Elegant Slottsbröllop en Julidag: Josefine + Albert

Det är måndag och dags för en ny bröllopsberättelse! Vi tar oss tillbaka till en sommardag i juli, då paret Josefine och Albert gifte sig en bit utanför Norrköping. De valde att fira sin stora dag med gäster från hela världen, och bestämde sig därför för att ha ett helgbröllop på Mauritzbergs Slott. Vi dyker rakt ner i bröllopet, med bilder från fotografen Malin Lindner.

bröllop+stockholm
bröllop+stockholm+blommor

så träffades josefine och albert

Josefine: För fem somrar sedan korsades våra vägar i Göteborg, trots att vi båda är ifrån Linköping. Vi träffades via gemensamma vänner på ett skejtboardevent (egentligen korsades våra vägar några år innan dess då vi år 2010 fastnade i en hiss tillsammans, men det är en annan historia). Albert är skejtboardåkare och deltog under helgen i en skejtboardtävling, och jag, Josefine, var i Göteborg för att gå på Håkan Hellströms konsert. Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men det fanns helt klart en oförklarlig attraktion och energi emellan oss. Efter vårt första möte i Göteborg åkte vi tillsammans med vänner på en resa till Gotland och sedan dess har det varit vi. 

När vi förlovade oss befann vi oss faktiskt också i Göteborg, på kusten. Albert hade burit på ringen i sex månader och inte riktigt hittat rätt tillfälle att gå ner på knä. Den 7 juli 2017 hittade han det där tillfället som han väntat på- en ljus dag när solen stod som högst på himlen, på en klippa vid vattnet, i sällskap av fyra av våra nära vänner gick han ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. I ryggsäcken hade han en ljummen Moët-champagne och då han glömt glasen hemma, drack vi rakt ut flaskan och firade tillsammans med våra vänner. Det var ett otroligt vackert och känslofyllt ögonblick.

bröllop+stockholm+klädsel
bröllop+stockholm+klänning
bröllop+stockholm+klänning
bröllop+stockholm+klänning

Val av klädsel och styling till bröllopet

Josefine: Jag fick tips om att åka till Ivory & Grace i Göteborg och tillsammans med min mamma och fyra av tärnorna så hittade jag den perfekta klänningen. Egentligen är klänningen en kombination av två olika klänningar - överdelen tillhörde en annan klänning som jag valde att placera på själva kjolen. Klänningen var i helspets och hade cirka 50 cm släp. Jag valde att ha en enkel frisyr och sminkning. Emma Bredberg förstod precis hur jag ville ha det. Otroligt duktig! De örhängen jag hade fick jag av Albert i present för cirka 4 år sedan. Det som stack ut var mina skor, jag ville att de skulle vara helt udda i jämförelse med allt annat. De beställdes från Spanien och är av märket Pedro Miralles. Till vigseln bar jag slöja, men senare valde jag att ha ett blomsterdiadem som Lara på Blooming Design skapade. Blommorna i diademet gick i tema med brudbuketten. Färgerna plockades även upp i örhängena och skorna, samt i brudtärnornas klänningar.

Albert har alltid älskat navy blue, så valet av kostym var lätt när han tillsammans med mig och sin äldre bror Victor testade kostymer. En av hans vänner äger en kostymaffär och var även till stor hjälp under utprovningen. I slutändan valde han att ha en kraglös skjorta och att skippa slipsen. Alberts skor var rödbruna och även de plockades upp i färgsättningen i brudbuketten samt i corsagen.

Det svåraste var nog egentligen att matcha ihop brudtärnornas klänningar. Jag ville att de skulle ha olika typer av klänningar, i olika färger men som ändå gick i samma nyans.

bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+first look
bröllop+stockholm+bukett

vild blomsterbukett i dova färger

Josefine: Lara på Blooming Design fick fria händer utifrån bilder på tärnornas klänningar samt mina & Alberts skor. Jag ville ha en osymmetrisk brudbukett i dova färger. Hon skapade även det blomsterdiadem som jag bar efter själva vigseln. Lara är ett geni när det gäller blommor och förstår precis vad man pratar om!

Blomsterdekorationerna i slottet och i middagslokalen stod vi för själva. Vi beställde blommorna direkt från en leverantör och väl på plats projektledde min mamma och syster det hela. Vi hade så otroligt många hjälpsamma människor omkring oss - tärnorna, marskalkarna, nära vänner och vår familj förvandlade middagslokalen till en magisk plats. Min syster skapade tärnbuketterna och min amerikanska ”familj” skapade brudnäbbarnas blomsterkransar. Vi valde att använda oss av mycket eukalyptus och blommor i samma färgsättning som blommorna i brudbuketten.

bröllop+stockholm+vigsel

känslosam vigsel i östra husby kyrka

Josefine: Det är svårt att beskriva den känslostorm som uppstod när jag tillsammans med min pappa, tärnor och brudnäbbar gick in i kyrkan och fick syn på Albert och hans marskalkar längst fram vid altaret. Inte nog med det, även alla de 100 personer som tagit sig dit för vår skull befann sig där för att bevittna vår kärlek. Jurrasic Park Theme song spelades på orgel, Albert har alltid haft en fascination för dinosaurier. Själva ceremonin var otroligt känslosam, men på samma gång lättsam med många glädjetårar och skratt. En av marskalkerna (Gabriel Pettersson) som även är producent framförde tillsammans med sin flickvän och sångerskan Beatrice Jaksch två låtar.

bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+vigsel
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto
bröllop+stockholm+porträttfoto

tredagarsbröllop på Mauritzbergs slott

Josefin: Att vi valde att vara på Mauritzbergs slott var egentligen en ren tillfällighet då vi fick tips om platsen från min kollega. Detta var den första platsen som vi var och tittade på och på vägen dit var vi fast beslutna om att inte fatta ett beslut gällande var vi skulle gifta oss förrän vi tittat på åtminstone fem olika platser. Det tog nog bara 15 minuter innan vi båda var överens kring att det var den rätta platsen och vi skippade helt att titta på andra platser! Vi föll för att slottet från 1600-talet så vackert ligger vid vattnet och för övernattningsmöjligheterna för 73 personer. Möjlighet till övernattning var ett krav från vår sida då många av våra gäster kom både från andra städer och länder. Vi bodde på slottet från fredagen till söndagen. Bröllopshelgen kickades igång med en middag för de allra närmaste vännerna och familjen redan på fredagskvällen och avslutades med en brunch på söndagsmorgonen.

bröllop+stockholm+dukning
bröllop+stockholm+dukning
bröllop+stockholm+dukning
bröllop+stockholm+dukning

inspiration inför bröllopet

Josefine: Jag har jättesvårt att sätta ord på vad vi faktiskt inspirerades av. Tidigt i planeringen konstaterade vi att det viktigaste för oss var att det skulle vara en dag där ALLA hade roligt. Vi ville ha en fin linje mellan det vackra och lättsamma. Jag vill inte påstå att vi egentligen hade något speciellt tema på bröllopet. Ofta ser jag saker som jag blir förälskad i och tillsammans blir detta en röd tråd. Jag är förtjust i saker och ting som är lite ”vintage-bohem-aktiga”. Mismatch fast ändå match. Dova färger. Sedan ska jag väl inte hymla om att Pinterest varit till stor hjälp för att få idéer.

bröllop+stockholm+dukning
bröllop+stockholm+dukning
bröllop+stockholm+dukning

Parets favoritminnen från bröllopshelgen

Josefine: Helt klart att välja att spendera resten av livet tillsamman. Men även när livebandet (Grand kalas) började spela och Mauritzberg förvandlades till ett madhouse istället för ett propert slott. Vi gick och lade oss klockan 04:30 och när vi vaknade vid 08:00 igen så var några av gästerna fortfarande igång. Vi hittade en tärna sovandes på en soffa i lobbyn.

Albert: När alla gäster började klinga i glasen och jag fick kyssa Josefine omringad av alla våra fina vänner och familj. Även när jag, tillsammans med några nära vänner, sjöng Bohemian Rhapsody vid pianot under kaffe och avec.

bröllop+stockholm+fest
bröllop+stockholm+fest
MalinLindnerMauritzbergBröllop-1295.jpg
bröllop+stockholm+porträtt

om fotografen malin lindner

Josefine: Malin Lindner… Var ska man börja och hur ska man kunna beskriva en sådan fantastisk person? Första gången jag träffade Malin kände jag direkt att vi klickade. Hon är en sådan otroligt varm och ödmjuk person som lyckades fånga alla känslor från bröllopet på bild. Som våra vänner säger när de tittar på fotona ”det känns som att man får uppleva bröllopet igen”. Malin är genial på att fotografera det där lilla extra och har ett otroligt skarpt öga för detaljer. Det kändes väldigt lättsamt att vara i hennes närhet och trots att jag inte är särskilt bekväm med att stå framför kameran, så fick hon mig att slappna av. Jag älskar hennes fotograferingsstil då hon använder sig av naturliga och dova färger samt lyckas lyfta känslorna genom fotografiet. Vi är så tacksamma och glada över att hon fotograferade vårt bröllop.

bröllop+stockholm+porträtt

parets tips för att planera ett bröllop

  • Om ni ska skriva gästpresentationer och gästhäften, gör det inte sista veckan! Vi satt i 48 timmar och skrev om våra nära och kära. När vi var klara med 100 stycken beskrivningar, var vi även tvungna att översätta alla till engelska också. De var dock otroligt uppskattade och blev definitivt ett samtalsämne under middagen. 

  • Hyr en photobooth! Vi hyrde en photobooth av Sharingbox. Det var både en rolig aktivitet för alla gäster, men även ett otroligt roligt minne för oss nu i efterhand när vi tittar på alla bilder i gästboken. 

  • Vi hade pizza som vickning vid klockan 01 och det var väldigt uppskattat. 

  • Till sist men inte minst, stanna upp under dagen och var i nuet. Allting behöver inte vara 100 % perfekt, utan det viktigaste är att faktiskt njuta av att vara omringad av så mycket kärlek. Det är viktigt att gå sin egen väg och komponera bröllopet utefter hur man själv är som person, inte utefter hur det borde vara. Vi hade exempelvis inte tårta till efterrätt utan valde att servera glass då det är mer oss.

bröllop+stockholm+porträtt
bröllop+stockholm+porträtt
bröllop+stockholm+porträtt

Fotograf: Malin Lindner
Klänning: Ivory & Grace
Kostym: Baldessarini
Festlokal: Mauritzergs slott
Vigselplats: Östa Husby Kyrka
Florist: Blooming Design
Ringar: Specialdesignade av Mathias Gustafsson
Trycksaker: Zid Profilbyrå, design Jonathan Norberg
Hårstylist: Emma Bredberg
Makeup: Emma Bredberg
Catering: Köksmästaren på slottets egna restaurang, trerätters vegetarisk meny