Septemberbröllop Med Vigsel i Skogsdunge Följt av Ladufest i Slättens Loge: Malin + Petter

Inlägget innehåller annonslänkar


Det är alltid så fantastiskt att få ta del av berättelser från brudpar som berättar om sina bröllop och alla de tankar de hade när det kommer till bröllopsplaneringen. Vi känner oss tacksamma som varje måndag får dela ny kunskap och inspiration från dessa par och idag är det Malin och Petter som inspirerar. De gifte sig i en skogsdunge den 7 september 2019 och bjöd in till efterföljande festligheter i Slättens Loge i Floda utanför Göteborg.

Med sina två barn, släkt och vänner, blev det en stämningsfull och vackert trollsk stämning i skogsdungen där de tillsammans med utvalda låtar av Håkan Hellström sa ja till en framtid som man och fru. Tillsammans med underbara bilder från bröllopsfotografen Jennifer Nilsson (nyligen utvald som Europas bästa unga bröllops fotograf av Way up North) berättar nu Malin och Petter som deras magiska septemberbröllop.

brudklänning inspiration
first look bröllop

Så träffades brudparet

Petter: Hur vi träffades är en lång historia, men för att göra den kort så träffades vi två gånger med ett år emellan innan det verkligen sa klick. Båda gångerna var faktiskt blöta utekvällar i Malins värmländska hemstad där jag var på besök hos några vänner.

När vi väl bestämt att det var vi så gick saker ganska snabbt och jag friade till Malin på ett flygplan på väg ner till Azorerna. Jag övertalade kabinpersonalen att vara med på arrangemanget, så jag sa åt Malin att jag skulle gå på toaletten men gick i själva verket fram och gömde mig bakom skynket vid cockpit. Sedan ropade personalen upp Malins namn i högtalarna och bad henne ta kontakt med dem. Efter att ha knackat på alla toaletter och frågat om jag var där inne utan att få rätt svar så gick hon fram till personalen, som bad henne följa med fram till cockpit. Väl framme vid skynket så drog dem bort det och där stod jag med flygplansmikrofonen i handen och gick ner på knä. Något taskigt ställe att välja för ett frieri kanske då Malin hatar att flyga, men som tur var sa hon ja och har stått ut med mig sedan dess.

Malin: Så taskigt ändå att göra det inför publik, jag hade aldrig vågat säga nej, hahaha!

first look bröllop

Tema & inspiration för bröllopet

Malin + Petter: Det allra viktigaste för oss var att det skulle vara en avslappnad stämning och en riktigt kul fest fylld av skratt och kärlek. För att skapa den stämningen valde vi att gå åt det bohemiska hållet, både gällande kläder, lokal och inredning. Så lite stela smokings och så mycket flower power som möjligt. Färgerna gick i dova färger med utstick av lejongult.

Inspirationen till våra val fick vi av främst otaliga timmar på Pinterest och duktiga inredningsvänner, men också här från Sisters In Law. Inte minst gällande lokal som det något år innan publicerades ett underbart reportage från - det som skulle bli vår lokal, Slättens Loge.

first look bröllop
bröllopsporträtt
lantligt brollop

Val av klädsel

Petter: Av mig och Malin så är jag den som är mest fåfäng, så jag letade nog längre efter kostym än vad Malin letade efter klänning. Malin hade nog också en tydligare Pinterest-bild av hur hennes klänning skulle se ut, en relativt enkel men vacker bohemisk klänning med långa armar och genomskinlig spets.

Efter att ha gått runt i varenda kostymbutik jag kunde Googla fram i Göteborg så bestämde jag mig för att köpa hem några olika snygga bohemiska alternativ på internet och testa dem i lugn och ro, innan jag hittade den mörkblå linnekostym med brun väst och mönstrad slips som jag gifte mig i.

Vi gick generellt bort ganska mycket från klassiska bröllopstraditioner som tårtskärning, föräldrar vid honnörsbordet osv, men vad gällde vad av klädsel så gillade vi idén av att man inte skulle se varandras kläder innan bröllopet. Detta var kul och spännande, men också något utmanande när jag skulle välja kläder då jag gärna ville ha något som matchande Malins stil.

Malin: Jag hade en tanke om klänningen. Spets och tyll. Jag har också två favorit märken, Ida Lanto och Ida Sjöstedt. Men budgeten är stram vid bröllop och efter många om och men hittade jag klänningen som passade perfekt för vår dag! Flera tusen kronor billigare än tänkt ;)

brudklänning spets detaljer
brudbukett skogsbröllop ormbunke

brudbuketten och övrig Blomster

Malin: Jag har alltid tyckt om blommor och eftersom hela bröllopet skulle ha en enkel touch så var min tanke från första början att göra en egen bukett.

