Hemligt Vinterbröllop I Umeå: Sandra + Simon

Sandra och Simon anordnade ett hemligt vinterbröllop den 22 januari 2022 med vigsel på Rex i Umeå. Endast ett fåtal gäster var närvarande denna vackra vinterdag, vars ögonblick fångades på bild av den Umeåbaserade bröllopsfotografen Matildas Tillvaro. Sandra hittade sin brudklänning hos Bröllopsbruket i Umeå och det är en av Bröllopsbrukets egendesignade och klimatkompenserade brudklänningar från kollektionen Yes To The Planet. Nu när vintersäsongen närmar sig hoppas vi att detta bröllop ska inspirera er som planerar vinterbröllop lite extra!

Så träffades brudparet

Sandra: Vi träffades under utbildningen på universitetet. Det var ingen kärlek vid första ögonkastet utan vi umgicks i samma bekantskapskrets under flera år. Det var först när det var examensdags & flytt planerad till olika städer som Simon skickade smset som ledde till en middag som ledde till flera dejter. Några veckor senare var det dags för oss att flytta till olika städer pga jobb & bestämde vi oss för att prova på distansförhållande Skåne vs Västerbotten. Och sedan dess har det varit vi.

Midsommarafton 2021 stod vi i några kompisars hus & fixade efterrätten. Solen sken in genom fönstret så där som det bara gör på försommarkvällar. Då fick jag bara ett infall & frågade Simon rätt & slätt om han ville gifta sig med mig. Jag hade ingen ring & ingen plan utan ställde bara frågan. Och som tur var sa han ja utan att tveka!

Styling och accessoarer

Sandra: Frisyren gjorde jag själv med hjälp av inspiration från Youtube-filmer & sminkning hjälpte mitt bröllopsvittne mig med.
När det kom till accessoarer så valde jag att följa det traditionella något gammalt, något nytt, något lånat & något blått. Något gammalt var en ring som jag bar på min högra hand & klänning var något nytt. Örhängena som är från Lily & Rose lånade jag från min vän. Något blått blev ett par ljusblå skor som jag hade på mig under vigseln.

Vigselringarna

Sandra: Vi gick till Guldsmedjan i Umeå när vi skulle köpa ringarna. Simon skulle även köpa sin doktorsring efter sin disputation och matchade den med en slät vigselring från deras egna modell Haga. Jag ville ha en trestensring som vigselring och hittade rätt i Guldsmedjans modell Sälg. Och förlovningsringen blev samma som Simons fast i vitguld.

Om klädseln

Sandra: Simon återanvände sin examenskostym, praktiskt att redan ha en färdig outfit i garderoben som man känner sig bekväm i.

Jag hade via sociala medier fått nys om Bröllopsbruket i Umeå. Och på deras hemsida hade jag spanat in den egna kollektionen, yes to the planet. Jag visste att jag ville ha en klänning med spetsdetaljer och gärna djup rygg. Och efter en provning på plats på Bröllopsbruket så hittade jag den rätta klänningen. Efter lite justeringar av bland annat ärmarna så satt den perfekt.

Pälsjackan till fotograferingen köpte jag på Tradera från någon som haft den på sitt vinterbröllop någon månad tidigare.

Bröllopsplaneringen

Sandra: När jag friade och Simon sa ja så bestämde vi direkt att bröllopet skulle vara hemligt för alla runt omkring. Vi valde varsitt vittne och bokade en borglig vigsel. Eftersom vi redan skulle ha det så litet behövde vi inte ändra något när smittspridningen tog fart under vintern.
Att ha ett hemligt bröllop var en kompromiss mellan att Simon inte gillar ståhej och att stå centrum och att jag älskar detaljer och att planera saker.

Blommorna

Sandra: Eftersom mina släktingar driver Berghems blommor var det naturligt att gå till dem när det kom till blommorna. Jag hade scrollat brudbuketter på Instagram innan och hittade en bukett jag gillade. Vi utgick från den när det gällde färger & form men med viss modifiering när det kom till vilka blommor som skulle ingå utifrån årstid men även blommor som skulle tåla lite kyla under fotograferingen

Om bröllopsfotografen

Sandra: Jag hade under flera år följt Matilda på Instagram och sett hennes fantastiska bilder när hon fotograferat vänner/bekanta & deras familjer. Under hösten -21 hade vi sådan tur att vi vann en parfotografering med Matilda & föga förvånande blev vi inte besvikna när resultatet kom. Simon som inte gillar att stå framför kameran kunde slappna av. Matilda kan verkligen fånga detaljer & uttryck!

Efter parfotograferingen var det självklart att välja henne att dokumentera & bevara vårt bröllop några månader senare. Nu återstår fortfarande det svåra att bestämma vilka bilder som ska få pryda våra väggar, jag kan inte välja!

Platsen för bröllopet

Sandra: Vi valde en borglig vigsel och eftersom det var mitt i vintern kändes vigselrummet på rådhuset Rex bra.

Tips till andra

Sandra: Våga göra något annorlunda om det känns rätt! Jag trodde aldrig att jag skulle gifta mig i hemlighet utan vänner & familj närvarande & utan en stor fest. Men det blev en underbar dag i kärlekens tecken utan någon större stress. Och att överraska familj & vänner med nyheten om vårt giftermål var så kul!

Middag på Hotell Mimer

Sandra: På kvällen åt vi middag tillsammans med bröllopsvittnena på Hotell Mimer i Umeå. Kanske blir det en bröllopsfest tillsammans med alla nära och kära någon gång framöver om jag lyckas övertala Simon.

Bästa minnet från dagen

Sandra: Efter vigseln när vi kom tillbaka till hotellet och hällde upp varsitt glas champagne. Därefter ringde vi våra familjer & berättade nyheten! Att få höra deras reaktioner var så roligt eftersom ingen i vår närhet hade anat något!

Fotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: Yes to the planet, Bröllopsbruket, Umeå
Kostym: Tiger of Sweden
Florist: Berghems blommor
Ringar: Guldsmedjan i Umeå
Vigselplats: Rex, Umeå
Bröllopsmiddag: Elite Hotel Mimer