Romantiskt Och Färgsprakande Bröllop Med Känslosam Vigsel: Erika + Johan

Erika och Johan gifte sig den 11 augusti 2018 och bjöd in till ett färgsprakande bröllop med lantlig lyx som ledord. Bröllopsfotografen Matilda Söderström förevigade dagen som vi nu ska få uppleva tillsammans med en bröllopsberättelse av bruden Erika.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Så träffades brudparet

Erika: Vi träffades genom gemensamma vänner och kollegor. Båda arbetar som mäklare inom en större mäklarkedja i Sthlm och vi hade arbetat tillsammans i flera år utan att " se varandra" men en kväll på Escalier under en middag med gemensamma vänner sa det klick och sedan dess har vi hängt ihop. Fantastiskt härligt och overkligt, sånt där som man bara hör om kan ske. Johan är verkligen det bästa som hänt mig och en stor kontrast från min tidigare relation. Tänk så bra livet blev!

bröllopsberättelse+blogg

Inspiration inför dagen

Erika: Jag samlade in massvis med inspiration från Pinterest och sociala medier under det första av de två åren vi planerade. Köpte tidningar och googlade på olika hemsidor samt läste bloggar och lyssnade på bröllopspodd. Johanna Kajsons bröllopsbok använde vi under hela planeringen, kan verkligen rekommenderas! Jag och Johan hittade ett bra sätt att jobba med bröllopet och avsatte ca 5 helger, åkte iväg på spa eller hotell, och satt i lugn och ro med bara bröllopet. Det är verkligen ett tips till alla för att inte arbeta sönder bröllopet eller tjata slut på relationen. Gör inte misstaget att prata om bröllopet dygnet runt utan samla på varsitt håll och ha strukturerade möten/träffar om det istället. Tänk att det är ett projekt såsom vilket som helst. Jag tror att det kan finnas en tendens att en i paret tänker mycket mer på bröllopet och det är då viktigt att vara lyhörd och inte kväva den andra i relationen med det utan hitta en balans.

Vårt egna tema för planeringen av bröllopet var lantligt lyx. Johans farhåga var att det skulle bli för bohemiskt och lantligt. Jag vet att vi fokuserade på att vi verkligen ville ha en festlig stämning i kombination med vissa mer traditionella inslag som var viktigt för oss båda. Jag är glad att vi vågade skapa vårt eget och följa vårt hjärta bortom alla måsten och regler som finns, det gjorde att bröllopet verkligen blev oss och många av våra gäster överöste oss med beröm och kärlek över att det var det vackraste och finaste bröllopet de varit på. Det värme oss något oerhört efter så mycket planering.

bröllopsberättelse+blogg

Styling och accessoarer

Erika: Jag ville ha en lägre uppsättning, inte för stram utan mer lös med fall och liv i frisyren. Min frisör tipsade om att inte färga det för mycket och att inte klippa det på lång tid innan för att det skulle vara mer lättarbetat. För att klänningen skulle komma till sin rätt så tog jag bort halsband och satsade på vintage inspirerade örhängen med matchande armband. Jag är väldigt glad att jag hade armbandet, jag tvekade på det och bestämde mig samma dag om just det. Stilen på mig som brud var vintage inspirerad.

bröllopsberättelse+blogg

Val av klädsel

Erika: Johan köpte sin mörkblå smoking redan över ett år innan. Jag testade säkert upp emot 100 klänningar både i Stockholm men även utanför. Min upplevelse var att det var mycket bättre att åka till en mindre stad där provningarna varken kostade pengar eller var tidspressade och framförallt inte krävde flera månaders framförhållning för att ens få en tid för provning. Jag hade förberett mig med bilder och stil men var öppen för att testa olika till en början. Jag ville ha en tunn klänning som inte blev för varm, välarbetad med spets och absolut inget blankt sidentyg utan mer bohemisk fast elegant. För mig var det viktigaste att klänningen i sig skulle sitta skönt och att den skulle vara ett konstverk i sig. Jag hade en klänning med vit spets över ett ljust beige foder som passade mycket bättre ihop med min hudton än om jag hade valt helvitt.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Blommorna

