Avslappnat Augustibröllop med Utomhusvigsel: Leonore + Kalle


Leonore och Kalle gifte sig en augustidag 2018 på Hofsnäs Herrgård i Länghem, som ligger en bit utanför Borås. De bjöd ini sina närmaste vänner och familj till ett avslappnat bröllop med utomhusvigsel på en udde vid sjön Åsunden. Med hjälp av bilder från Locksen Visuals och bruden Leonores ord får vi nu inspireras av hennes och Kalles bröllop. Är du sugen på att läsa fler bröllopsberättelser sen, hittar du dem i menyn under just Bröllopsberättelser.

bröllopsberättelse bröllopsblogg
bröllopsberättelse bröllopsblogg

Leonore berättar

Jag trodde inte på kärlek vid första ögonkastet innan jag möte Kalle. En förmiddag för 5 ½ år sedan, förändrades mitt liv radikalt. Man kan faktiskt säga att mitt liv faktiskt började då, på riktigt. Han visa mig vad kärleken är på riktigt, han ville uppleva allt med mig. Sedan maj månad 2014 började vi dela vår historia.

En februarikväll ute på en restaurang hände det, min blivande man gick ner på knä. Han säger att han vill leva med mig tills han dör och att han ska göra allt för att mina drömmar ska bli verkliga. Han tar fram en ring och ställer frågan, “vill du gifta dig med mig?”.

Jag blev så lycklig att jag minns knappt vad jag sa men jag vet att jag sa JA! Jag blev så lycklig och svävade på rosa moln. Nog för att jag visste att det skulle vara fantastiskt att bli hans fästmö men att det skulle vara såhär fantastiskt kunde jag aldrig drömma om.      

Jag och Kalle har alltid varit ett riktigt bra team och bästa vänner. Vi har aldrig bråkat under vårt förhållande. Två år efter förlovningen bestämde oss för att fira detta och ta ett gemensamt efternamn. 

bohemisk brudklänning
brudklänningar

Leonore: Jag drömde inte om någon dyr ring eller klänning. Jag bär sällan smycken och är flickan som väljer jeans och sneakers framför fina klänningar. Jag gillar det enkla. För mig var det viktigt att känna mig 100 % bekväm. Hitta en klänning som speglar mig själv och min stil i övrigt. Jag ville ha en klänning i spets med ett fint mönster, djup rygg och ingen urringning framtill. Jag prövade bara en klänning, och det blev den!

När det kom till styling och accessoarer var det viktigt för mig att inte känna mig ”utklädd” jag ville känna mig som den bästa versionen av mig själv. Jag ville ha något utöver mitt vanliga så frisören på ”Familjen Sandwall” hjälpte mig att hitta en frisyr som stämde in på mina tankar. Det blev slarviga lockar med en halvuppsättning med blommor i. 

Kalle, ville inte ha något för ”fancy” han är inte en sådan person. Så det slutade med att han hade en stilig och snygg mörkblå kostym från Hugo Boss, som blev perfekt!

bröllopsinspiration+blogg
vigselring bröllop
first look bröllop

First look

Leonore: Jag och Kalle valde att sova isär natten innan bröllopet. Vi hade vårt första möte först på eftermiddagen. Det blev tårfyllt. Det var fint att få ha den stunden själva, då varken jag eller Kalle är romantiska. Men den kärleken vi delar är sann och stark. Jag blev förvånad vid first look när han vände sig om och blev helt mållös. Jag förväntade mig inte att det skulle vara så speciellt och lyckligt ögonblick. Men alla tårar och överväldiga känslor överraskade mig. 

66fea641-24c6-11e9-a2e7-35eb58f86363 (1).jpeg
first look bröllop
bröllopsberättelse bröllopsblogg
unnamed-12 (1).jpg
41362919_10213247158033641_2589944431440297984_n.jpg
brudbukett berlock

Brudbuketten

Leonore: Min bukett och all annan blomster skulle kännas vildvuxet, med stora blommor som kombineras med gröna kvistar och blad. Min pappa har gått bort tidigare under mitt liv, så genom att rama in hans porträtt i en liten berlock som jag sen fäste vid min bröllopsbukett så kunde han vara med mig under dagen på sitt sätt.

bröllopsberättelse bröllopsblogg
bröllopsberättelse bröllopsblogg
bröllopsberättelse bröllopsblogg
vigselplats utomhus bröllop
vigselplats utomhus bröllop

Vigseln

Leonore: Kalle och min svägerska byggde vigselbågen i bohemisk stil gjort utav björkar och dekorerade bågen med björkris. Vi ställde ut träbänkar som endast hade dekorerats med en kvist björkris och vita rosenblad längs gången utspritt. 

