Strandbröllop på Ystad Saltsjöbad: Nina + Andreas

Inlägget innehåller annonslänkar.


Idag ska vi få ta del av strandbröllopet på Ystad Saltsjöbad där Nina och Andreas vigdes till man och fru. De träffades när de båda arbetade som säljare i butik under studietiden och resten är, som man säger, historia. De planerade ett sommarbröllop i slutet av augusti och fick strålande väder på sin stora dag. Tillsammans med foton från Tove Lundquist och ord från bruden Nina, ska vi nu få ta del av det här härliga augustibröllopet från Ystad.

inbjudan bröllop
trycksaker bröllop
bröllop förberedelser

Förlovningen

Andreas överraskade med en lång weekend till Paris i september 2017. På min födelsedag gick han ner på knä vid Pont Neuf, efter att vi hade varit ute och ätit middag, och frågade om jag ville gifta mig med honom.

bröllop frisyr

Inspiration till bröllopet

Nina: Första steget i planeringen var att börja inhämta inspiration på Pinterest. Tidigt märkte vi att det är myyyyyycket att tänka på när man planerar ett bröllop. Andreas och jag kom fram till, innan vi började planera allt för mycket detaljer, att vi skulle börja med att bestämma/boka platsen för middagen och festen. Vi ville verkligen få till en riktigt rolig och härlig fest med musik och dans, men jag och Andreas kände också att om vi hade bestämt en plats skulle många andra bitar falla på plats lite av sig själv. Sedan visste vi att vi ville ha DJ och saxofonist!

När det kom till färgtema kombinerade vi dusty blue, greenery och white. Dagen blev helt perfekt!

bröllop förberedelser

Val av klädsel

 Nina: Valet av kläder gick nog snabbast av alla val vi gjorde. Jag hittade min klänning efter att ha varit på snabba provningar i tre olika butiker. Andreas var ännu snabbare och hittade snabbt sin kostym efter bara någon timme.

brudklänning bröllop
bröllop kostym
bröllop konfetti
bröllop first look
bröllop kostym brudgum
bröllop first look
bröllop sjö natur
skor bröllop sommar
kostym brudgum fluga
fluga bröllop

Styling

Nina: Jag ville ha en "messy bun" tillsammans med en hårattiralj (från Ivory & Co). Ville inte att det skulle se för strikt och välkammat ut, då detta inte passade till klänningen och buketten. Jag ville se lite "vild" och avslappnad ut. Valde även bort slöja då det inte kändes som jag när jag provade detta. Jag vill kunna röra mig fritt och jag kände mig lite låst med en slöja.

Med tanken på min klänning tyckte inte jag att det skulle passa med något halsband, utan jag valde istället "bart bröst" och sedan ett par större örhängen (Lily & Rose). Armbandet fick jag tidigare under dagen av Andreas farmor.

Jag valde att inte ha allt för mycket accessoarer utan ville istället ha en större bukett. Eftersom det var ett strandbröllop var jag tidigt inne på något kul och fint till fötterna. Jag hittade så kallade barfotasandaler (även mina tärnor hade sådana på sig).

När det kom till "riktiga" skor och väska var det inget jag la större kraft på. Det var inget jag prioriterade.

frisyr bröllop
blombukett brud eucalyptus

Blomsterval

Nina: Färgtemat var dusty blue, greenery och white. Jag visste från början att jag ville ha en stor och vild bukett. Höll det ganska enkelt under vigseln med en portal och shepherdhooks. Bordsarrangemangen gick i samma tema och vi hade ljuslyktor och ljus för att förstärka känslan. Diverse arrangemang runt om i salen på piedestaler. Vi fick mycket hjälp och inspiration av floristen Elin.

strandbröllop
ystad strandbröllop

bröllop på Ystad Saltsjöbad

Nina: Jag skulle säga att vi besöker Ystad Saltsjöbad minst två gånger per år för att komma bort och bara vara. Att vi hade förmånen att kunna ha vårt bröllop på en plats som vi associerar med lugn och ro, god mat och dryck och att vädret var med oss så att vi kunde viga oss barfota på stranden var en dröm.

bröllop utomhus ystad

Vigseln

Nina: Lördagen den 31 augusti var vädergudarna verkligen med oss. Solen sken och det kändes som vi befann oss utomlands. Vi gick in till Europes "Final countdown" och förutom våra bröllopsgäster fanns det även en del andra badgäster som sjöng med. Vi hade valt ut "Umbrella" och "Du är allt" som solosånger och solisten Linda Bergström och pianisten Oscar Johansson Enligt vårt eget tycke hade vi världens coolaste präst och vigseln avslutades med att vi gick ut till "Happy Days" (temalåten från Happy Days).

vigsel strandbröllop ystad

Inspireras av brudens stil!

Tyllkjol, Ellen Marie Bridal.

Tyllkjol, Ellen Marie Bridal.

