Färgglatt Julibröllop Med Vigsel på Skansen: Lisa + Kasper

Vi tar oss tillbaka till den 16 juli 2022 då Lisa och Kasper sa ja till varandra i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Det var en grönskande sommardag fylld med färg i form av buketter och dekorationer som brudparet valt ut. Paret anordnade ett jordnära och minimalistiskt, men ändå färgsprudlande bröllop, som vi får tar del av idag och här finns massvis med detaljer att hämta inför er egen bröllopsplanering. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Birgit Walsh, som i vanlig ordning briljerar med enastående bilder. Låt oss ta en titt och samtidigt läsa allt om brudparets dag genom Lisas bröllopsberättelse.

Så träffades brudparet

Lisa: Vi träffades för 5 år sedan på en jobbintervju och som tur var fick vi båda jobbet. Vi trivdes direkt i varandras sällskap och började även umgås på fritiden. Efter några månader insåg vi att det var mer än vänskap och satsade på kärleken. 2,5 år senare friade Kasper på den plats som ligger mig varmast om hjärtat, Bielite i Västerbotten - på en snötäckt fjälltopp i ett strålande vårvinterväder gick han ner på ett knä.

Bröllopsplaneringen

Lisa: Innan covid-19 slog till på allvar så bokade vi för en bröllopshelg i Västerbottens fjällvärld, med vigsel i en samisk kyrkby. Vi ville ha ett naturnära och elegant bröllop med mycket aktiviteter runt omkring. När vi i oktober 2021 insåg att det inte skulle vara möjligt med ett Norrländskt bröllop sommaren 2022, fick vi snabbt tänka om. Vi var då sent ute och letade med ljus och lykta efter en lokal i Stockholm eller Västra Götalands län. Vi hittade Seglora kyrka, som innan den flyttades till Skansen, stod nära Kaspers hembygd i Marks kommun, Västra Götaland. Carlshälls gård på Långholmen hade också fått ett återbud, så saken var klar! Två naturnära och mysiga platser mitt i stan - vi hade hittat vår kompromiss.

Om klädseln

Lisa: Jag har haft otaliga klänningar hemma, allt från en långärmad klänning i spets med långt släp från By Malina till en kort klänning i matt satin från Sarah Seven i New York. Till slut blev det en minimalistisk, enkel och billig klänning från Asos. Jag kände mig ändå elegant och kunde dansa bekymmersfritt hela natten lång. Kasper hade tidigt en vision om en grön kostym och hittade sin linnekostym och accessoarer hos Tiger of Sweden.

Styling och accessoarer

Lisa: Val av pärlor var självklart. Jag hittade ett vackert pärldiadem från The Bobby Pin, enkla pärl- och guldörhängen från Safira och en handväska från Zara. Skorna var även dom från Asos och Be Mine. Jag ville känna mig så naturlig som möjligt, varav endast lösa lockar och mjuk sminkning.

Blommorna

Lisa: Ett av det enklaste valen kring bröllopet var val av florist. Det är fantastiska Liza Langen, som också råkar vara min granne. Hon är otroligt kreativ och talangfull. Jag gav henne en färgpalett av mörk-rosa, peach, rosa, gult och gav henne fria tyglar! Ju mer färg desto bättre och jag ville att buketten skulle stå lite i centrum.

Platsen för bröllopet

Lisa: Seglora kyrka på Skansen har tidigare stått nära Kaspers hembygd i Marks kommun, Västra Götaland. En lokal anknytning som blev betydelsefull. Vi anordnade sedan vår brudskål i Bellmansro park med hjälp av släkt och vänner.

Vigseln

Lisa: Seglora kyrka har en mörk men ändå mjuk känsla. Det blev en varm och intim vigsel och Kaspers guddotter bar in våra ringar. Kaspers svåger, som även är professionell bluesmusiker, spelade och sjöng en låt av Daniel Norgren - det var inte ett öga torrt.

Om bröllopsfotografen Birgit Walsh

Lisa: Jag hittade faktiskt Birgit Walsh genom Sisters in Law. Vi gillade hennes sätt att fånga ögonblick, naturen runt omkring och fint ljus. Hon gjorde ett fantastiskt jobb och gick above-and-beyond för att fånga vår dag. Jag har många gånger undrat hur hon har tagit alla bilder, för jag kommer inte ihåg att jag såg henne så mycket under dagen, haha! Men jag tänker att det är ett väldigt gott betyg, hon smälte så naturligt in under vår dag och skapade magi.

Vigselringarna

Lisa: Jag valde min egen förlovningsring som beställdes från James Allen i USA. Jag trodde att jag ville ha enkel guldring. Till min stora förvåning förälskade jag mig i en romantisk pavé-ring med diamantkronan formad som en tulpan. Kasper köpte även han en guldring från James Allen. Min vigselring är en smal och slät guldring från Vanbruun.

Om bröllopsmiddagen och festen

Lisa: Vi ville ha den perfekta balansen av det moderna, jordnära och färgglada. Carlshälls gård gjorde ett fantastiskt jobb med dukning och val av snittblommor. Vi hade även en färgglad och galet god meny i form av grön tomatsoppa, torskrygg med saffranssås och dessert med grillad ananas och kokos. Efter kaffe, avec & vernissage i trädgården så rivstartade vi kvällen med Earth, Wind & Fire. En god vän DJ:ade.

Bästa minnet från dagen

Lisa: Jag överraskade Kasper genom att hålla mitt tal till honom innan vigsel i sällskap av våra brudtärnor och marskalker. Det var ett starkt och kärleksfullt ögonblick som jag är glad att jag valde att göra.

Kasper: Ögonblicket innan vi skulle gå nedför altargången var speciellt. Min guddotter Astrid skulle gå in före oss brudpar. Vi var oroliga att det var ett för stort och nervöst uppdrag för en 4-åring. Astrid klarade det med bravur och det var så fint att gå tillsammans nedför altargången och se alla våra nära och kära.

Tips till andra

Man kan lägga oändligt med tid på detaljer. Hitta ert good-enough, både i fråga om pengar och tid.

Fotograf: Birgit Walsh
Brudklänning: Asos
Kostym: Tiger of Sweden
Kyrka: Seglora kyrka, Skansen
Plats: Carlshälls gård, Långholmen
Florist: Liza Langen
Ringar: James Allen & Vanbruun
Trycksaker: Egen design och tryck
Hår & makeup: Brudens syster