Nytänkande och normbrytande bröllop med Girl Power som tema

Genom att samarbeta kan man inspireras av varandra, lära sig något nytt, finna nya vänner och samtidigt skapa magi med allas kompetenser. Bilderna nedan är resultatet av ett samarbete mellan ett gäng kreativa power-kvinnor inom bröllopsbranschen och de har tillsammans skapat någonting utöver det vanliga. Vi på Sisters in Law älskar att dela inspiration som är nytänkande och normbrytande, och det är precis sådan inspiration som dessa kvinnor har skapat. 

Bilderna är från de tre fotograferna Matilda Söderström, Malin Sydne och Jessica Lacina och tillsammans kompletterar de varandra med vinklar och bildspråk på ett harmoniserat vis. Tillsammans med övriga inblandade har dessa girl bosses fått fram känslan av Girl Power i bilderna, vilket vad temat för dagen. Fotografen Matilda Söderström och Astrid Westin, som var konceptansvarig tillsammans med Anna Edström Widén, berättar också om sina tankar om dagen nedan.

Fotograf: Matilda Söderström

Fotograf: Matilda Söderström

Vi ville med den här fotograferingen skapa en känsla av Girl Power, där vi i ett team bestående av kvinnor arbetade tillsammans för att skapa nytänkande inspiration. För att chocka lite och visa en större bredd valde vi att gå emot vissa normer och gamla ”Bröllopsregler”. Från början var ledorden för denna fotografering Girl Power och färgstarkt, vilket senare byggdes på med ord som sexigt, dramatiskt och normbrytande. 
— Astrid Westin, Koncept och styling
Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Vi kände att det är viktigt att visa att det är möjligt att skapa unika bröllop med brudparets personligheter i fokus. Alla brudpar kan omöjligt ha samma stil, men det finns en känsla av att blivande par väljer det som de sett tidigare. Vi vill visa att de kan forma sitt bröllop helt efter vilka de är och vad de gillar. Att du kan köra hårt på svarta eller knalliga klänningar, lila läppstift och kängor, om det är du!

Vi har lyxen att ha de mest kreativa, fantastiska och starka kvinnorna i vår närhet och som också var villiga att vara med på detta. Det är viktigt att lyfta varandras kompetenser istället för att se varandra som konkurrenter, vilket vi också vill få fram med detta samarbete. Med allas finger med i spelet så blev det ett fantastiskt resultat som vi hoppas kan inspirera blivande par att vara sig själva. 
Det är fantastiskt att kunna slå ihop allas expertis och skapa ett helt team tillsammans, därför vill vi passa på att tacka alla som deltog för att göra detta möjligt.
— Astrid Westin, Koncept och styling
Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

För mig var den här sessionen till en början en chans att göra något större och med många fler aktörer än vanligt när vi planerat stylade fotograferingar. Tanken var att vi ville spegla starka tjejer med mycket färg och karaktär och där vem som helst skulle känna sig inkluderad och välkommen på en ”riktig bröllopsfest” och inte enbart stylade porträtt.

När det sen stod klart att vi i flera kategorier hade minst två leverantörer av samma produkt började en idé om att visa på ett systerskap och gemenskap formas. Därför blev min goda vän och kollega Malin Sydne delaktig i team som fotograf och inte enbart modell som först var tanken. När sedan fotografen Jessica som jag aldrig träffat förut ville delta körde vi all in på att skapa bilder tillsammmans och för att underlätta processen under dagen där många moment fotograferades. Vi klickade verkligen och fick också chans att visa på hur olika bilder man kan få från samma session men även hur vi kan stärka och lyfta varandras bilder genom samarbete. Det är så mycket roligare att jobba ihop med andra och att se varandra som kollegor än konkurrenter. Jag tyckte det var en så häftig känsla och en spännande utmaning att ta sig an projektet med så många iblandade och slutresultatet blev en dag full av skratt och energi.”
— Fotograf Matilda Söderström
Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Jessica Lacina

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne

Vi på Sisters in Law är SÅ imponerade av denna fotografering och vill avsluta med att ge lite extra uppmärksamhet till vad Astrid Westin skrev längre upp. Att ni som brudpar kan forma ert bröllop helt utefter vilka ni är och vad ni gillar. Gör precis som ni själva vill och tänk inte på traditioner eller vad andra tycker. Det är er dag och ingen annans. 

Fotograf: Malin Sydne

Fotograf: Malin Sydne


Fotografer: Matilda Söderström, Malin Sydne och Jessica Lacina
Idé och koncept: Astrid Westin & Anna Edström Widén på Rental Stories
Dekorationer och styling: Rental Stories och Theo och jag
Blommor: Skillad Floral Design
Mat och dessert: MCreperie
Tårta: Sherry Bakery Art
Make up och Hår: Ida Norman Vestin och Sara Ingelsson
Klänningar: The WOW closet
Svart tyllkjol: Ellen Marie Bridal by Sisters in Law
Lady bow tie: Metzerverket
Ringar: Thernvall Stockholm
Trycksaker: Lucki studio
Placeringskort löv mässing: Gemart Stockholm
Modeller: Isabella Hyltingö, Astrid Norman Vestin, Fanny Norman Vestin, Ida Norman Vestin, Sara Ingelsson,  Malin Högberg, Amanda Lång, Oksana Poliakova och Eli Ericson.