Sisters In Laws Stora Lista Över Bröllopslokaler I Sverige

Letar ni efter den perfekta platsen att gifta er på? Vi har sammanställt en lista på utvalda lokaler för vigsel, fest eller både och från några av de bröllopsberättelser som vi publicerar här på bloggen varje måndag. Inspireras av de underbara bilderna och klicka dig vidare till respektive inlägg för att läsa brudparets egna ord om platsen de valde för att fira sin kärlek. Från söder till norr och tillbaka igen, låt oss kasta oss in i ett festligt och fartfyllt inlägg!

Vill du inspireras av ett ännu större utbud kan du även besöka www.bröllopslokaler.nu för att söka bland 100-tals bröllopslokaler runt om i landet!


Studio Watz, Stockholm

Foto: Frkn Falkman.

Studio Watz i Stockholm är en ruff industrilokal från sent 1800-tal som ligger på Södra Hamnvägen i Stockholm. Lokalen har kapacitet för 150 minglade gäster eller 120 sittande. Det finns gott om utrymme utanför lokalen för mingel och eventuellt partytält om ni vill vara på den säkra sidan. Här finns ytorna och rymden att skapa en stämningsfull vigsel och en hejdundrade fest!

Jenny och Niklas gifte sig på Studio Watz en sensommardag i slutet på augusti 2019: “Vi ville vara i en lokal där vi själva kunde bestämma över dryck och mat och inte behöva förhålla oss till några särskilda menypaket. Av vår kära vän, Nadia, blev vi tipsade om Studio Watz och efter att ha besökt lokalen kändes det givet! Lokalens karaktär och känsla, stämde direkt överens med vår idé kring bröllopet.” Se alla bilder från deras bröllop här!


Hedegårdens stenlada, Landskrona

Foto: Hedegarden.se.
Foto: Hedegarden.se.

Hedegårdens stenlada ligger 10 km öster om Landskrona mitt mellan Tågarp och Billeberga, med bara två kilometer till Sireköpinge kyrka. Ladan rymmer 120 personer, det finns tre toaletter och en bar med två kylskåp. Direkt i anslutning till lokalen finns ett välutrustat disk- och serveringsrum. För middag i ladan får egen mat och dryck medtagas eller catering ordnas. Perfekt för festen där du/ni själv bestämmer hur det skall vara! 

Johannes och Rebecka hade sin bröllopsfest i Hedegårdens stenlada på en regnig, men på många sätt vacker, höstdag i slutet av september 2019: “När vi hittade Hedegårdens stenlada och den närliggande kyrkan i Sireköpinge kändes det så bra. Fantastisk omgivning, fina lokaler och just så som vi hade sett det framför oss!” Läs mer om deras bröllopsdag här!


Larssons Lada, Taxinge

I Larssons Lada skräddarsyr ni ert bröllop så som ni vill ha det. Bjud in dina gäster till ceremoni och fest i en vacker, lantlig miljö ca 45 minuter utanför Stockholm. Njut av er bröllopsmiddag på den rustika ladans övervåning med fantastisk atmosfär och plats för ca 120 sittande gäster. På nedervåningen finns en mysig cafédel med bardisk som passar perfekt för bröllopstårta, mingel och dans! Ladan är isolerad och uppvärmd även vintertid.

Linnéa och Daniel gifte sig i Larssons Lada exakt ett år efter de förlovat sig: “Vi skulle ju inte egentligen gifta oss så snart inpå förlovningen. Men så fick jag nys om Larssons Lada, skickade iväg ett mail och kollade om vårt förlovningsdatum var ledigt nästa år, vilket det var! Så vi bokade in en tid för visning och vi blev helt hooked! Att de dessutom hade en vigselplats utomhus att tillgå gjorde att valet blev lätt, vi kollade inte ens in någon annan plats för festen. Vi visste från början att vi inte ville ha resväg för gästerna mellan vigselplats och fest så Larssons Lada passade oss perfekt!” Läs hela parets bröllopsberättelse här.


Holmögården, Umeå

Holmöarna är en ögrupp som man når genom att ta färjan som går från Norrfjärden och lägger till i Byviken efter 45 minuters sjöresa. Holmögården ligger ca fem minuters promenadväg från färjeläget. Storstugan har ett välutrustat kök för att ordna bröllopsmiddag, och ett partytält i tre sektioner finns som alternativ om vädret inte är på er sida.

