Born
Festlokal: Ett Hem
Florist: Flowers Bar Sthlm
Ringar: Patrik af Forselles
Hår och makeup: Mikaela Lager på Björn Axen, Birger Jarlsgatan 33