Lantligt Septemberbröllop: Ellen + Gustaf

Ellen och Gustaf gifte sig den 8 september 2018 och anordnade ett lantligt bröllop på Näs gård i Mullsjö. Bröllopsfotografen Stina Gränfors var med och förevigade dagen och vi får se en mix av industriellt och avskalat blandat med lantligt och rustikt. Vi lämnar snabbt över ordet till bruden Ellen som får berätta om sin och Gustafs dag.

Bröllopsberättelse + Bröllop

Så träffades brudparet

Ellen: Vi hade känt varandra under många många år genom gemensamma vänner men det var först sommaren 2014 som allt klaffade och allt kändes snabbt både självklart och rätt. Därefter flyttade vi, pga. skola och jobb, snabbt upp till Stockholm och in i en studentlägenhet på hela 17 kvm. Gustaf friade sedan vid frukostbordet 5 november 2016 och överraskade inte bara med en fantastisk ring utan även en resa till Dublin. Redan under vår förlovningsresa hittade vi lokalen vi skulle gifta oss knappt 2 år senare. Vi satt och googlade på lador i närheten av vår hemstad Jönköping och fastnade direkt när vi hittade Näs gård. Vi bokade den (och gjorde en första betalning) redan innan vi ens varit där så det var lite av en chansning. Dock kändes allt klockrent första gången vi åkte dit, platsen hade allt som vi tänkt oss, vi gifte oss nere vid det vackra huset vid vattnet och hade sedan festen i den anslutande ladan som var både stor och anpassad för fest.

Bröllopsberättelse + Bröllop + first look

Tema och inspiration för bröllopet

Ellen: Vi hämtade mycket inspiration i allt från bloggar och bilder på Pinterest till mässor och bröllopsmagasin. Viktigast för oss var dock att vi inte kompromissade kring saker vi verkligen ville ha oavsett hur man ska- eller bör göra, vi ville att det skulle kännas som Ellen och Gustaf rak igenom. 

Då vi gifte oss utomhus och festen hölls i en lada blev temat lite automatiskt ganska lantligt, vi använde oss även mycket av växter och blommor som bidrog till temat. Vi utgick främst från ett färgtema som vi satte ganska tidigt i processen, den gick som en röd tråd i allt från inbjudan och trycksaker till dekoration och klädsel. Vi valde då vinrött, marinblått och guld/vitt. När det kom till dekorationer och andra detaljer i festlokalen hade vi en ganska tydlig bild för hur vi ville ha det men skapade en gemensam anslagstavla på Pinterest för att mer kunna visualisera det och spika mer konkret hur det skulle se ut. Pinterest var verkligen ett mycket användbart verktyg för oss i processen att skaffa inspiration och hitta nya sätt att tänka.

Bröllopsberättelse + Bröllop + first look

Klädsel och styling

Ellen: Jag ville hitta något enkelt och tidlöst, för mig var det viktigt att känna mig 100% bekväm och hitta en klänning som speglade mig och min stil i övrigt. Jag satt många timmar på Pinterest och försökte hitta en modell som jag kunde tänka mig. Därefter bokade jag in mig på några provningar och hittade en grundmodell som jag gillade, jag valde därefter att ta fram min egen klänning och sy upp hos ett skrädderi som heter Matildas Fest i Stockholm.

Gustaf ville ha en vinröd kostym som gick i färgtemat på vårt bröllop. Han har tidigare sytt upp en kostym hos Armstrong the Shirt och varit väldigt nöjd och valde därför att sy upp även denna kostymen där.

Bröllopsberättelse + Bröllop + first look

Ellen: När det kom till styling och accessoarer var det även här viktigt för mig att känna mig bekväm och inte för stel och "uppiffad". Jag ville känna mig som mig själv, den bästa versionen av mig själv. Självklart ville jag ju även passa på att vara något utöver mitt vanliga vardagliga jag så min duktiga frisör på Sköna Jag hjälpte mig att hitta en frisyr som uppfyllde dessa krav och tankar.