Sommaren 2019 gifte sig Sara och Adam på Holmögården: “Vi vigdes borgerligt på Holmögården och där hade vi även brudskålen och utespel med tipsrunda. Middagen och festen ägde rum på restaurangen Novas Inn som är beläget mitt emot Holmögården. När vi skickade ut inbjudningar reserverade vi vandrarhem och stugor på ön för att erbjuda våra gäster övernattning och faktum var att nästan alla våra gäster övernattade på ön! Så otroligt lyxigt att få tillbringa en hel helg med våra närmaste vänner och familjer! Dagen efter bjöd vi även in till grillbrunch på Holmögården och fick tillfälle att prata och skratta ihop åt minnen från bröllopsdagen.” Se alla bilder från bröllopet på Holmön här!


Villa Vänhem, Göteborg

Foto: Karin Lundin.

Villa Vänhem byggdes ursprungligen i Gamlestaden i Göteborg, som sommarbostad åt August Abrahamson och hans hustru Euphrosyne. 1873 flyttades huset i sin helhet till Nääs. I Villa Vänhem finns glasverandan och matsalen som tillsammans rymmer omkring 250 sittande gäster. Verandan är dessutom en av landets vackraste balsalar!

I slutet av augusti gifte sig Marija och Ali på Villa Vänhem: “Vi letade efter en lokal likt en lada med mycket ljusinsläpp. Villa Vänhem hade allt vi letat efter! Vi kunde ha både fest och vigsel i lokalen då den är uppdelad i olika delar. Glasverandan är delen i lokalen där både vigseln och festen ägde rum. Och middagslokalen är en dröm för blotta ögat med höga valvliknande fönster och högt i tak.” Spana in alla bilder från den här magiska lokalen i detta blogginlägg!


Gammalruds brygga vid sjön “Viken”, Undenäs

Till Gammalruds brygga kommer ni antingen sjövägen med någon av de passagerarbåtar som trafikerar kanalen eller via landsvägen. Med ett vilsamt läge vid sjön Vikenhar det byggts ett båthus, liknande ett sjömagasin, med kapacitet att ta emot upp till 100 personer under sommarhalvåret. För det mindre bröllopet fungerar lokalen året runt!

Sommaren 2019 hade Cornelia och Rasmus sin bröllopsfest i båthuset på Gammalruds brygga: “Jag har alltid velat gifta mig i trakterna runt mina föräldrars sommarhus och även kyrkan som ligger där betyder mycket för mig. Där har jag haft mina skolavslutningar och mina föräldrar gifte sig där för 23 år sedan. Eftersom vi bor i Skåne vanligtvis där Rasmus är uppväxt så kändes det fint att få vara i mina hemtrakter denna dag. Och även visa Rasmus familj och våra skånska vänner var jag är uppväxt. Platsen för själva bröllopsfesten blev på ett ombyggt båthus med brygga ut över sjön Viken, ett par kilometer från mina föräldrars sommarhus.” Se alla bilder från festen här!


Mauritzberg Slott, Norrköping

Foto: Malin Lindner.

Mauritzberg hette från början Björsätter och finns nämnt i historieböckerna redan på 1500-talet. Slottet har en spännande historia som du kan läsa mer om på hemsidan, år 1912 köptes slottet av greven och författaren Birger Mörner, som gjorde Mauritzberg till ett kulturhem. Idag är Mauritzberg Slott en komplett anläggning och en oas med guldkant utanför Norrköping.

I oktober förra året delade vi Josefin och Alberts bröllopsberättelse, paret gifte sig på Mauritzberg Slott: “Att vi valde att vara på Mauritzbergs slott var egentligen en ren tillfällighet då vi fick tips om platsen från min kollega. Detta var den första platsen som vi var och tittade på och på vägen dit var vi fast beslutna om att inte fatta ett beslut gällande var vi skulle gifta oss förrän vi tittat på åtminstone fem olika platser. Det tog nog bara 15 minuter innan vi båda var överens kring att det var den rätta platsen och vi skippade helt att titta på andra platser! Bröllopshelgen kickades igång med en middag för de allra närmaste vännerna och familjen redan på fredagskvällen och avslutades med en brunch på söndagsmorgonen.” Läs hela berättelsen om parets tredagarsbröllop här!


Lovö Magasin, Drottningholm

Foto: Elias Ljungberg, Visual Verge.

Foto: Elias Ljungberg, Visual Verge.

Foto: Elias Ljungberg, Visual Verge.

Foto: Elias Ljungberg, Visual Verge.

