Kärleksfullt Trädgårdsbröllop på Herrgård: Rebecca + Jason

Intimt, kärleksfullt och känslostarkt. Med de tre orden beskriver Rebecca dagen då hon gifte sig med sin Jason i maj 2019. De hade sitt bröllop på en Herrgård i Sverige, med underbar vigsel i trädgården framför en liten sjö. Hela dagen var väldigt idyllisk och vacker, och idag får vi ta del av denna bröllopsberättelse med bilder från Linda Eliasson. Nu lämnar vi över ordet till bruden Rebecca.

bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige

Så träffades paret

Rebecca: Jason är från Melbourne, Australien och 2013 åkte jag dit som backpacker. En vecka in på resan fick jag jobb på ett café där jag serverade en kille och kanske flörtade lite för att få bättre dricks. Inte visste jag att det var min framtida man Jason, som dessutom jobbade på caféet själv, så någon nota var det inte fråga om. Jag fick istället något mycket bättre ut av flörtandet då han samma kväll frågade om han fick kyssa mig. Just att han frågade först var ett så annorlunda beteende från Stockholmskillarna jag var van vid att jag självklart sa ja och det var så det började.

Fem år senare hade vi bott i Australien och Europa och kämpat med visum för att kunna fortsätta vara tillsammans. Jason tog tillbaks mig till Australien för att fira hans mormors 80 års dag och där friade han till mig på en picknick bland vinfälten på vår favorit vingård. Jag sa såklart ja igen till min Jason.

bröllop+rustikt+sverige
Rebecca&JasonByLindaEliasson2019-WEB-167.jpg
brudgum
bröllop+rustikt+sverige
dukning bröllop utomhus

Trädgårdsbröllop på herrgård

Rebecca: Vi hittade "our little Swedish paradise" (som Jason kallar det) på Airbnb efter att vår fotograf rekommenderade oss att leta där. Gården var en 200 år gammal herrgård bland trädgård och skog med en strömmande å och en sjö bredvid. Vår vigsel var vid ån och vi använde det ursprungliga bagarhuset att servera vår mat och dricka. Festen höll vi på gräset bakom herrgården med vacker utsikt över ån och trädgården.

Rebecca&JasonByLindaEliasson2019-WEB-72.jpg
bröllop+rustikt+sverige
dukning bröllop

Tema för bröllopet

Rebecca: Vi ville att vårt bröllop skulle berätta en historia om vårt liv tillsammans och de äventyr vi haft de senaste sex åren. Vi handplockade viner vi smakade på vingårdar på en roadtrip genom Europa, maten var inspirerad av norr Afrikanska och Spanska smaker från resor till Malaga och Seville. Jason och jag har haft en stor kärlek för svensk natur och skog. Därför var våra bord dekorerade med mossa, björkstubbar och oarbetat lin. Vi ville att det skulle kännas intimt och avslappnat så vi hade kubbspel, picknickfiltar och ett bord med barnspel, ritpapper och kritor.

bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige

Blomster i lila och rosa toner

Rebecca: Vi ville att blommorna skulle vara som allt annat, vilda men lyxiga och berätta vår historia. Vår fantastiska florist Ulrika fick fria tyglar med ovan beskrivning samt några blommor som är viktiga för oss. Jag älskar blommor med intensiv doft så jag valde rosor och syrener. Jason valde sin mammas favoritblomma iris och tillsammans hade vi en blandning av rosa och lila som också är några av våra favoritfärger.

bröllop+rustikt+sverige
vigselmusik

trädgårdsvigsel vid vattnet

Rebecca: Vigseln var den del av bröllopet som vi la ner mest tid på att planera, men min familj gjorde den så himla mycket bättre än vi kunnat tänka oss. Min bror, hans fru och min låtsaspappa stod för musiken. Vi hade bett dom spela några låtar under vigseln, men dom satte upp högtalare, spelade in bakgrundsmusiken i förväg och sjöng och spelade gitarr live. Som jag grät! Grät gjorde vi allihopa genom hela vigseln faktiskt.

Jason och hans bästa vänner från Australien samt min äldsta bror stod och väntade på oss under en vigselbåge som Jason hade byggt och Ulrika klätt med blommor. Mina brudtärnor gick ner först till "Rooms on fire" av Stevie Nicks. De hade ljusrosa sidenklänningar som min tärna Emily Duff hade designat och sytt, och sången var en som Jason alltid sa påminde honom om mig innan vi blev tillsammans. Efter dem skuttade min lilla systerdotter fram med torkade blad av rosor som jag fått av Jason genom åren i en vinlåda från en av alla våra resor till vingårdar. Sedan kom jag arm i arm med min pappa, till en av min och Jasons favoritlåt "Into my arms" av Nick Cave. Jag minns inte ens att pappa lämnade över mig till Jason för han drog mig till sig och viskade tack för berlocken och vi kunde inte sluta gråta, skratta och hålla varandra. Det var så mycket känslor och fint alltihop.