Jag hade hoppats att det skulle vara mer i blom än vad det var. Vi hade redan köpt eukalyptus till festlokalen och vigselplatsen, så det använde jag mig av, jag och systrarna (som också var mina tärnor) blockade ormbunkar och rönn. Petter hade på morgonen, samma dag som bröllopet, köpt blommor i gult.

Mitt i sminkning och håruppsättning klippte jag och band en bukett. Min första brudbukett. Jag hade en tanke om hur den skulle se ut och i huvudet var den mer yvig och vild, men i slutändan blev denna väldigt fin! Jag minns att vi skrattade åt hur det såg ut i hotellrummet med blad och grenar åt alla håll!

vigselringar

Styling och accessoarer

Malin: Mina lillasystrar är duktiga på styling och frisyr. Jag ville ha det enkelt men ändå något utöver det vardagliga. Så en av systrarna gjorde håret, den andra makeup och den tredje målade mina tånaglar och var kritikern. Jag fick även hjälp att använda lösnaglar som vi målade lejongult.

Vigselringarna

Malin: Viktigt för oss var enkelheten i ringarna samt att det skulle passa våra förlovningsringar. Då både jag och Petter är måna om miljön så valde vi att handla min ring från Norrfolks. De skapar sina diamanter och guld i ett laboratorium och därmed är det ingen människa som behöver lida nere i en gruva. Tyvärr passade inte deras utbud Petters förlovningsrings utseende, så han gick till en lokal guldsmed och fick ringen personligt gjord.

bröllop rökgranater
rökgranater bröllop
bröllopsporträtt

Platsen för bröllopet

Petter: Malin var verkligen långt ifrån någon Bridezilla under planeringen, men det enda krav hon hade var att hon sedan barnsben har velat ha sitt bröllop i en lada. Efter att ha kikat runt bland alternativ på en lada som matchade våra önskemål både gällande storlek och möjlighet för gästerna att sova över i närheten (hotellet Öijared resort ligger 500 m från ladan) så hittade vi vår pärla i Slättens Loge utanför Göteborg.

Själva vigseln ville vi båda två gärna ha i utomhusmiljö, så efter att vi bokat lokalen hittade vi den perfekta platsen för att skapa den bohemiska känsla vi ville åt. En härligt septembermossig grön skogsdunge på gångavstånd från både hotellet och ladan.

skogsbröllop bohemiskt
vigsel i skog

Vigseln

Petter: Då vigseln ägde rum i en skogsdunge så började vi med att vårt toastpar skyfflade ut alla gästerna till skogsdungen. När de var på plats så samlades brudparet, våra två barn, tärnor, marskalker och Malins pappa en bit därifrån på stigen som ledde in till skogsdungen. Jag och våra två barn vandrade stigen fram först och en akustisk version av Håkan Hellströms låt “Bara dårar rusar in” började spelas. När vi kommit fram till vigselplatsen så kom tärnor och marshalkar gåendes och ställde sig på varsin sida om där vi som brudpar skulle stå. Sist och vackrast kom Malin med sin pappa under armen.

Vigseln i sig var inte allt för utdragen och kantades av korta stycken vi bett prästen säga och musik. Den stora överraskningen var inte att musiken genomgående var från Håkan Hellströms låtskatt, utan att Malin i smyg frångått vårt framtagna körschema och bett prästen läsa upp en text hon skrivit till mig, följt av Håkan Hellströms låt “Jag utan dig”.

Vigseln blev verkligen precis så bra som vi hade föreställt oss, en avslappnad skogsdunge, inte för lång ceremoni, tårfylld. Sen att solen som gömt sig under förmiddagen tittade fram precis innan vigseln och med sina strålar som hittade fram genom träden förvandlade platsen till en så trollsk plats som vi drömt om, gjorde inte stunden sämre.

bröllop med vigsel i skog
vigsel i skog
brudtärnor klänningar bröllop
skogsvigsel bröllop
skogsbröllop med fest i lada
skogsbröllop med fest i lada
skogsbröllop med fest i lada
brudtärneklänningar ljusgröna
brudtärneklänningar ljusgröna
slättens loge festlokal bröllop
bordplacering DIY
slättens loge festlokal bröllop
slättens loge festlokal bröllop
lantligt bröllop med fest i lada

Om fotografen Jennifer Nilsson

Malin: Eftersom jag själv har ett stort intresse för foto så var det viktigt för mig att välja en fotograf som tänkte mer outside the box. Jag var ute efter en viss färgsättning samt att jag ville komma ifrån ”de klassiska - le mot kameran”. Jag letade i timmar på Instagram efter den perfekta fotografen.