Lovö Magasin är en gårdsbutik på Drottningholm som startades 2011 av Ewa von Wowern. I cafét serveras egengjorda bakverk, det mesta eko - läs mer om hållbarhetstänket och Ewas historia på hemsidan. Den 1 juni 2019 bjöd Celia och Oskar in till ett bohemiskt bröllop med hållbarhet som den röda tråden: “Miljö och hållbarhet är viktigt för oss. Vi gjorde mycket själva och ville även ha ett helt veganskt bröllop. Vi ville hitta en lantlig plats som ändå inte var för långt bort att åka för gästerna och Lovö magasin var en perfekt plats för det. Vi hade varit där och ätit förut och visste att dom hade otroligt god mat.” Läs mer om parets hållbara bröllop här!


Hofsnäs Herrgård, Länghem

Hofsnäs Herrgård ligger ca 25 minuter från Borås och 55 minuter från Göteborg. Platsen ligger vackert i Torpanäsets Naturreservat, Herrgården ramas in av Hofsnäs vackra naturstigar utmed vattenkanten - perfekt för dig som drömmer om att gifta dig utomhus. Sedan 2006 driver Ida & Danilo Equitz med familj Herrgården tillsammans med 2 heltidsanställda & 30 säsongsanställda. På den historiska gården står maten i fokus och man har ett nära samarbete med 40 lokala matproducenter för att skapa en oförglömlig upplevelse.

I augusti 2018 gifte sig Leonore och Kalle på Hofsnäs Herrgård: “Vi vigde oss borgerligt ute på en udde i sjön, vilket fångade upp just den rustika känslan vi var ute efter, några meter från herrgården där middagen och festen hölls.” Läs mer om parets avslappnade utomhusbröllop här!


Tersmedenska Herrgården, Ramnäs

Ramnäs är en bruksort med gamla anor, när du promenerar här kan du verkligen känna historiens vingslag runtomkring dig. Tersmedenska Herrgården är den perfekta platsen för dig som önskar en vigsel utomhus i herrgårdsparken med kolbäcksåns forsande vatten i periferin, följt av en stor fest i den unika bagarstugan med livemusik på terrassen.

I maj 2019 gifte sig Rebecca och Jason på herrgården: “Vi hittade "our little Swedish paradise" (som Jason kallar det) på Airbnb efter att vår fotograf rekommenderade oss att leta där. Gården var en 200 år gammal herrgård bland trädgård och skog med en strömmande å och en sjö bredvid. Vår vigsel var vid ån och vi använde det ursprungliga bagarhuset att servera vår mat och dricka. Festen höll vi på gräset bakom herrgården med vacker utsikt över ån och trädgården.” Läs hela historien om bröllopet här!


Schenströmska Herrgården, Ramnäs

schenstromska gården

Vill ni ha ett traditionellt bröllop eller ett bröllop som, inte bara ni som brudpar, utan även era gäster kommer minnas länge? Vig er nedanför Schenströmska herrgården på bryggan vid sjön Nadden, på terrassen, i det underbara källarvalvet eller i vår vackra Lanchashiresmedja. Föreställ er ett “ja” till varandra i den rustika vinkällaren eller varför inte under lummiga träd i parken som bär på hemligheter från 1700-talet? Läs mer om Schenströmska Herrgården här.


Världskulturmuseet, Göteborg

Visste du att du kan hyra Världskulturmuseets lokaler för privata tillställningar? Föreställ dig att gifta dig på en så kreativ och inspirerande plats! På hemsidan kan du se en kort film om hur ett bröllop på museet kan se ut.


Slättens Gård/ Slättens Loge, Floda

Slättens Loge är en lokal delad på två plan i en stor lada omgiven av naturen. När de stora portarna slås upp känner man Öijareds natur på riktigt. På gården finns också två olika växthus i cederträ i anslutning till köksträdgård & bärträdgård. Besök deras hemsida för mer information.


Bjertorp Slott, Kvänum

När du hyr Bjertorp Slott för ditt bröllop förfogar du över 35 hotellrum med totalt 65 bäddar, en festsal, en matsal och flera salonger. Ni har även tillgång till slottsparken! Möjligheter till ytterligare 100 bäddar finns hos närliggande hotell.


Ystad Saltsjöbad, Skåne

På Skånes vackra kust ligger Ystad, och precis vid stranden hittar du anrika Ystad Saltsjöbad som funnits i 120 år. Låt dina gäster bo över på hotellet, njuta av god mat i restaurangen och återhämta sig i spaet efter bröllopsfesten. Det gjorde Nina och Andreas, som gifte sig på Ystad Saltsjöbad i augusti: “Jag skulle säga att vi besöker Ystad Saltsjöbad minst två gånger per år för att komma bort och bara vara. Att vi hade förmånen att kunna ha vårt bröllop på en plats som vi associerar med lugn och ro, god mat och dryck och att vädret var med oss så att vi kunde viga oss barfota på stranden var en dröm” berättar Nina. Läs hela parets bröllopsberättelse här, och se fler bilder från Ystad Saltsjöbad!


