Färgstarkt bröllop med cirkustema: Natalie + Marcus


För er som har läst det allra första numret av Sisters in Law Magazine, Issue 01, som släpptes för nästan exakt ett år sedan så lär ni känna igen Natalie och Marcus bröllop. Det är ett bröllop fotograferat av Linda Eliasson och det är ett bröllop som ligger oss varmt om hjärtat. Varför? Jo, för det är avslappnat, kreativt, färgglatt och storslaget. Här har brudparet verkligen satsat på en festlig dag och det finns så många härliga detaljer som gör bröllopet så unikt och otroligt inspirerande. När Natalie och Marcus planerade sitt bröllop visste de att de ville ha ett tydligt tema kring dagen. Att det skulle vara lekfullt och få sina vänner att verkligen släppa loss. Därför valde de Cirkustema och satsade på att få dagen att verkligen kännas som en cirkus från ankomst till slut. Och det blev ett riktigt vackert och häftigt cirkusbröllop - det kan vi lova!

brud bröllop

Så träffades paret

Natalie: Vi träffades på ett bröllop i central park, New York. Marcus var nära vän med brudparet som kom i från Sverige men ville ha ett litet personligt bröllop i New York. Jag var där som gäst till en kompis men hade några år tidigare träffat brudparet vid flera tillfällen när de alla bodde och läste i Lund. Men då bodde Marcus i Tyskland så även om tillfälle borde ha funnits så korsades aldrig våra vägar. Förrän på detta grymma bröllop som efter vigseln i parken bjöd på en fantastisk restaurang där vi satt i vinkällaren för att sedan avsluta på en bar med salsa. Där utanför i regnet under ett parasoll kysste Marcus mig för första gången. Dagen efter bjöds det på pizza och bio. 

Jag tog mod till sig och skickade ett sms på vägen hem till Sverige och en vecka senare, på kanelbullens dag gick vi på vår första dejt. Den bjöd på brunch, jazz, vin och brasiliansk film och jag flyttade praktiskt taget in hos Marcus efter det.

I april 2011 hade vi bokat en lång resa till Grekland då vi skulle båtluffa mellan öarna. Ett par veckor innan avresan fick vi reda på att vi väntade barn. Inte planerat men så välkommet. Vad jag inte visste var att Marcus redan innan resan planerat ett frieri. Jag kände av att Marcus letande efter en bra utsiktsplats, vilket en mulen dag då regnet hängde i luften ledde oss ut på en lång promenad för att Marcus var tvungen att titta på fyren där ute på en udde på ön Ios. Jag var kissnödig långt innan vi ens såg fyren och så snart den skymtade bakom en kulle så tyckte jag att det var dags att vända. Men Marcus stod på sig och väl framme vid fyren föll han på knä och frågade om jag ville bli fru Skoglund! Marcus hade en attrapp med sig, en plastring med stenar. Förlovningsring köpte vi senare den våren på en marknad i Notting Hill. Marcus ring köpte vi den sommaren på Gotland av guldsmed Hanna Höffne.

Brudklänningen

Natalie: Från början hade jag sett framför mig en stor blå tyllkjol och en spetstopp. Jag beställde till och med en kjol från USA som jag säkert provade 10 toppar till på olika vis. Men inget kändes helt 100. Jag hade sett en klänning från märket Self Portrait. Det var en av de första bilderna jag sparade ner på Pinterest i albumet om bröllopet. När jag var på besök hos min brudtärna Anna i London letade vi efter klänningen men den var slutsåld överallt då den var från tidigare kollektion. Jag letade en del på nätet men i webbshoppar där den hade funnits hade sålt slut, och på Blocket hittade jag den inte någonstans. En kväll kollade jag en gång till för skojs skull och då fanns den, till halva priset på Blocket. Jag hoppade på tåget nästa dag och åkte och hämtade den!

self portrait brudklänning
brudskor

Marcus: När Natalie påpekade att det nog var dags att titta på kostym och att det i alla fall tidigare i veckan varit rea på några kostymer inför studenten så tog jag bilen till ett shoppingcenter, sen kom jag hem med outfiten till bröllopet.

VI hade bestämt att det skulle vara likadana flugor på både brudgrum och bestmans. Vi hittade då Metzerverket som hade flugor som kändes lyxiga, fina och med “cirkusfärger” som passade bröllopets färgtema. För att få cirkusdirektörkänslan tog jag guldhatt och käpp med mig i båten.

Metzerverket är ett av Sisters in Laws varumärken och du hittar hela kollektionen av flugor nedan.

brudgum
Bröllop
cirkustema
bröllopsmingel
Natalie&MarcusByLindaEliasson2017WEB-50.jpg

Natalie: Vi visste länge att en lada eller växthus det är vad vi letar efter. Helst ville vi hitta en lokal där det fanns en fin vigselplats men också att det fanns tid att hinna dekorera. När vi först besökte Tängsta gård var det självklart att det var här vi skulle vara och då det var helt fullbokat kommande år så fick vi skjuta på det ett år. Mer tid åt dekorationer!

dukning bröllop

Vi hade en liten scen dit talarna fick gå när de skulle tala, piñatas som hängde i taket som hissades ned när vi skulle inviga dansgolvet. Vårt honnörsbord var inramat med röda sammetsgardiner med guldtofsar i sidorna och flera av ljusstakarna i mässing var djur så som apor, lejon och björnar.

Hanna, vår florist såg sedan till att dekorera med helt fantastiska blommor och band som gjorde pricken över i.

