Rustikt Vinterbröllop Med Utomhusceremoni: Danelle + Dirk

Danelle och Dirk gifte sig den 8 juni 2013 och arrangerade ett vackert vinterbröllop i Nya Zealand. Ja, du läste rätt. Det var ett vinterbröllop i juni. På andra sidan jordklotet är det vinter under juni-september, då vi svenskar ofta njuter av sommarvärmen. Men låt oss ta en titt hur ett vinterbröllop kan se ut i Nya Zealand, där Nordica Photography befann sig för nästan 6 år sedan för att föreviga Danelles och Dirks dag. Ett annat bröllop från Nordica Photography som är ett vinterbröllop på det sett vi är mer vana att se dem, med snö och isiga vindar, är det här: Äventyligt Elopement i Lofoten: Jamie + Christopher. Är du bröllopsfotograf och vill hänga med oss och Way up North / Nordica Photography på ett äventyr i just Lofoten, så spana in vår fotoworkshop som sker i slutet av april här: Lofoten Workshop.

bröllopsinspiration

How the couple met

Danelle: Vi träffade i vår kyrka, Dirk skämtar alltid och säger att vi var de sista två kvar efter att alla våra vänner hade blivit ihop, så vi hade inget val än att bli tillsammans. Och jag tycker att det blev hur bra som helst! Dirk tog mig till en park i Auckland och efter en vacker picknick i solnedgången fick han vår hund Edison att överraska oss med ringen runt halsen. Det var en underbar och väldigt minnesvärd stund.

bridal makeup
brudklädsel
bridal wear + bridal crown
wedding + friends reactions
Wedding dinner table

The venue

Första gången Dirk och jag körde in till Poronui visste vi att det skulle bli vår bröllopsplats, det är verkligen en magisk plats och vi kände oss väldigt samhöriga med det fantastiska landskapet och naturen.

Vi ville bara ha några få detaljer med dekorationer och blommor eftersom vi inte villa tappa fokus från den fantastiska platsen vi var på. Huset på Poronui, där vi hade vigseln, är redan så vacker och behövde verkligen inte mycket dekorationer alls.

wedding decorations
table setting wedding dinner

Danelle: Jag ville bara omfamna vintern och den naturliga omgivningen av platsen och jag försökte hålla saker och ting minimalistiska men så smakfulla som möjligt. Eftersom jag själv jobbar i bröllopsbranschen, (fotograf) har jag sett en mängd olika bröllop och från början visste Dirk och jag att vi ville att vårt bröllop skulle handla om människorna som var med på vår stora dag och inte låta oss fastna i små detaljer.

DanelleDirk-77.jpg

Platsen och landskapet talade för sig själv, så jag inspirerades visuellt från de rustika naturliga omgivningarna i Poronui. Vi ville att festen skulle kännas som en stor familjemiddag, med mysiga och romantiska inslag, och för oss alla blev det verkligen som en familjemiddag så det blev verkligen perfekt och så som vi ville ha det. Vi drack glögg med ena handen och grillade marshmallow över en öppen eld med den andra, samtidigt som vi alla var inlindade i en snygg och mysig filt eller pälsjacka. Vi hade väldigt kul tillsammans och skulle gärna göra om det hela igen. Jag är så tacksam att vi har kvar dessa underbara bilder, de är en skatt för oss.

Outdoor ceremony
Outdoor ceremony wedding
take a blankie wedding outdoor ceremony
wedding stationery
groom waiting for bride

The Ceremony

Danelle: Vigseln gick så fort som jag är säker på att det gör för alla, men det bästa minnet var att se alla våra närmsta och käraste omkring oss som var där för att fira vår dag. Jag älskade också att säga mina löften till Dirk. De löftena som är så viktiga och intima, och jag gjorde mitt bästa för att ta in varenda ord.

bride arrives wedding
bride and groom outdoor ceremony
outdoor ceremony wedding
outdoor ceremony wedding
outdoor ceremony wedding
outdoor ceremony wedding
throwing rice wedding
bride and groom wedding

Klädsel och styling

Danelle: Vi ville hålla en ganska klassisk och enkel stil när det gällde våra kläder. Jag känner Michelle från Rue De Seine och har alltid älskat hennes klänningar och därför blev det enkelt att välja en klänning från henne. Vi gillar också märket Crane Brothers och Dirk såg riktigt bra ut i sin kostym som vi köpte från dem.

wedding portrait
Bridal bouquet roses
wedding portrait

Om Nordica Photography

Danelle: Då jag själv är bröllopsfotograf så kände jag redan till Nordica Photography och det fantastiska arbete de gör. Jag är så tacksam att de var villiga att resa halvvägs över hela världen från Sverige till Nya Zeeland för att vara en del av vår dag. Än idag är vi överväldigade av känslor över våra fina foton, det tar oss tillbaka till den mest fantastiska dagen i våra liv och vi kan inte tacka dem nog för att de fångade dagen så vackert.

DanelleDirk-639.jpg

Advice to others who are planning their wedding

Danelle: En sak som jag rekommenderar till brudar och brudgummar som planerar bröllop är att pausa var 15: e minut av din bröllopsdag och ta in allt som händer… då kan du vara i nuet och ta in alla känslor och skapa minnen som inte känns suddiga nästa dag.

wedding photography

Fotograf: Nordica Photography
Brudklänning: Rue De Seine (Louvre Dress)
Kostym: Crane Brothers
Lokal: Poronui Lodge New Zealand
Florist: Leaf & Honey Flowers 
Catering: Yum Food Company