Bohemiskt och Hållbart Junibröllop: Celia + Oskar

Click here for English story

Celia och Oskar gifte sig den 1 juni 2019 och bjöd in till ett bohemiskt bröllop med hållbarhet som den röda tråden. Elias Ljungberg på Visual Verge dokumenterade delar av dagen som vi nu ska få ta del av tillsammans med en bröllopsberättelse från Celia. Vi väntar inte längre, utan lämnar direkt över ordet till bruden som berättar om sitt och Oskars bohemiska bröllop.

välkommen till bröllop

Så träffades brudparet

Celia: Vi träffades hemma hos min syssling på en fest. Ingen av oss ville egentligen ha ett förhållande just då, jag hade precis kommit ut ur en längre relation och Oskar ville flytta ifrån Sverige men ödet ville annorlunda. Vi förlovade oss sommaren 2018 vid havet på västkusten där min släkt har landställe.

bohemiskt bröllop lantligt bröllop

Celia: Vi visste att vi ville ha ett enkelt, bohemiskt och lantligt bröllop. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss. Vi gjorde mycket själva och ville även ha ett helt veganskt bröllop. Vi velade om vi skulle gifte oss på västkusten eller i Sthlm. Min kärlek till havet och dom vackra omgivningarna på kusten lockade men vi insåg många av gästerna skulle ha svårt att ta sig till andra sidan landet så vi valde ändå Stockholm. Vi ville hitta en lantlig plats som ändå inte var för långt bort att åka för gästerna och Lovö magasin var en perfekt plats för det. Vi hade varit där och ätit förut och visste att dom hade otroligt god mat.

bohemiskt bröllop lantligt bröllop

Klädsel till bröllopet

Celia: Vi båda visste direkt vad vi var ute efter. Jag ville ha en bohemisk klänning med mycket spets och Oskar ville ha en brun kostym. Eftersom att vi var i en oisolerad lada på kvällen så fick vi också tänka på varma tröjor och rejäla skor till både oss själva och vårt barn. 
Vi valde också att vara barfota under vigseln så att vi kunde stå grundade och jordade.

bohemiskt bröllop lantligt bröllop

Styling och accessoarer

Celia: Jag fick mitt hår uppsatt av min frisör som är specialiserad på just dreads, jag ville ha en kombination av uppsatt och utsläppt och det lyckades hon verkligen med. Jag gick även och gjorde henna målning på händerna och fötterna av Sarah Lashari några dagar innan bröllopet. Smycken fick jag låna av min mamma.

bohemiskt bröllop lantligt bröllop
bohemiskt bröllop lantligt bröllop

Blommorna

Celia: Vi ville ha ett hållbart tänk även på blommorna och funderade på om vi skulle plocka blommorna själva dagen innan bröllopet. Vi insåg dock att tiden inte skulle räcka till och så tidigt i juni är det inte så mycket som slagit ut. En vän till mig blev vår räddare i nöden och kom med flera hinkar med vackra blommor från sin trädgård. Min brudbukett beställde vi från en blomsterhandel med fokus på svenska ängsblommor.

bohemiskt bröllop lantligt bröllop

Om fotografen

Celia: Fotografen är min bror men det var inte därför vi valde honom. Elias är otroligt duktig på val av positionering, plats och ljus och han får alltid så fin känsla i sina bilder så det var ett självklart val från början.

bröllop vigsel i kyrka
bröllop vigsel i kyrka

Vigseln

Vigseln var i vackra Lovö kyrka. Vi hade dekorerat kyrkan med blommor dagen innan. Löftena skrev vi själva och det blev väldigt känslomässigt. Vi hade valt att spela upp en låt som en ingångsmusik och låtarna under vigsel framfördes av den helt magiska sångerskan Hanna Natanelson som jag hade börjat följa på Instagram för några år sedan på grund av vår gemensamma kärlek till kaniner. Hanna bor i Jönköping och åkte ända till Stockholm för att sjunga för oss, hon gjorde sina egna versioner av låtarna vi hade önskat och dom blev ännu vackrare än originalen.

bröllop vigsel i kyrka
bröllop vigsel i kyrka
barfotabröllop
bröllop vigsel i kyrka
bröllop vigsel i kyrka
bröllop vigsel i kyrka
barfotabröllop
vigsel kyrka kasta ris
häst och vagn bröllop
bröllopsmingel buffé
lada för bröllopsfest
brudskål bröllop
lada för bröllopsfest

Bröllopsdekorationer

Vi dekorerade allt själva med mycket saker som vi hade hemma. Allt från filtar, kuddar, lampor och drömfångare som jag gjort själv. Vi sparade på glasburkar som vi dekorerade med spets och hängde upp i hampasnören i taken att ha blommor i. I taket hängde vi upp spetstyg och ljusslingor och vi skrev skyltar på gamla brädor och lastpallar

lada för bröllopsfest dekorationer bröllop
lada för bröllopsfest dekorationer bröllop
mat bröllop buffé
mat bröllop buffé
bröllop i lada

Parets bästa minnen från dagen

Celia: Det är svårt att välja ut ett enda ögonblick från dagen men dom som satte sig mest för mig var Oskars löften till mig under vigseln.
Ett annat minne är såklart alla fina tal och när mina vänner från min yogalärarutbildning ställer sig upp och spelar och sjunger en låt med egenskriven text. Jag skrattade så att jag grät. 

Oskar: Det bästa minnet från dagen är när Celia ställer sig upp under middagen och läser upp en lång dikt hon skrivit till mig. Den handlade om hur vi träffades, hur vi ibland fått kämpa under våra åtta år tillsammans och om kärleken vi har till varandra. Jag blev totalt omkullkastad av hennes ord och finner inga ord för att beskriva det.

bröllop i lada
brudpar bröllop i lada

Tips till andra

Det går att spara in mycket pengar på att göra saker själv men man ska då vara medveten om att det tar väldigt mycket tid. Försök att släppa på kontrollbehovet och be andra om hjälp. Ha en toastmaster eller toastmadame som kan informera gästerna om olika saker under bröllopet så att ni kan slappna av. Gå igenom fotograferingen med fotografen någon dag innan bröllopet så ni har en gemensam tanke om vilka platser ni ska vara på och vilka foton vi vill ha. Men framförallt, när dagen kommer så njut, njut, njut. Dagen går alldeles för fort.

bröllopsberättelse

Fotograf: Visual Verge
Brudklänning: Spell & the Gypsy Collective
Festlokal: Lovö magasin
Bruden ringar: Leah Alexandra Jewelry
Brudgummens ring: ButchandMiggs
Hårstylist: Ann-Marie på Seienstyle
Makeup: Johanna Salomonsson, Artistry makeup Stockholm