Istället för program till festen gjorde vi bordtabletter där meny, tidslinje m.m stod. Dessa gjorde min lillebror och de gick i samma toner och stil som inbjudningskorten och flaggorna som bordsnumren stod på.

Maten hade tema efter platser som är speciella för oss. Till förrätt åt vi tacos då Marcus varit mycket i Mexico och har vänner där. Huvudrätten representerade New York med härlig grillbuffé och tillbehör som ställdes ut som en buffé på borden. Efterrätten symboliserade förlovningen i Grekland med yoghurtglass, lemoncurd och rostade pistagenötter. Till vickning fick vi Samosas med mynta dipp, eftersom jag bott i Sydafrika.

cirkusbröllop
just married
dukning bröllop
dukning bröllopsfest
välkommen bröllop
bröllopsberättelse
popkorn bröllop
bröllop
dekorationer bröllop
bröllopsinspiration

VIGSELN

Natalie: Vi visste redan från början att vi inte ville ha vigsel i en kyrka. Helst av allt ville vi ha vigseln ute, som tur var fanns det en fantastisk vigselplats på Tängsta gård. Vi höll tummarna hela sommaren att det skulle vara en fin dag så vi faktiskt skulle kunna genomföra den vigsel vi planerat. Det var en magiskt vacker dag!

För att alla skulle slappna av och känna att det var en soft vigsel så fick gästerna när de kom plocka på sig popcorn och öl för att sedan gå den lilla promenaden ner till vigselplatsen. Där spelades cirkusmusik ur högtalarna och när det var dags för Marcus entré så spelade DJ ”Jämtpelle” en visa som passade bra när Marcus och hans bestmen klev ner i den lilla eka som skulle ta dem över den lilla sjön. Mitt ute på vattnet började det dock ryka från båten, stark rör lyfte mot himlen och låten som spelades var ”Should I stay or should I go”, som tur var bestämde han sig för att styra båten in mot land där Marcus bestmens strödde rosenblad framför hans fötter till tonerna av en balkan melodi.

vigselceremoni
brudgum vigsel
brudgum entré
brudgum entré
Natalie&MarcusByLindaEliasson2017WEB-304.jpg

Våra barn ledde sedan kortegen av brudtärnor, mig och min far ner mot vigselplatsen till ”take five” som passande nog har spelats in på svenska under namnet New York med Monica Zetterlund.

brud entré
utomhusvigsel

Vigselförrättaren hälsade välkommen till denna föreställning, löften gavs och vår fina trubadur Mattias spelade Bara för din skull med Bo kaspers Orkester innan han ledde en allsång med låten Aldrig ska jag sluta älska dig, den texten hade vi även klistrat fast på alla popcornpåsar.

Som avslut, när vi kysstes spelades låten ”This ones for you” med Zara Larsson och David Guetta och hela bröllopsföljet sköt konfettikanoner på gästerna!

utomhusvigsel
utomhusvigsel
utomhusvigsel
utomhusvigsel
utomhusvigsel
brud brudbukett
brudbukett
utomhusvigsel
brudskor
brudbuketter bröllop
bröllop
brudklänning self portrait
håruppsättning bröllop
bröllop
bröllop

Om bröllopsfotografen Linda Eliasson

Natalie: Linda……..alla borde få ha en Linda! Och det är svårt att sätta ord på hur fantastisk hon är. Jag hade googlat runt på flera fotografer men det var något i Lindas färgval och hur hon fångade ögonblick. Vi ville inte ha stela uppstyltade porträtt. Jag hörde av mig och bokade en träff och ända sedan den träffen har det inte funnits en chans att vi skulle ha en annan fotograf. Linda är en fantastisk person och så mycket vi skrattat och busat med henne samtidigt som hon inger en trygghet och ett lugn. Hon har dessutom varit som en extra vän och skickat små sms när det börjat närma sig.

bröllop
bröllop
bröllop
pimp your prosecco
bröllop cirkustema

Bästa minnet från dagen

Det finns flera, Marcus entre, att blicka ut över alla våra vänner från honnörsbordet, när vi stod på brandstegen och bara väntade på att få springa ut till alla vänner!

När vi kysstes efter vigseln till “This one’s for you” och konfettikanonerna sköts, att sedan få springa ut till brudskålen när samma låt skrålade ur högtalarna och att sedan för tredje gången spela den låten inför middagen. Då stod vi utanför ladan och väntade på att få springa in och vi ser och hör alla våra vänner stå där inne och klappa. Det var magiskt!!

bröllop

Tips till andra som planerar bröllop

  • Låt det ta tid och ha kul medan ni planerar

  • Gör på Ert sätt och strunta i vad man borde, hur det brukar vara osv.

  • Ta hjälp av fantastiska vänner som kan stötta, planera, hjälpa till och ser till att allt flyter.

  • Anlita bra leverantörer, personer som ni är trygga med så du kan fokusera på dagen och njuta av alla ögonblick

cirkustema bröllop

Fotograf: Linda Eliasson
Lokal: Tängsta Gård, Köping
Catering: Surdegsbageriet i Köping
Blommor: Hanna Burgers växtträdgård i Köping 
Make up: Sophia Starsofbeauty 
Hår: Ingrid, Salong Complete
Klänning: Self Portrait
Flugor: Metzerverket
Ring: Guldsmed Lancing 
Popcorn och Slush: Glasspojkarna
Musik och teknik: Musik event