Sommarbröllop i Mariefred Kyrka: Sara + Tomasz

Den 10 augusti 2019 gifte sig Sara och Tomasz i Mariefred Kyrka. Paret träffades på Göteborgsfestivalen Way Out West, och sedan dess har det varit de två. De hade ett riktigt idylliskt sommarbröllop som, trots ett nattbad i Mälaren som ledde till att brudgummen tappade sin vigselring, slutade lyckligt. Brudparet bjuder nu in oss alla till att följa med på deras augustibröllop, som blev förevigat på bild av den Stockholmsbaserade bröllopsfotografen Martin K.

slöja brudklänning
bröllop i Mariefred
first look bröllop

Frieriet

Sara: Vi var på besök på "vår vingård" i Italien, från vilken vi sedan serverade vin från på bröllopet. Vi hade ätit en god middag i trädgården, italienska charkuterier och vin från gården. När vi skulle äta efterrätt gick vi ner och satte oss vid poolen, som har utsikt över Valpolicella dalen ända ner till Gardasjön, och där gick Tomasz ner på knä.

first look porträtt
bröllop sverige sommar
brudtärneklänningar
vigsel mariefred
blomsterflicka klänning

Vigsel i Mariefred Kyrka

Sara & Tomasz: Vigseln var väldigt känslosam och kärleksfull. Vi hade gett våra toastmastrar önskemålet om en glad och livlig vigsel så när vi går in för altargången börjar alla gäster blåsa i partytutor och klappa händerna. Solisterna var barndomsvänner till bruden och sångerna vi valde betyder mycket för oss och hur vi ser på livet tillsammans. Efter solosångerna applåderade och tjoade alltid gästerna vilket vi älskade. När vi gick ut ut kyrkan blåste gästerna såpbubblor.

vigsel bröllop
vigsel mariefred kyrka
mariefred kyrka

Om fotografen Martin Kiessling

Sara & Tomasz: Vi föll för Martins dokumentära/berättande känsla i bilderna, han hade en tanke och ett djup med varje bild. Martin kändes så naturlig under hela bröllopshelgen, vi var väldigt avslappnade kring honom. Han gav verkligen ALLT och man kände sig unik.

bröllop sommar sverige
porträttfoto bland ruiner
brudklänning med kort släp

Val av klädsel och styling

Sara: Jag provade ett 20-tal brudklänningar men det kändes rätt direkt när jag fick på mig rätt klänning. Hade inte en tydlig bild av vad jag önskade i klänningen på förhand, det växte fram under provningen.

Tomasz: Jag ville vara klassisk klädd i svart smoking.

bröllopsporträtt utomhus

Sara: Min stylist var fantastisk och jag hade aldrig kunnat drömma om att få känna mig så vacker. Jag visade en bild på en grundtanke till en frisyr och sen fick min stylist fria händer att skapa och slutföra frisyren utefter mitt hår. Min tanke var att få vara den bästa versionen av mig själv, avslappnad både i smink och hår.

bröllopsporträtt utomhus
bröllop färdmedel tåg
gammalt tåg gäster

Blommorna

Sara & Tomasz: Vårt enda önskemål var att buketten och dekorationerna skulle innehålla eucalyptys och blommor i rosa pastell. Sedan fick Sara skapa bukett och bordsdekorationer.

bröllopsdag planering
vigselringar
bröllopsdag klänning
bröllopsdag porträtt

Platsen

Sara: Vi valde Åsgård för festen då det ligger fantastiskt vackert vid Mälaren, mittemot Mariefred, och möjliggjorde för oss att skapa VÅRT bröllop. Från Åsgård ser man kyrkan där vi vigdes.

bröllopsfest lokal
bröllopsmat förslag
bröllopsmat buffe

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Sara & Tomasz: Gör det till er dag och våga ta ut svängarna. Att samla gästerna redan på fredagen så de lär känna varandra höjer stämningen avsevärt på bröllopsdagen.

bröllopsfest mat och dryck
bröllopslekar
lekar på bröllopet
bröllopsporträtt brudpar
festlokal middag bröllop

Bästa minnet från dagen

När vi sa Ja till varandra i kyrkan. Alla tal under middagen, bröllopsvalsen och när alla gäster vrålar till Stad i Ljus som sista sång på dansgolvet.

bröllopslokal fest middag
bröllop + regn + brudvals

Fotograf: Martin K
Brudklänning: Ivory and Grace
Festlokal: Åsgård, Mariefred
Florist: Personliga Blomster och Inredning
Ringar: Guldsmed Dan Tillberg. Brudgummen designade förlovningsringen och tillsammans designade vi vigselringarna.
Stylist: Lisa Derkert
Catering: Knut Restaurang