Body, By Malina.

Body, By Malina.

vigsel bröllop ystad
vigsel ringar

 Nina: Vi valde att designa våra ringa själva. Efter frieriet köpte vi en temporär ring i Paris och efter att vi kom hem började jag och Andreas att leta efter guldsmed i Malmö. Valet föll snabbt på David J Buttler och det känns väldigt bra att både jag och Andreas har fått vara med i hela processen.

sommarbröllop ystad
bröllop sångare
vigselbevis bröllop
bröllopsfest strand

Bästa minnet från dagen

Nina: Vi hade en av sviterna på Ystad Saltsjöbad och efter vår first look och lite porträttfotografering gick vi (bröllopsparet) och bröllopsföljet (2 brudtärnor och 1 marskalk) upp på rummet innan vigseln. Ute på balkongen hade vi full utsikt över vigselplatsen. Där kunde vi stå i lugn och ro med ett glas champagne och se på när vigselplatsen fylldes på med alla våra nära kära :)

Andreas: Samma om Nina, fast efter vigseln. Man hann landa innan minglet började.

bröllop fest
porträtt bröllop utomhus

Om fotografen Tove Lundquist

Nina: Vi hade tidigare bokat Tove för en parfotografering och kände att vi verkligen "klickade" med henne under själva fotograferingen. Sedan när fick ta del av bilderna såg vi att hon fångat precis det vi ville åt i bilderna, det kärleksfulla och lilla extra samt att det var inte stela porträtt.

Tove är en genuin person med stark karaktär och med ett tydligt konstnärskap som brinner för det hon gör. Med sin sprudlande energi och glada personlighet gör hon verkligen sitt yttersta för att man ska känna sig trygg och bekväm med ”situationen”. Vi hade förmånen att ha med Tove under en lång period av vår resa, då vi träffade Tove första gången lite mer än ett år innan vår bröllopsdag. Tove tog sig tid att lära känna oss och kom med mycket bra inspel, tips och idéer under resans gång och detta bidrog till att vårt bröllop blev så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om. Tove lyckades fånga alla våra känslor denna dag och bilderna förmedlar verkligen hela dagens känsloregister.

strandbröllop porträtt

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Det är många som kommer att tycka till och komma med önskemål och synpunkter. Då är det otroligt viktigt att gå tillbaka till en själv och fråga sig själv "hur vill jag/vi ha det". Vi hade bestämde oss rätt tidigt för att inte ha någon bröllopstårta för att vi är inga tårt-människor. Varför ska vi servera något vi inte tycker om bara för att det är tradition?

För mig och Andreas var det viktigt att kunna släppa allt under bröllopsdagen och bara vara och då var det viktigt för oss att vi hade ett sammansvetsat gäng omkring oss som såg till att detta var möjligt. Vår toastmadame och toastmaster var helt otroliga, och tillsammans med bröllopskoordinatorn på Ystad Saltsjöbad blev de ett dream team som gjorde att vi kunde njuta under dagen utan att behöva oroa oss för att planer hölls eller liknande.

Ta in tips/feedback från "utomstående" som har varit med om bröllop och andra tillställningar i andra sammanhang. Vi fick massa tips och hjälp från vår fotograf, personal på Ystad Saltsjöbad, DJ. Det var även nyttigt att gå på en bröllopsmässa, där fick vi både inspiration men framförallt så insåg vi snabbt vad som inte skulle fungera för oss.

Vi hade photo booth-hörna (Instragramskylt) med massa roliga grejor, tillsammans med foto-gästbok och polaroidkameror. Detta uppskattades av gästerna.

Vi valde att ha first look samt porträttfotografering (inkl. familj och brudfölje) innan vigseln. Efter vigseln tog vi lite avslappnande fotografier med brudföljet. Under middagen hade vi så kallad golden hour. För oss var det skönt att ha ett break efter vigseln utan fotografering.

Vi hade fixat med diverse körscheman inför dagen innan samt den stora dagen och lagt in lite extra kvartar här och var. Detta resulterade mycket mindre stress.

strandbröllop utomhus

Fotograf: Tove Lundquist
Brudklänning: Abby Waits - Carlene (inköpt hos Weddingstore - Malmö)
Kostym: Corneliani (inköpt hos Olséns Mode - Malmö)
Festlokal: Ystad Saltsjöbad – ”Bolsa beach” och ”Galleriet”
Florist: Elins Blomsterglädje
Ringar: Designade ringarna själva med hjälp av David J Butler
Trycksaker: Trycksakerna designade av Unica Forma (Jordin Brinn).
Hårstylist & makeup-artist: Felica Möllerström stylade mig, Nina. Jenny Edlund och Cecilia Tram stylade bl a brudtärnorna.
Catering: Via Ystad Saltsjöbad
Övrigt: Musiker/DJ: Berg event – Sax on the Beat