Grand Hotel Saltsjöbaden, Stockholm

Grand Hotel Saltsjöbaden möts hav och land. Kristallkronor, förgyllda stuckaturer och en air av svunna tiders värdighet ramar in ert bröllop som få andra lokaler. Om det är sommar och sol skålar ni först på Champagneterrassen som har utsikt över hela Hotellviken med de magnifika gamla villorna i söder, Älgö tvärs över viken och segelbåtarna vid bryggor och bojar.


Palmhuset, Göteborg

Palmhuset är ett showroom för tropiska växter och palmer där Linnea och Gustav gifte sig 2017. Linnea berättar om valet av lokal: “Vi ville att det skulle vara lätt för alla gäster att ta sig till och från vigseln och festen. Temat skulle vara höstigt, lite vemodigt och romantiskt, med mycket grönt. Vi bestämde oss för Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg. En oas mitt i staden, grönt och lummigt och extra vackert på hösten. Ett höstbröllop blir vackert oavsett väder, mörka regntunga himlar eller klarblå höga höstskyar”. Se fler bilder från parets bröllop här.


Rönninge By, Täby

I Rönninge By finns en lantlig loge som du kan hyra för bröllop eller fest. Alla bröllop är unika, och här har ni möjlighet att verkligen skräddarsy er tillställning, dessutom kan ni ta med egen mat och dryck. Arrangörerna ordnar gärna tillval som tillexempel transport till ceremonin med traktor om så önskar, läs mer på Rönnings by’s hemsida!


Fredshög, Skåne

Foto: Elin Graf.

Foto: Elin Graf.

Foto: Elin Graf.

Foto: Elin Graf.

Fredshög + Skåne

Fredshög är en lantgård placerad högt på Hilleshögsåsen mellan Helsingborg och Landskrona, vilket ger er en fantastisk havsutsikt från de flesta rummen. Du ser Öresundsbron mellan Sverige - Danmark, Turning Torso i Malmö och en del av den mytomspunna ön Ven. I augusti 2019 gifte sig Sofie och MarcusFredshög: “Vi hade vigsel och fest på samma ställe. Vi hyrde en hela gården där vi hade vigsel/fest/mingel/middag i stallet och ladan. Sedan hade vi övernattning till våra närmaste vänner och familj i boningshuset” berättar Sofie. Läs mer om parets lantligt romantiska bröllop här, och besök Fredshögs hemsida för mer information.


Freadals gård, Åsa

Om du älskar vackra trädgårdar och fina miljöer så är Freadals Gård i Åsa rätt ställe för dig. Gården har anor från 1800-talet och det finns en vacker designad trädgård där ni kan säga ja till varandra, utbringa en skål, för att sedan bjuda in till mat i restaurangen som ligger i den varsamt renoverade ladugården. Spana in Freadals hemsida för mer information.


Jordberga gård, Skåne

Foto: Lina Roos.

Foto: Lina Roos.

Foto: Jonas Thun.

Foto: Jonas Thun.

Jordberga gård är som gjord för lantliga bröllop i Skåne med sin engelska park från 1800-talet, barockslott, fågelrika dammar, romantiska broar och bördiga sädesfält. Herrskapsstallet har plats för upp till 300 gäster, i parkhotellet kan era närmaste och hitresta gäster praktiskt bo. Ni får tillgång till lokalen två dagar före festen, så att ni kan arrangera och dekorera som just ni vill ha det på ert stora bröllop. Mer information hittar du på Jordbergas hemsida.


Björnö Slott, Kalmar

Björnö slott ligger alldeles vid havet och utanför går hästarna i hagen, perfekt för det lyxigt lantliga bröllopet! Festlokalen är en stor öppen loge med en scen i kortändan, dessutom är den utrustad med gasolvärmare för kallare kvällar. Varför inte ordna en picknick och fördrink i den fantastiska 1800-tals trädgården med utsikt ut över vattnet? Läs mer om dina alternativ på slottets hemsida.


Lasätter gård, Nyköping

Lasätter gård gifter ni er och festar i vackra omgivningar och den personliga miljön i riktig “Bullerbystil”. Festladan har plats för upp till 80 personer, dina gäster kan bo över i den 150 kvadratmeter stora sovsalen med inbyggda privata sovalkover. Bröllopsparet bor i Bröllopssviten i det charmiga torpet strax bredvid. Läs mer om Lasätter gård här.

Vill du tipsa om en annan lokal i Sverige? Skriv om lokalen i en kommentar i det här inlägget så hittar våra läsare dit också!