Det stod mellan tre fotografer, dem påminde alla om varandra men det var Jennifer Nilsson som tilltalade oss båda mest efter mail och skypekontakt samt det fanns något visst med hennes bilder. De kändes väldigt personliga.

Jennifer var precis som vårt bröllop: jordnära, enkel men ändå otroligt begåvad. Det kändes så självklart att hon skulle vara med oss under den här dagen. Hon fungerade som ett fantastiskt bollplank, inte bara inom fotografin utan för hela bröllopsplanerandet.

Jennifer hade också möjlighet att ge oss en provfotografering och redan efter några tryck på kameran så visste både jag och Petter att det kommer bli bra. Jag som annars inte alls gillar att vara framför kameran utan hellre bakom, kunde ändå slappna av. Det kändes aldrig tillgjort utan mest som en rolig lek.

Ett halvår efter vårt bröllop utsågs Jennifer till Europas bästa unga bröllopsfotograf av Way up North Awards.

lantligt bröllop med fest i lada
lantligt bröllop med fest i lada
lantligt bröllop med fest i lada

Bästa minnena från dagen

Malin: Videohälsningarna från vänner som ej kunde delta på vår dag! Så fantastiskt att få dessa uppspelade under middagen., hett tips för toastparet att kolla med de som avböjt inbjudan.

Vigseln i sig, den var perfekt. Inte sådär stel eller ”uppgjord”, barnen fick röra sig hur dem ville, gästerna stod upp framför oss och det kändes så varmt.

Petter:
Att välja bara några ögonblick är som att be Pippi Långstrump bara välja tre godissorter i godisbutiken, nästan omöjligt. Men jag ska ge det ett försök.

Det ögonblicket när vi hade vår first look och jag fick se, krama om och gråta mina första tårar tillsammans med Malin var väldigt speciellt. Där och då släppte all spänning i kroppen, det var bara vi i universum, och jag visste att dagen skulle bli bra så länge jag fick vara Malin nära.

Den korta promenaden in till vigselplatsen med våra två barn vid min sida är också ett ögonblick av stolthet och kärlek jag aldrig kommer glömma.

Det sista ögonblicket är när vi ankom till festlokalen efter vigseln. Vårt toastpar hade ställt upp alla våra nära och kära i två rader som bildade en gång där de kastade konfetti över oss när vi gick igenom. Men bara att sladda in på grusplanen med vårt flotta bröllopsåk, en golfbil, och se alla vi håller kära stå och vänta på oss, var ett väldigt varmt ögonblick.

golden hour bröllop foto
  • brudparets Tips till andra som planerar bröllop

  • Bestäm fotograf tidigt i planeringen, räkna på att det är en av de största kostnaderna du kommer stå för och JA det är värt varenda krona för en bra fotograf!

  • Lägg ner tid på att sätta upp moodboards exempelvis med ett gemensamt Pinterest-konto, där båda sparar ner bilder för att sedan tillsammans välja ut vad som står för er. Man tror ibland man har samma tänk men med detta sätt hittar man de små detaljerna som är viktiga för var och en.

  • Vi bokade hotellrum med våra tärnor och marskalker dagen innan bröllopet. Något vi inte ångrar en sekund! Tyvärr höll vi på att pynta i lokalen till midnatt, det är inte att rekommendera.

  • Våga göra bröllopet till ert eget! Det finns en hel drös med borden och måsten förknippat med bröllop, men våga välj bort dem ni inte känner är ni. Vi tycker inte om tårta, så istället för den klassiska bröllopstårtan körde vi mjukglass-buffe-bonanza till efterrätten, man måste inte ha sina föräldrar vid honnörsbordet, välj dem ni har allra roligast med!

  • Sen en sista sak bara, som vi själv lärt oss genom egna misstag. Om ni har tal under middagen, utse någon som filmar dessa! Vi hade massvis av fina tal, men glömde själva att be någon föreviga dessa. Även om vi minns essensen av talen och man kan be snällt om att få eventuellt manus från de som talade, så blir det inte samma sak att läsa det i efterhand som att fånga framförandet, reaktionerna, betoningarna och skratten i stunden.

golden hour bröllop foto
Slättens loge lantlig bröllopslokal

Fotograf: Jennifer Nilsson 
Brudklänning: Nelly.se, NLY EVE designad av Petra Tungården
Kostym: Kostym och väst inköpt via Moss Bros och deras eget märke Moss London.
Brudgummens accessoarer: Slips och näsduk från John Henric. Skor från Asos
Festlokal: Slättens Loge, Floda
Ringar: Norrfolks + lokal guldsmed
Trycksaker: Petter: Ett samarbete mellan vår designervän Jennie Elofsson (lineofart.se) och min pappa som jobbat många år som egenföretagare inom tryckeribranschen.
Catering: Öijared