Sommarbröllop Med Fest i Lada: Erika + Romain

Erika och Romain gifte sig en junidag med naturen som sin största inspirationskälla. “Hunting wild flowers“ är så brudparet själva beskriver sitt bröllop, vilket stämmer bra överens med både omgivningen och det faktum att de samlade all blomster till brudbukett, blomsterkrans och dekorationer från naturen.

Bakom kameran stod Nordica Photography, som du även kan hitta fler bröllop av här: Rustikt Vinterbröllop Med Utomhusceremoni: Danelle + Dirk och här: Äventyligt Elopement i Lofoten: Jamie + Christopher

Men låt oss nu inspireras av Erika och Romains bröllop, som bruden Erika berättar mer om här.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Erika: Romain och jag träffades i Schweiz 2005, vi pluggade på samma universitet, han var snart färdig med studierna, jag hade precis börjat. Något år senare var vi fortfarande tillsammans, fast vi bodde på varsin sida jordklotet, han i Hong Kong och jag i Schweiz. Efter det bodde vi i Dubai, sen Bangkok, 8 år senare överraskade Romain med förlovning i ett naturreservat norr om Bangkok. Sommaren därpå gifte vi oss i Sverige, efter ett himla roligt äventyr som vi skulle älska att upprepa.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Klädsel och blomster

Erika: Vi visste nog båda två vad vi ville ha, så det bästa var att få det uppsytt. Vi gjorde det mesta själva med blommor vi plockade.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Platsen för bröllopet

Erika: Det var ganska svårt att hitta ett ställe som erbjöd allt vi letade efter. Dessutom är det inte lätt att leta när man är långt bort från Sverige. Men som tur är hittade vi Beckershof, det hade verkligen allt! Ett otroligt fint ställe, naturnära men ändå elegant. Vi kunde ha över 100 gäster och både familj o närmaste kunde bo på plats. 

Vi hade tre möjliga ställen att hålla bröllopsmiddagen i på själva gården. Det fanns en lada, ett gammalt magasin och ett gammalt stall. Vi valde ladan, en enkel lada där de förvarar båtar och traktorer på vintern och snöskotrar på sommaren. Ja, en helt vanlig lada som aldrig används som festsal förut. Det var mycket som skulle göras och Romains mamma var faktiskt skeptisk ända till själva bröllopsmiddagen, för hon trodde inte att vi skulle klara av det hela. Det var mycket som skulle göras, bland annat röja, lägga nya plankor, stänga igen vissa ställen och sedan dekorera och göra fint.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Vigseln

Erika: Vi visste att vi ville ha en ceremoniplats där naturen var närvarande. Skogen var ju lite svår att komma in i så vi bestämde oss för att vigas i en liten björkskog på fastigheten. Ceremonin var verkligen mycket speciell. Det var något andligt med platsen, med vinden som gick genom träden. Och prästen var perfekt, en sådan vacker och tankeväckande person som gjorde hela ceremonin så djup och personlig.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Bästa minnet från dagen

Erika: När jag såg alla våra vänner och familj, nära och kära, på samma ställe i björkskogen där vi vigdes. Det var helt magiskt att tänka sig att alla var där för att fira oss.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg
bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Underskatta inte vikten av den person som ska hålla i ceremonin. Vår ceremoni var fantastisk, allt tack vare vår underbara präst.

  • Det kommer alltid att vara små detaljer som inte blir precis som planerat. Men oroa dig inte, det ordnar sig.

  • Njut av varje ögonblick! För oss var det en sådan fantastisk stund, vi hade människor som bokstavligen kommit från hela världen för att dela denna viktiga tid med oss.

bröllop+lantligt+bröllopsblogg

Fotograf: Nordica Photography
Lokal: Beckershof
Catering: Ida Mat och Vin