Romantiskt Novemberbröllop i Växthus med Utomhusceremoni: Monique + Nick

I november 2019 gifte sig Monique och Nick i Nashville, Tennessee. De valde att säga sina löften till varandra på Long Hollow Gardens, ett växthus med vingård precis i utkanten av Nashville. I över tre generationer har brudpar inspirerats att etablera sina rötter, växa tillsammans och säga “ja” till varandra inför sina vänner och familjer på gården som är en unik plats utan jämförelse. Idag får vi ta del av brudparet stora ögonblick genom Taylor English Photographys kameralins. Monique och Nick har gjort ett utomordentligt jobb med att utnyttja lokalens struktur och miljön till fullo. Ceremonin hölls på ett öppet fält, som brudgummen själv dekorerat med ljusslingor dagen innan bröllopet. Dagens bröllop går i höstiga pasteller med en röd tråd av elegans och romantik. Färgvalet passar dock lika bra till årets alla säsonger tycker vi.

England + lantligt + romantiskt
gård + herrgård + rustikt
flatlay + växthus + detaljer
inredning + decor + dresses

Torkade växter pryder väggarna i huvudbyggnaden, men faller snabbt i skymundan när vi får en första glimt av brudklänningen. En tunn, långärmad spetsdröm hänger med sin fulla längd i dörröppningen. Klädda knappar pryder ärmsluten och den intrikata spetsen har inslag av silvertrådar och små små paljetter som ger klänningen ett subtilt skimmer.

brudklänning + spetsklänning + spets
spets + tyll + detaljer
blivande brud + brunett
detaljer + skor + högklackat
vänninor + brudtänor + brud
brudgum + kavaj + kostym

Brudgummen har valt en mörkgrön kostym i klassiskt snitt, den dova färgen är väldigt klädsam på honom och passar trädgårdstemat perfekt. En kontrasterande slips, bruna skor och brunt bälte samt en bröstbukett fulländar looken.

first look + england + lantligt
brudpar + couple + äkta makar
first look + brudklänning

Monique och Nick kan varken sluta le eller slita ögonen från varandra när de ser varandra för första gången på bröllopsdagen!

glädje + leende + brudpar
kärlek + lycka + bröllopsdag
bukettinspiration + makeup + styling

De främre partierna av Moniques naturligt lockiga hår har tvinnats bakåt och fästs med hårnålar som göms under blommorna. Vi kan tipsa bruden som vill ha utsläppt hår om att inspireras av Monique och satsa på en halv uppsättning, då det kan vara skönt att få undan slingorna som ofta ramlar fram mot ansiktet. Speciellt om ceremonin hålls utomhus där vinden annars kan spela dig ett spratt.

brudklänning + detaljer + romantiskt
kyss + kärlek + brudpar
hand i hand
vänner + vänninor + budtärnor

Brudens vänner och brudtärnor är alla klädda i mörka eller mönstrade klänningar, ett tema som låter varje kvinna framhäva sin individuella stil men som också ser enhetligt och stilrent ut bredvid varandra.

brudbåge + vigselbåge

Vid vigselbågen hänger handgjorda glasornament som brudens far tillverkat och som påminner oss om ett kyrkfönster, vilket ger en härlig touch till utomhusceremonin.

ljusslingor + blomsterdekorationer

Ljusslingorna har brudgummen själv satt på plats, och för gäster som känner sig lite frusna i novembervädret finns en korg med filtar som hjälper att hålla värmen.

filtar + blankets + kyligt
welcome + välkomna
brudgum + best man + sällskap

Solen hade så sakta börjat gå ner när brudparet möttes vid altaret. De tända ljusslingorna samt några levande ljus hjälpte till att lysa upp ängen under ceremonin, där Monique och Nick äntligen blev äkta makar!

altare + ceremoni + vigsel
löften + vigsel + ceremoni
nygifta + äkta makar
lantligt + rustikt + romantiskt

Inne på gården är festen redo att dra igång, vi tar en titt på dukningen innan gästerna slår sig ner till bords. Växthustemat förstärkts av gröna bordsdekorationer, ljuslyktor och överlag lätta material som tunn bomull och tyll.

dukning + bröllopsmiddag + växthus
green house + fontän + fountain
bordsplacering + dukning + table setting
blommor + ljuslyktor
mrs + mr + brudpar
bordsnummer + dukning + bordsplacering
blomster + florist + nyplockade blommor
invite + schedule + inbjudan
ljusslingor + ljuskrona + växthus
mysfaktor + mysigt + hemtrevligt
green house + växthus + trädgård

Som ni säkert redan misstänker är vi nästan barnsligt förtjusta i växthus- och trädgårdsbröllop. De är säsongslösa på ett sätt som inte många andra bröllopsteman är, och kan samtidigt anpassas efter brudparets individuella önskemål. När mörkret faller och ljusen tänds blir stämningen ofrånkomligt helt magisk! Vi säger ett stort tack till Monique, Nick och Taylor English Photography för att vi får dela dessa bilder här idag.

middag + bröllopsmiddag + tal
dinner + drinks + sparkling wine
nygifta + kärlek + lycka

Fotograf: Taylor English Photography.
Lokal: Long Hollow Gardens.
Bröllopsplanerare: Gather & Heart Event Co.
Makeupartist: Hannah Farmer Creative.
Catering: Bacon and Caviar.
DJ: Brady Chaney.