Erika: Jag hittade Skillad Florals via sociala medier. Nika har en estetik och känsla för färg och form på ett smakfullt men även lekfullt sätt. Hon vågar och hon lyssnar på ens önskan. Jag uppskattade att hon jobbar utanför boxen och utan gränser för vad en bukett kan innehålla. Min var stor, färgglad och innehöll allt ifrån små äpplen på kvist till dahlia och mängder av vackra blommor. Jag ville ha en struktur och ett konstverk i handen. Med min estetiska bakgrund var just detaljerna på bröllopet av stor vikt. Johan, hans best men och våra båda fäder hade blommor på kavajen likt min. Tärnornas buketter var även de i samma linje som min fast mycket mindre och utan vissa starka färger.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Om fotografen Matilda Söderström

Erika: Matilda är kärlek hela hon. Hon är så engagerad och oerhört professionell. Jag kollade igenom hennes bilder via sociala medier och föll direkt för hennes stil och förmåga att fånga stunden. Hon är som bäst när hon får tillit att skapa istället för att fokusera på för arrangerade bilder. Vi älskade hennes resultat av vårt bröllop!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
Känslosam vigsel

Vigseln

Erika: Den vackraste stunden på dagen. Alla samlade i ett rum som vi älskar så och som är meningen med vårt liv. Min familj är musikfamilj och vigseln innehöll mer musik än något annat. Vi hade ingen dikt eller versläsning. Mina vänner och syster sjöng, mammas vänner spelade och vi hade en stråkkvartett i kyrkan, en pianist samt fyra sångare. Stråkarna följde med även till minglet. Vi hade förklarat varför vi hade valt en viss låt i programbladet, det var mycket uppskattat och viktigt för oss att få gästerna att lyssna på texterna. Utgångsmarchen var tillägnad Johans mor som tyvärr inte kunde närvara vid vår vigseln mer än från himlen. En del av min bukett gav Johan till sin far, som en symbol till sin älskade mor, innan vi tillsammans med gästerna skapade en stor flodvåg av tårar i kyrkan på väg ut från kyrkan. Det var en fin stund där jag vet att vår fotograf fick lägga sin kamera åt sidan för att bara kunna vara med i stunden. Alla var vi lika tagna av stundens känslor. Men det blev väldigt fint och vi är så glada att vi vågade göra det.

Känslosam vigsel
Känslosam vigsel
Känslosam vigsel
Känslosam vigsel
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Rosenhanska magasinet

Erika: Torps Säteri med Rosenhanska magasinet kändes som vår plats, utan att vi hade någon anknytning dit. Jag fann det genom Instagram och olika hashtags. Vi var där två gånger innan vi bokade vårt datum. Jaqueline och Carro som tillsammans skapar bröllopen där var en stor bidragande orsak till varför vi valde att tillbringa tre dagar där tillsammans med över 90 gäster. Hela säteriet är romantiskt lantligt och en oerhört rogivande miljö. Det bästa var att det går att ha alla gäster boendes runtomkring på olika mysiga herrgårdar, flyglar och bed and breakfast. Jag och vi tyckte att säteriet gav möjlighet för oss att skapa precis det vi önskade med dess stora flexibilitet.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Bästa minnet från dagen

Erika: Musiken i kyrkan som var magi för själen. Entrén till festlokalen där alla gäster jublade oss in och avslutningen på middagen där vårt toastpar svirade om och bjöd på en Grease show, alla gäster dansade sedan ned efter mig och Johan till dansgolvet. Killarna efter mig på ena trappan och tjejerna efter Johan på den andra, självklart till "You´re the one that I want". Ett annat minne är när jag, under middagen, höll ett tal till Johan som var förinspelat på video för att under tiden kunna smyga upp på scenen en våning ner och avsluta talet med att sjunga låten "Du är min man" tillsammans med vänner i bandet som vi lämpligt nog döpte till "The Brokerz" - Ja, min man älskar dansband. Det var underbart!

bröllopsberättelse+blogg

Tips till andra

  • Hantera bröllopet som ett projekt. Var strukturerad, använd excelfil för budget och skapa en mapp på Pinterest. Våga bjud dem ni vill och gör det ni vill. Det finns verkligen inga rätt eller fel, följ ert hjärta!

bröllopsberättelse+blogg

Fotograf: Matilda Söderström
Brudklänning: Sincerity
Kostym: Cavalier
Festlokal: Rosenhanska Magasinet på Torp Säteri
Florist: Skillad Floral Design
Trycksaker: Kanonkopia / Design: Lisa Von Segebaden
Hårstylist: Johanna Nomiey
Makeup: Johanna Nomiey
Catering: Erik på slottet