bröllop+rustikt+sverige+vigsel

Vi ville att min farmor skulle viga oss men hon är inte vigselförrättare så hon skrev en historia om oss som hon berättade för oss på svenska, sedan vigde vår vigselförrättare oss på en blandning av svenska och engelska. När vi äntligen fick kyssas sjöng min familj "Chateau" av Angus & Julia Stone, en låt som vi lyssnat på dagen vi förlovade oss. Det blev ett stort kram- och gråtkalas innan Linda vispade upp oss för att åka och ta bilder.

farmor vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+vigsel
bröllop+rustikt+sverige+klänning
bröllop+rustikt+sverige+klänning

Val av klädsel

Rebecca: Både jag och Jason letade efter något med rätt balans av lyx och avslappnat. Jag hade ett öga på märket Grace Loves Lace som passade in på vårt tema då det är från Australien. Alla deras klänningar är av spets och handgjorda i Australien så jag var tvungen att åka till London och ta mina mått och sedan fick jag den en månad innan bröllopet. Det var den mest bekväma klänning jag någonsin haft på mig och jag har aldrig känt mig så vacker.

Jason ville ha en kostym som såg avslappnad ut och var bekväm och bestämde sig för något i lin. När vi var i London för att pröva min klänning tittade vi in i en av Jasons favorit butiker Ted Baker, och där hade dom den perfekta ljusgrå lin- och sidenkostymen i hans storlek. Som hittat!

kostym bröllop
bröllop+rustikt+sverige+klänning
bröllop+rustikt+sverige+klänning

Styling och accessoarer

Rebecca: Vi höll accessoarerna till ett minimum men vi ville båda säga "I do in Choo" med skor från Jimmy Choo, och på bröllopsmorgonen gav Jason mig en tillhörande väska. Våra ringar var från Tiffany och jag hade guldörhängen med safirer från samma butik. Jag gav Jason en "good luck charm" med en liten bild av hans mamma på hennes bröllopsdag som han hade i sin jackficka under dagen. På den bilden hade hon en blomsterkrans, så jag bestämde mig för att ha en halv krans i mitt hår på vår dag.

bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige+klänning

Om fotografen linda eliasson

Rebecca: Jag har sett upp till Linda långt innan hon blev fotograf då hon är vän med min äldsta bror. När jag kom tillbaks till Sverige efter att vi förlovat oss sa min syster direkt att jag måste höra av mig till Linda. Det fanns ingen annan fotograf för oss. Alla i min familj älskar Linda och vi har med åren sett hennes fantastiska bilder. Varenda bild berättar en sådan historia och de är precis som vi tycker om allt, vilt, känslosamt och väldigt vackert. Hon fick alla att känna sig så bekväma och hon var i stort sett vår bröllopskoordinator då vi var ute och cyklade med tider, platser etc. Min svärsyster tyckte det var så roligt när de satt tillsammans för middagen och helt plötsligt sa Linda "Tyst, vänta!" och sprang fram med kameran för att fånga ett ögonblick. Vi är bara ledsna att vi inte kan flyga över henne till Australien för vårt andra bröllop i november.

En väldigt viktig sak att tänka på med er fotograf är något Linda sa till oss när vi träffade henne innan bröllopet, hon är våra ögon på vår speciella dag när vi inte kan vara överallt och se allt.

bröllop+rustikt+sverige+klänning
bröllop+rustikt+sverige+klänning
bröllop+rustikt+sverige+klänning
beöllop+vigselbåge
bröllop

Parets bästa minnen från dagen

Rebecca: Så många stunder, att titta in i varandras ögon efter att vi blivit gifta, att dela en champagne med min bästa vän som flugit från Kanada, Jasons bästa väns tal som också höll tal på hans mammas begravning, att se hela min familj så fina och glada alla tillsammans för oss, och så många mer. Ett av de roligaste minnen var när jag och Jason tänkte smita tillbaks ner till vigselplatsen innan middagen för att bli serenerade ännu en sång. Vi hade tänkt detta som istället för en första dans, och hade väl egentligen tänkt att det bara skulle vara vi och Linda. Min familj tog istället med sig resten av alla rosenblad jag torkat och till "Somewhere over the rainbow" (Israel Kamakawiwos version) kastade dem över oss och alla barn som satt i våra knän och bredvid.

bröllop+vigselbåge
bröllop+rustikt+sverige+klänning
bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige
bröllop+rustikt+sverige

Tips från brudparet

Se till att dagen handlar om er två, för det är därför alla andra är där. Att göra bröllopet mer personligt gör det mer betydelsefullt.

bröllop+rustikt+sverige

Tack Rebecca och Jason för att ni delade med er av er fina dag här på Sisters in Law!

bröllop+rustikt+sverige

Fotograf: Linda Eliasson
Klänning: Grace Loves Lace, Inca dress
Kostym: Ted Baker
Herrgård: Tersmedenska Herrgården, Ramnäs
Florist: Remne Blomstedesign, Ulrika Remne
Ringar: Tiffany & Co
Trycksaker: Allt gjort av Jason
Hårstylist och makeup-artist: Fair by Frida
Catering: Jim Day, vän & ägare av The Nottingham Sandwich Company