Brudpar + brudtärnor + marskalker
bröllopsfotograf
bröllopsfotograf västkusten
bröllopsblogg

Om fotografen Stina Gränfors

Ellen: Vi båda känner Stina sedan tidigare och hade sett flera bröllop som hon hade fotograferat på. Vi tycker att hon har en helt unik förmåga att på ett otroligt kreativt sätt fånga spännande situationer och platser samt se fantastiska fotografier framför sig som ingen annan ser. Vi kunde fotograferas framför en DHL-lastbil och tänkte "Hur kommer detta bli?" och när vi fick bilderna tappade vi hakan över resultatet.

bröllopsblogg
bröllopsblogg vigsel ceremoni

Vigseln

Ellen: Vi hade en kyrklig och relativt enkel vigsel utomhus i den stora trädgården vid vattnet. Vi ville ha med så många som möjligt av våra nära och kära i vigseln och har förmånen att ha många musikaliska i vår närhet som kunde spela och sjunga. Vi hade även med syskonbarn och syskon som var med som både brudtärnor, gick med i följet eller läste en dikt. 

Vi hade ställt ut träbänkar som endast hade dekorerats med en blomkvist samt en brudbåge i trä där vigsel hölls. Vi bestämde oss dagen innan att hålla vigseln ute då vädret verkade bli bra, det var trots allt i september. Det vi däremot inte hade räknat med var blåsten, den tog med sig allt från vigselprogram, notställ och cello i sin framfart - men det var mest ett upplyftade och roligt inslag. 

Gustaf och en av hans bestman var även med och spelade i inmarchen vilket var väldigt uppskattat av bröllopsgästerna.

bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni

Blommorna

Ellen: Blommorna var ett viktigt inslag i både vigsel och fest. Vi tyckte att det bidrog till en naturnära och härlig känsla. Vi hade valt färgerna marinblått, guld, vitt och vinrött och hade blommor som tema på allt tryckt material som inbjudan, bordsplacering och festprogram. De blommor vi hade på vigselplatsen, i brudbuketten och vid borden gick även de, i så stor utsträckning som möjligt, i detta färgtema. Vi valde även att använda oss av mycket gröna bladväxter för att även få in en naturligare känsla.

bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni
bröllopsblogg vigsel ceremoni
Lantlig lokal bröllop
Lantlig lokal bröllop
Lantlig lokal bröllop
Lantlig lokal bröllop
Bröllop bordsplacering
Bröllopslokal lantligt
festlokal bröllop lada loge
bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Ellen: Det är svårt att välja ett minne under dagen men något som vi båda ser tillbaka på med värme och glädje var middagen. Det var en fantastisk känsla att luta sig tillbaka och se all kärlek och tid som alla andra lagt ner på att vår dag skulle bli så bra som möjligt. Alla tal, spex, videos m.m. var så himla mycket mer än vad vi någonsin hade vågat hoppas på. Det intressanta är ju att av all tid vi själva lagt ner på bröllopet så var det middagen vi minns bäst, och den hade vi inget att säga till om. Det var en häftig upplevelse.

festlokal bröllop lantlig lada
bröllop lantligt blogg

Tips till andra

Ellen: Det tipset vi vill ge till andra som ska planera bröllop är att bara tänka på vad som är viktigt för er. Vi försökte påminna oss hela tiden i de beslut vi tog om det verkligen var viktigt för oss eller om det mer handlar om vad man förväntas göra. Våga gå er egen väg och skapa en dag efter hur ni vill ha den. Vi gjorde en prioriteringslista över saker som var viktiga för oss, vi hade några olika punkter var, för mig låg t.ex. en duktig fotograf högt upp på listan och Gustaf ville absolut ha ett liveband. Ni kommer bara ångra om ni kompromissar bort delar som är viktiga för er! 

Kom ihåg att njuta, det är ingen annan än ni som vet om inte allt blir precis som ni tänkt er från början.

Ellen & Gustaf-327.jpg

Fotograf: Stina Gränfors
Brudklänning: Egen design, uppsydd hos Matildas Fest, Stockholm
Kostym: Uppsydd hos Armstrong the shirt, Stockholm
Festlokal: Näs gård, Mullsjö
Florist: Blommpie Holländaren Blomsterförsäljning
Ringar: Herr och Fru Lohse, Stockholm
Trycksaker: Egen design
Hårstylist: Sköna Jag, Jönköping
Catering: Hotell Björkhaga, Mullsjö - Tårta gjordes av vän