Lantligt Norrlandsbröllop på Holmön: Sara + Adam

Paret Sara och Adam gifte sig i somras på den mysiga lilla ön Holmön utan för Umeå. Ett bröllop som de själva beskriver som naturnära och avslappnat, med mycket gemenskap och kärlek. Denna lantliga sommardröm ska vi nu få ta del av, tillsammans med egna ord från bruden Sara och fantastiska bilder från den Umeåbaserade fotografen Matilda Audas Björkholm.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

så träffades brudparet

Sara:  Vi träffades på ett julbord i en studentlägenhet på Ålidhem, ett stundentområde i Umeå, för snart 6 år sedan. Jag tyckte att Adam var dryg och han tyckte att jag var en besserwisser. Men på något sätt fattade vi ändå tycke för varandra och sedan dagen har det varit vi. Vi har under våra år utvecklat gemensamma intressen såsom skidåkning, vandring och friluftsliv i allmänhet. Framförallt har vi bara för några månader sedan slutfört vårt största projekt hittills- vårt alldeles egna lilla hus, som vi har ritat och byggt från grunden.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

Romantiskt midsommarfrieri

Sara: Nästintill varje midsommar sedan det blev vi, har vi tillbringat på Holmön. Den karaktäristiska oasen i Kvarken. Det är en så härlig känsla på ön och det är något särskilt med att vistas på en plats där naturen får utrymme i livet. Så 2018 åkte vi sedvanligen ut till Holmön för midsommarfirande men väderleken var allt annat än härlig försommarsol. Vi skulle cykla ned till firandet på Holmögården men kom oss aldrig dit för att det regnade och blåste så mycket. Tur var att det lättade upp något mot kvällen så att jag kunde fråga Adam om vi kunde gå på den där strandpromenaden vid färjeläget som vi hade tänkt. Adam går några steg framför mig när jag ställer mig på knä på en sten och friar med ringar i en snusdosa. I snusdosan finns små konfettihjärtan som flyger ut i blåsten när han svarar ja på min fråga om han vill gifta sig med mig.

bröllop+umeå+lantligt

val av klädsel och styling

Sara: Jag visste sedan vi förlovade oss vilken typ av klänning jag ville ha. Bohemisk med mycket spets, långärmad och sydd utan midja. Jag gick i banorna att sy upp en, men sedan hittade just den där magiska klänningen som stämde in på alla punkter! Adam ville ha en mörkgrön kostym i enlighet med bröllopets temafärger och hittade en superfin dubbelknäppt kostym i 100 % ull.

Jag ville ha en frisyr som jag känner mig bekväm i och valet landade på naturliga lockar med några hårtestar i en fläta. Veckan innan bröllopet när jag testade hår och makeup bestämde jag för att bära den brudkrona som min mormor knypplade till min mamma när hon gifte sig 1973. Mormor är i himlen så därför kändes det extra fint att en del av henne ändå fick vara med på bröllopet. Det kändes fint att ringarna fick träda fram och i övrigt bar jag ett par små hängande örhängen från min mammas farmor.

Jag hade sedan innan kontakt med Kristina på Studio Sisters in Law och hon sydde upp min slöja precis så som jag ville ha den, lång, elegant och tunn. Från Metzerverket (också Sisters in Laws varumärke) köpte vi Adams fluga, näsduk och manschettknappar. Adam matchade sin kostym med senapsgula skor och en klocka med fint ljusbrunt läderarmband fick träda fram.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

boreglig vigsel på holmögården

Sara: Vi vigdes borgerligt på Holmögården och där hade vi även brudskålen och utespel med tipsrunda. Middagen och festen ägde rum på restaurangen Novas Inn som är beläget mitt emot Holmögården.

Det absolut finaste med valet av plats för vigsel och middag, förutom det faktum att dessa är belägna på magiska Holmön, är närheten. Vi ville ha mycket tid med våra gäster och undvika stressen av långväga transporter under bröllopsdagen. När vi skickade ut inbjudningar reserverade vi vandrarhem och stugor på ön för att erbjuda våra gäster övernattning och faktum var att nästan alla våra gäster övernattade på ön! Så otroligt lyxigt att få tillbringa en hel helg med våra närmaste vänner och familjer! Dagen efter bjöd vi även in till grillbrunch på Holmögården och fick tillfälle att prata och skratta ihop åt minnen från bröllopsdagen.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