Vi vigde oss borgerligt ute på en udde i sjön. Vilket fångade upp just den rustika känslan vi var ute efter. Några meter från herrgården där middagen och festen hölls. Kalles farbror är vigselförrättare och vigde oss, han höll ett vackert tal om äktenskap. Vi skrev våra egna löften som vi läste upp för varandra. Kalle väntade framme vid vigselbågen. Gästerna satt uppradade. Christian, sångaren/gitarristen, utförde en akustik version av “Fields of Gold “som ingångslåt. Jag stod redo och började gå ner mot vigselplatsen. Kalles ögon fylldes med tårar. När jag väl närmade mig gästerna och såg alla blickar vändas mot mig. Så kände jag mig oerhört rörd och lycklig. Det är inte ofta i livet, om ens någonsin igen, som alla ens närmaste är samlade på det sättet. När vi förklarats till man och fru applådera gästerna och utgångsmusiken började spelas. Det duggregna lite lätt under vigsel, det säger ju att regn betyder tur. Men jag tror att det var pappa i himlen som grät av lycka när han såg sin flicka gifta sig. 

bröllop vigsel
borgerlig utomhusvigsel
vigsel bröllop
bröllopsberättelse
bröllop

Om fotograferna Locksen Visuals

Leonore: För mig var de jätte viktigt att hitta en fotograf som kunde föreviga vår dag. Kalle däremot tyckte inte detta var lika viktigt, så här krävdes det övertalning. Det viktigaste var att fånga ögonblicken när de dök upp under dagen. En fotograf som förstod detta och kunde fånga skönheten i miljön och skildra detaljer. Smälta in och fånga spontana ögonblick av glädje. Dokumentera hela dagen, det ärliga och det äkta. Jag gillar inte bilder med stark ljussättning, och inte poserande. Jag var ute efter mörka, rustika och spontana bilder. Efter mycket letande kom vi kontakt med Locksen Visuals och de fick oss att känna oss avslappnade och vi märkte knappt av att de tog kort och filmade. När jag tittar på bilderna blir jag varm i hjärtat. Jag fick mina mörka moln och bilderna blev över förväntan. Idag är både jag och Kalle väldigt glada över att jag är så envis som person. 

bröllopstårta
bröllop brudtärnor
bordsplacering bröllop

Bröllopsdekorationer

Leonore: Jag lånade/hyrde massor av antika mässings ljusstakar. Vi tillverkade egna träskyltar som blev vägvisare för gästerna till, vigselplats, middagen och toaletter. Jag köpte stora förgyllda tavlor i guld från loppisar. Som jag utav griffelfärg förvandlade till bordsplacerings-tavla. Jag köpte guldiga små ramar från IKEA och laddade ner guldskimrande siffror som jag skrev ut som bordnummer som ramades in. Namnskyltarna var i trä och utskurna i skrivstil och var specialtillverkade från utlandet.

dukat bord bröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Leonore: Att säga Ja till sin livs kärlek och bästa vän, att se sin familj och sina vänner samlade för att fira vår kärlek. Det värt all planering och jag skulle gjort om det om jag visste vad som väntade på bröllopsdagen. Perfekt är tråkigt. Saker och ting kommer inte bli exakt som man vill, men de är okej. Det viktigaste är att du gifter dig med ditt liv kärlek! Njut av det! Vårt bröllop kommer alltid förbli det finaste jag upplevt.

bröllopsberättelse sisters in law

Fotograf: Locksen Visuals
Brudklänning: Milagro Stockholm
Kostym: Hugo Boss
Florist: Bettys blommor
Ringar: Handgjorda ringar, guldsmedjan
Hårstylist: Familjen sandwall
Smink: Chic lady
Plats: Hofsnäs herrgård.