Härligt Höstbröllop med Kreativa Inslag Av Naturen: Lyndsay + Andrew

I oktober 2019 gifte sig Lyndsay och Andrew på Edson Hill i Stowe, Vermont. Edson Hill är en pittoresk tillflyktsort för bland annat retreat och bröllop och bara ett par minuter från Stowe’s statskärna ligger gården omgiven av 38 tunnland utsökt natur. Det höstbröllop vi ska få ta del av idag är färgglatt, lekfullt och alldeles, alldeles underbart! Lyndsay och Andrew valde att hålla ceremonin utomhus till tonerna av levande musik inramade av skiftande färger av höstlöv. Fotograf Savannah Brown Photography fångade dagen på bild, som vi nu ska få njuta av.

höst + autumn + höstbröllop

Hösten stod i sin fulla skrud när brudparet och deras gäster anlände till gården. Oktober kan vara en fantastiskt vacker månad, naturens sista skrik innan växtligheten somnar in för säsongen är både romantiskt och dramatiskt.

autumn wedding + welcome + välkomna
Andrew + brudgum + herrskjorta
brudklänning + dukning + förberedelser

Bruden och hennes närmsta gjorde sig iordning tillsammans, iklädda matchande pyjamasar för högsta mysfaktor. Vi älskar att se bilder från bröllopsförberedelserna, det ger så mycket kontext till historien och ger oss en känsla för hur hela dagen faktiskt upplevdes av de inblandade.

Lindsay + brud + pyjamas
pyjamasparty + blivande brud
makeup + sminkning + makeupartist
brudklänning + spetsklänning + klädda knappar

Lyndsay valde en spetsklänning med klädda knappar i ryggen. Även brudnäbbarna bar vitt dagen till ära, med blommor i håret, söta flätade frisyrer och grovt virkade koftor som kanske inte skyddade så väl mot den kyliga höstluften, men åh så fina de är!

brudnäbbar + brudtärnor
brudtärnor + brudnäbbar
champagne + bubbel + servitör

Gästerna försågs med bubbel i glasen, och till tonerna av en fiol tågade Lyndsay till altaret arm i arm med sin far. Under vigselbågen, som dekorerats med både gröna och gulnande höstlöv, väntade Andrew på sin brud.

fiol + levande musik
brudens far + höstbröllop
vigsel + ceremoni

Höstlöv hade även använts för att dekorera “altargången” mellan gästernas sittplatser, vilket är ett fint sätt att inkorporera naturen i utsmyckningen. Ceremonin ägde rum framför gårdens lilla sjö som vi kan se en skymt av i bakgrunden.

höstlöv + höstfärger
brudpar + couple + nygifta

Nygifta! Stort grattis önskar vi brudparet så här i efterhand. Här ser vi även Lyndsays brudklänning lite närmare, en riktig prinsessdröm med fluffig kjol. Paret drog nytta av gårdens vackra omgivningar (samt en och annan rökbomb längre ner) för att fota bröllopsporträtt med Savannah Brown Photography.

brudpar + man och hustru + höstlöv + höstbröllop
kiss + kyss + nygifta
spetsklänning + spetsdetaljer + brudbukett
hästar + höstbröllop + höstfärger
Andrew + brudgum + kavaj + kostym
pärlor + läppstift + bukettinspiration
effekt + specialeffekt
trycksaker + inbjudan + ringar
meny + höstlöv + orange
dukning + dukningsdetaljer

Inne på gården dukades middagen upp. Vi får definitivt en vinterkänsla av takkronan och bordsdekorationerna, en detalj som skapats med glimten i ögat för att hinta om den kommande årstiden. De nakna grenarna som utgör takkronan ger ett dramatiskt och konstnärligt intryck som vi blev stormförtjusta i!

långbord + takkrona
centerpiece + porslin
bordsplacering + bestick + porslin
donuts + macarons + bakverk

Spana in dessertbordet! Franska macarons, donuts och en bröllopstårta som ser ut att vara utom denna värld, dekorerad med färska bär. I baren serverades brudparets signaturcocktails natten lång och höll festen igång ända in på småtimmarna.

bröllopstårta + färska bär + tårta
dessert + konditori + tårta
signature drink + signaturdrink + drink

Fotograf: Savannah Brown Photography.
Plats: Edson Hill.