yvig bukett av Proteor och riscus

Sara: Jag ville ha en stor och hög, lite ostyrig och naturlig brudbukett. Valet landade på en bas med mycket grönt, såsom eucalyptus och ruscus där de fantastiska mörkröda proteorna fick träda fram. Tärnornas buketter fick bli med eucalyptus och ruscus med lite inslag av brudslöja, precis som i min bukett. Adam och hans best man hade fina corsager med samma gröna bas och inslag av vitt. Proteorna använde vi även i bordsdukningen och det blev så fint i kombination med juteväven och ljusen i bruna glasflaskor.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

vigseln

Sara: Vigseln var avslappnad men ändå mäktig och högtidlig. Vi ville ha en personlig vigsel där min och Adams kärlek fick stort utrymme. Vigselförrättaren Gun pratade så fint om oss två och allt kändes så rätt. Jag och Adam höll egna korta tal till varandra och det blev så känslosamt. Vår fina vän och min kollega Mi spelade tre låtar och det kändes som att vi var i ett vakuum av kärlek. Jag och Adam är eniga om att själva vigseln var det absolut häftigaste vi har varit med om!

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

Sara: Bästa ögonblicket var vigseln och efter det få träffa och krama om alla underbara gäster som var där för oss på vår dag!

bröllop+umeå+lantligt
umeå+bröllop

Ringarna

Sara: Adam ville ha en bred ring utan runda kanter och vi hittade precis den han vill ha på Kjellins guld i Umeå. Jag å andra sidan hade väldigt svårt att hitta en ring med en större sten och briljanter runt som jag så gärna ville ha. Då gick vi förbi Elmblads guld i Stockholm och där ritade jag upp den ring jag ville ha som de tillverkade på beställning!

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

Sara: När våra gäster anlände till ön fick de ett överlevnadskit för bröllop, innehållandes en näsduk, en mintpastill, en penna, tipsrundaforumlär, mingellek och en chokladbit. På kitet stod även hålltider för dagen. Till det fick de även en karta till deras boende för natten och en cykel medan bagaget kördes med bil. Vid varje boende fanns det förberett rumsfördelning och välkomstbubbel i kylen.

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

Detaljer på bröllopet

Sara: Vi inspirerades av naturnära färger såsom brunbeiget, mörkgrönt, mörklila och vita nyanser. Juteväv fick ta mycket plats och vi använde textilen till bland annat vimplar, mingelbord och till bordsdukningen. Den viktigaste utgångspunkten för oss var att bröllopet skulle återspegla mig och Adam. Därför var det viktigt för oss att göra många dekorationer själva och vi valde även att snickra ihop bänkar och altare till vigseln. Vi fick även otroligt fin hjälp av nära vänner och våra familjer att skapa dekorationer till vårt drömbröllop!

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

Om fotografen Matildas audas björkholm

Sara: Jag träffade Matilda på en bröllopsbrunch som Elite Hotel Mimer och Sisters in Law anordnade i Umeå och fick en sådan fin och genuin känsla att jag bara var tvungen att skriva till henne och fråga om hon möjligtvis kunde foto vårt bröllop! Det bästa med Matilda är att hon verkligen tog sig tid till att lära känna mig och Adam, vi både fikade en gång innan bröllopet samt hade en provfotografering ute vid vårt hus för att vi skulle känna oss bekväma inför bröllopet. Väl på bröllopsdagen var allt så självklart, Matilda kändes som en av våra gäster och fångade verkligen ögonblicken på bild!

bröllop+umeå+lantligt
bröllop+umeå+lantligt

tips till brudpar som planerar sitt bröllop

  • Ta hjälp av vänner och familj! Vårt bröllop hade inte på långa vägar blivit så fantastiskt som det blev utan all hjälp från vänner och familj.

  • Våga planera ett lite annorlunda bröllop, det är ert bröllop och de gäster som närvarar gör det för att de vill vara med på er stora dag.

  • Njut av dagen! Alla som vi pratade med innan som har gift sig sa att dagen går så fort, och det gör den verkligen! Så ta tid till att bara reflektera över dagen, ett tips är att gå ifrån en stund på middagen som vår fantastiska fotograf Matilda föreslog. Ett ypperligt tillfälle för att stanna upp och njuta innan resten av festen fortsätter!

bröllop+umeå+lantligt

Fotograf: Matilda Audas Björkholm
Klänning: Ivory and grace
Slöja: Studio Sisters in Law
Kostym: Suitsupply
Accessoarer: Metzerverket
Festlokal: Holmögården
Florist: Linné och Grankvist
Ringar: Kjellins guld i Umeå, samt Elmblads guld i Stockholm
Trycksaker: Vistaprint
Catering: Novas Inn