Äventyligt Elopement i Lofoten: Jamie + Christopher

Vad är det med Lofoten i Norge som gör det så populärt? Tja, titta bara på Jamies och Christophers elopement, fotograferat av Nordica Photography. Lofoten med sina alla öar är beläget i norra Norge har dramatiska berg, skyddade vikar och stränder. Med sina storslagna vyer är det inte konstigt att öarna lockar så många, under sommaren såväl som på vintern. Landskapet är hisnande och det var anledningen till att Jamie och Christopher, med sina äventyrliga hjärtan, valde att utmana det kalla klimatet för sitt elopement en dag i mars 2018.

Bröllop i Lofoten

Låt oss ta ett ögonblick för att bara njuta av dessa bilder av Lofotens vackra landskap. En sån magisk plats!
Vi skulle inte bli förvånad om det visade sig att jultomten bor här. Det hade känts fullt rimligt.

Bröllop i Lofoten
Bröllop i Lofoten
Bröllop i Lofoten
Bröllop i Lofoten

Förlovningen (så romantisk!)

Det är dags att låta bruden Jamie berätta allt om hennes och Christophers elopement. Men först, en liten bakgrundshistoria.

Jamie: Chris och jag har känt varandra sedan gymnasiet. Vi dejtade i 8 år innan vi blev förlovade. Kvällen då han förlovade skulle vi äta middag på mitt favoritställe, en fransk restaurang i Philadelphia. Det var en kall januarinatt och efter middagen gick vi till en närliggande park. Julljusen hängde fortfarande i alla träd och det fanns snö på marken. Vi satt på en parkbänk för att prata och det var då han tog fram en poesibok med min favoritpoet. Sedan vi började dejta hade vi en särskild dikt som vi båda älskade som verkligen resonerade med oss. I den poesibok han gav mig märkte jag att han hade klippt ett hål igenom sidorna. Boken öppnade sig vid vår dikt och i hålet låg en diamantring!

Elopement bröllop
Elopement bröllop

Vad inspirerade er när ni planerade ert bröllop?

Jamie: Ärligt talat, så gjorde Lofoten det. Jag visste att det traditionella extravaganta bröllopet inte var för oss. Så började jag undersöka olika platser som vi skulle vilja resa till. Jag hade alltid velat besöka Skandinavien, och Norge fortsatte att locka extra mycket. När jag började titta vidare på resor till Norge hittade jag Lofoten. Jag hittade även bilder på ett annat bröllop som Nordica Photography fotograferat i Svolvaer. Då bestämde jag mig. Jag skickade genast bilderna till Chris och han höll med mig. Dessa öar fascinerade oss fullständigt och det fanns inget annat alternativ efter det. Vårt bröllop var tvunget att vara där!

Bröllopsblogg

Brudklänningen

Okej, vi måste prata om bröllopsklänningen. WOW!
Klänningen som Jamie valde är från BHLDN och är en underbar kreation. Se hur perfekt mönstret på klänningen matchar det snöiga bergets snömönster dessutom!

Scandinavian Elopement + Norway + Lofoten.jpgBröllopsblogg
Bröllopsblogg

Om Nordica Photography

Jamie: Nordica Photography var helt fantastiska. Jag skulle rekommendera dem till alla. I början av processen var de snabba med att skriva tillbaka till oss och de fick oss att känna oss som prioriterade. Jag var väldigt nervös att boka en fotograf som jag aldrig har träffat som befann sig på en annan kontinent. Men Cole höll ofta kontakt med oss, såg till att svara på alla frågor vi hade och han hjälpte verkligen till att forma hela dagen. Han har ett bra öga för fotoplatser och är extremt begåvad på vad han gör. När han träffade han oss vid vår stuga och jag fick prata med honom, försvann min ångest över dagen helt. Han var mycket professionell och visste mycket om öarna. Chris och jag visste att vi kunde lita på hans vision för våra bröllopsbilder. Han var så lätt att komma överens med och bara en riktigt bra person.

Jag tror inte att jag kan uttrycka nog hur tacksam Chris och jag är till Cole och Jakob. Tack vare att vi valde Nordica för vår fotografering blev vår bröllopsdag det mest speciella ögonblicket i våra liv som vi aldrig kommer att glömma. Precis som det borde vara. Med tanke på vädret den dagen och den isande kylan kunde det mycket väl ha blivit en katastrof. Men Nordica Photography såg till att det inte hände.

brudpar bröllopsberättelse
Löften bröllop

Ceremonin

Jamie: Vår ceremoni var enkel eftersom vi tog hand om det juridiska hemma i USA. Det var bara jag, Chris och fotografen. Ceremonin skedde efter flera timmars körning runt Lofoten där vi tog bilder i kylan. Vi hade gått igenom alla möjliga väder under den tiden. Det hade snöat, det var hagel, och vinden blåste isande kall. Under en särskilt tuff snöstorm som förstörde våra möjligheter till en ceremoni på Haukland Beach lyckades vår fotograf Cole hitta en ismur. Han hade den galna idén att vi borde säga våra löften precis framför denna ismur, vid sidan av vägen. Och han hade rätt. Isväggen gjorde den perfekta bakgrunden för våra löften.

bröllopslöften
bröllopslöften
utomhusceremoni bröllopslöften
Vigselring
Elopement bröllopsfotograf bröllopsblogg

Vilka är era bästa minnen från dagen?

Jamies: Chris älskade att hitta den där isväggen där vi sa våra löften. Det ögonblicket på dagen var så kraftfullt. Kombinationen av snöstormen som växte sig starkare omkring oss samtidigt som våra löften sades var mer perfekt än vad någon av oss hade kunnat föreställa oss.

En av mina bästa minnen var när Cole fick oss att klättra på en bergssida. Jag ville inte alls göra det egentligen. Jag hatar höjder och var verkligen inte intresserad av att klättra i djup snö iklädd en brudklänning. Men jag litade på honom, så jag gjorde det ändå. Det var brutalt, snön gick upp till låren och när vi nådde toppen så kände vi hur isvindarna nästan gick igenom dig. Men det var värt det! Vyn var otroligt och bilden som Cole fick härifrån är en av mina absoluta favoriter.

Vinterbröllop

Tips till andra som planerar bröllop

Det är alltid ett stort värde för dem som planerar sitt bröllop att få råd från andra som har gjort samma sak.
Jamie delar med sig av sina bästa råd och det är råd som vi verkligen skriver under på.
Tack Jamie och Chris för att ni delar med er av er underbara dag här på Sisters in Law!

Jamie: Anordna inte ett traditionellt bröllop bara för att du känner att du måste. Om det är vad du vill, så borde du så klart göra det! Men jag tror att allt för många fokuserar på att göra andra människor glada på sin bröllopsdag, när de istället borde fokusera på vad som kommer att göra sig och sin partner lyckliga. Er bröllopsdag handlar om att börja resten av era liv tillsammans. Det är viktigt att börja det nya livet precis som ni vill.

Bröllopsfotograf Norge

Fotografer: Nordica Photography
Brudklänning: BHLDN