Lantligt Höstbröllop I Skåne: Rebecka + Johannes

Johannes och Rebecka gifte sig på en regnig, men på många sätt vacker, höstdag i slutet av september 2019. Med en lantlig känsla präglad av höstfärger bjöd de in till fest på Skånska landsbygden och idag ska få vi ta del av deras bröllopsberättelse tillsammans med bilder från bröllopsfotografen Elin Graf. Vill du se ännu fler bröllopsberättelser efter denna, så ta en titt i meny under just “Bröllopsberättelser“ för att hitta mängder av bröllop att inspireras av. Men nu är det dags för Johannes och Rebecka att dela med sig av sin stora dag.

Bröllop i skåne

Så träffades brudparet

Rebecka: Vi pluggade båda i Kalmar och efter att ha varit bekanta i ett år fanns det ingen återvändo när vi träffades på dansgolvet under en sommarfest. Efter några trevande månader, en utbytestermin till Aten och mängder av samtal och SMS kunde vi kallade oss ett par 2012.

Efter 7 år tillsammans friade Johannes till mig på stranden i Arild efter en roadtrip till Skåne. Bara vi och helt perfekt.

Bröllop i Skåne

Tema och inspiration för bröllopet

Rebecka: Eftersom vi gifte oss i slutet av september ville vi ha en höstigt bröllop med mörkare färger och tända ljus. Vi hade inte något speciellt tema men vi ville gärna att dagen skulle kännas genomtänk. Vi hade till exempel gamla bussar från 1950-talet som hämtade upp gästerna i centrala Helsingborg och som skjutsade dem till vigsel och fest. Vi hade också en bar med våra favoritdrinkar och istället för en klassisk gästbok hade vi jengastavar som våra gäster skrev på.

Vi visste redan från början att vi ville gifta oss i Helsingborg eftersom Johannes kommer därifrån och båda hade en vision av en vigsel i en skånsk kyrka och fest på landet. När vi hittade Hedegårdens stenlada och den närliggande kyrkan i Sireköpinge kändes det så bra. Fantastisk omgivning, fina lokaler och just så som vi hade sett det framför oss.

gröna brudtärneklänningar

Brudklänningen och kostymen

Rebecka: Jag bär alltid klänning och visste innan jag började kolla på brudklänning vilket snitt och modell som jag ville ha. Efter att ha varit runt med mina tärnor i olika brudklänningsaffärer insåg jag ganska snabbt att den klänningen inte fanns där. Efter ett tips från en kompis träffade jag Caroline på Ateljé Stass och tillsammans tog vi fram en klänning som var precis som jag ville ha den; långa spetsärmar, lagom vidd i kjolen och med ett litet släp.

Johannes var från början tydlig med att han ville ha en blå kostym som satt ”håll käften-bra”. Efter att ha kollat runt ett tag hittade han en kostym på Oscar Jacobson som han sedan tog till en skräddare för att få den att sitta perfekt.

first look bröllop
first look foto

Styling och accessoarer

Rebecka: Jag hade inte en tydlig bild av hur jag ville att mitt hår skulle se ut innan vigsel så jag gav Frida ganska fria händer. Hon skapade en härlig, lös uppsättning som fungerade bra med den slöja jag valt. I slöjfästet hade jag också blommor samt en myrtenkvist som jag fått av min svärmor samma morgon.

Innan vigseln fick jag presenter av mina tärnor. Ett gäng (blåa) godisar att trycka ner i buketten om jag skulle få blodsockerfall, en broderad näsduk från min gammelmormor för att torka glädjetårar och en brosch att sätta i buketten från min farmor. Det kändes fint att ha saker med mig som betyder något.

Johannes hade en beige slips och hans best men hade gröna som matchade brudtärnornas klänningar.

first look brudklänning slöja

Bästa minnet från dagen

Rebecka: Det är nästan omöjligt att välja en stund som är det bästa minnet men känslan när jag och Johannes såg varandra första gången var oslagbar. Så mycket känslor och pepp på att vi äntligen skulle göra detta tillsammans.

brudklänning och slöja
brudklänning bröllop spets
bröllop i skåne
bröllop i skåne
skånebröllop sireköpinge

Blommorna

Rebecka: Jag ville ha en yvig bukett med höstiga färger och visade lite olika inspirationsbilder för Ingrid på Kulla Gunnartorps gårdsbutik. Hon satte ihop en fantastisk bukett med säsongens blommor som passade perfekt till det höstiga vädret. Mina tärnor bar enkla buketter av brudslöja och näbbarna hade kransar av samma blomma. Vi hade också dekorerat kyrkan med brudslöja.

I festlokalen ville vi ha mycket blommor och satte ihop små buketter som vi hade i flera vaser på borden. Vi hade också plockat vass från vår sommarstuga på Öland som vi torkat och dekorerat med. Vi dukade också med eucalyptus för att få in mer grönska på varje plats.

bröllop i sireköpinge
bröllop i skåne
bröllopsfotograf skåne
brudtärnor klänningar
gröna brudtärneklänningar
brudgum bestmen
DSC03881.jpg
bröllop i sireköpinge kyrka

Vigseln

Rebecka: För oss var det viktigt att vigseln var avslappnad och personlig. Min pappa och farbror vigde oss och min systers döttrar Märta och Beata var näbbar. Vår fina kompis Lisa sjöng två låtar som betyder mycket för oss och vi valde psalmer som har en betydelse för oss och vår familj.

bröllop i sireköpinge kyrka
bröllop i sireköpinge kyrka

Rebecka: Under vigseln höll min pappa ett fantastiskt vigseltal och trots att nervositeten ledde till att vi missade kyssen var det en fantastisk stund. Vi gick ut ur i kyrkan till tonerna av signed, sealed, delivered och när kyrkdörrarna öppnades slutade det äntligen att regna.

bröllop i sireköpinge kyrka

Om bröllopsfotografen Elin Graf

Rebecka: Vi hittade Elin på Instagram efter att ha letat efter bröllopsfotografer i Helsingborgsområdet och föll direkt. Elin är magisk på att fotografera avslappnande bilder som både är varma och utstrålar lycka. Efter vårt första möte med Elin visste vi att hon var den fotograf som vi sökte. Avslappnad och enkel med massor av energi.

Elin var också till ovärderlig hjälp under dagen. Allt ifrån att lugna nerver innan vigseln till att styra upp församlingen i kyrkan och eller se till att det blev bröllopstårta. Helt enkelt en riktig stjärna.

bröllop i sireköpinge kyrka
bröllop i sireköpinge kyrka
transport från kyrkan till festlokalen
festlokal skåne
festlokal skåne tågarp

Tips till andra som planerar bröllop

Rebecka: Att gifta sig med sitt livs kärlek är bland det finaste och största man kan göra. Låt planeringen vara lustfylld, stressa inte upp er över små detaljer och återkom till vad som är viktigt för just er. Ett bröllop kräver massor med planering men när man står där på sin bröllopsdag är det värt varenda sekund.

bröllop festlokal skåne

Fotograf: Elin Graf
Brudklänning: Uppsydd på Ateljé stass
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Hedegårdens stenlada
Kyrka: Sireköpinge kyrka, Skåne
Florist: Kulla Gunnarstorps gårdsbutik
Ringar: Vanbruun
Hår och makeup: Frida Thell
Catering: Pembert och Gustafsson