Lantligt Septemberbröllop utanför Göteborg: Matilda + Jim

Vi tar oss tillbaka till den 19 september 2020 då Matilda och Jim sa ja till varandra på Vänhem som tillhör Nääs Slott och som ligger en bit utanför Göteborg. Paret planerade ett bröllop i tonerna av plommonlila, mörkgrönt och mässing och bjöd in till ett hejdundrande fest i lantlig miljö. Bruden Matilda berättar här om sitt och Jims septemberbröllop och tillsammans med bilder från bröllopsfotografen Martina Lundborg ska vi få ta del av utvalda ögonblick från dagen.

bröllopsberättelse septemberbröllop

Så träffades brudparet

Matilda: Jim är från Luleå och flyttade ner till Göteborg sommaren 2016. Några månader senare matchade vi på tinder och sen dess har vi hållit ihop.

Några år senare, maj 2019 åkte vi ut till skärgården då Jim gick ner på knä och sa dem tre magiska orden till mig.

Bröllopsplaneringen

I början av 2019 förstod jag att 2020 var året då alla skulle gifta sig, så jag påbörjade planeringen innan Jim hade friat. Jag samlade på mig inspiration genom att skrolla igenom alla bröllopshashtags på Instagram. Innan han hunnit fria lyckades jag hitta drömlokalen. Viktigast för oss var att vi ville få till en riktigt rolig och härlig fest med musik och dans, men jag och Jim kände också att om vi hade bestämt en plats skulle många andra bitar falla på plats lite av sig själv. Sedan visste vi att vi ville ha DJ och saxofonist!

När det kom till färgtema valde vi plommonlila, mörkgrönt och mässing. Dagen blev helt perfekt!

Styling och accessoarer

Matilda:Att välja frisyr var ett av dem lättaste besluten. jag utgick från en frisyr som jag skulle känna mig bekväm med och kännas väldigt mycket "jag". Det var viktigt för mig att jag inte skulle behöva tänka på hur håret såg ut vid varje fotografering. Jag ville ha en "messy bun" tillsammans med en fläta. Ville inte att det skulle se för strikt och välkammat ut, då detta inte passade till klänningen och buketten. Min fina vän gjorde min bröllopsuppsättning och jag kände mig så fin.

Med tanken på min klänning tyckte inte jag att det skulle passa med något halsband, utan jag valde ett par större örhängen från Lily & Rose.

Klädseln

Matilda: Att välja bröllopsklänning var svårare än jag trodde, eftersom bröllopsklänningen är något jag har drömt om sedan jag var liten och ville att den skulle bli perfekt. Men innan jag påbörjade mitt letande hade jag bestämt öppen rygg och långa armar och nån form av spets. Efter flera månaders letande och velande bestämde jag mig för en klänning från Esther Franke. Jag är otroligt nöjd över alla detaljer, ryggen och den känns så Jag.

Men för Jim var de mer ett enkelt beslut att hitta sin kostym.

Vigselringarna

Matilda: Tidigt visste jag vad för typ av vigselring jag ville ha, tidlös men ändå lite udda. Jag valde att köpa min ring från Vanbruun.

vigselring van bruun

Platsen för bröllopet

Matilda: År 2018 när jag var toastmaster på en väns bröllop började jag inse att man behöver god framförhållning vid planering av bröllop. Jag började spana efter en tänkbar lokal och hittade Vänhem hösten 2018. Jag fastnade för de magiska fönstren och placeringen av lokalen, men insåg att den lokalen var för dyr och jag fortsatte mitt letande. Efter några månader hade jag fortfarande inte hittat rätt och jag kunde inte släppa tankarna på Vänhem. I januari 2019 kontaktade jag Vänhem igen och fick till svar att de bara var två datum kvar för 2020. Jag pratade ihop mig med min vän Emelie, som fick läsa deras bröllopspaket och kostnader. Hon upptäckte att vi hade tänkt fel kring totalkostnaderna. Vi räknade om och insåg att vi kunde boka Vänhem, VÅR DRÖMLOKAL!!!

380-Matilda-Jim-Fotograf-Martina-Lundborg.jpg
285-Matilda-Jim-Fotograf-Martina-Lundborg.jpg

Om fotografen

Matilda: I början av vår planering gjorde vi en prioriteringslista, vi båda var väldigt bestämda att fotograf var högst upp på listan. Jag letade i flera månader och gjorde noggrann research, Jag tittade på tidigare referenser, hur man redigerade, kostnad, antal timmar, andra fotograf m.m. Jag tyckte även de var viktigt att man "klickade" med fotografen, eftersom det är personen som man kommer vara närmast under sin bröllopsdag. Tidigt i mitt letande hittade jag bröllopsbilder hos en vän där Martina Lundborg var bröllopsfotograf. Jag fastnade för känslan hon fångade på bild och hur hon redigerade. Vi har inte ångrat en sekund att vi valde Martina Lundborg som vår fotograf!

272-Matilda-Jim-Fotograf-Martina-Lundborg.jpg

Blommorna

Matilda: Färgtemat var plommon lilla, mörkgrönt. Jag visste från början att jag ville ha en stor och vildvuxen bukett. Blommorna skulle matcha färgerna som fanns på trycksakerna och resten av lokalen.
Min, tärnornas buketter och corsagerna gjorde en tärna till mig. Hon fick massa inspiration och sen gav jag henne fria händer. Allt blev så vackert!

Vigseln

Matilda: Vigseln ville vi skulle vara lättsam och personlig. Vi valde varsin ingångslåt, Jim valde "Beautiful day - U2" och jag valde instrumental "Marry you". Vigselförrättaren berättade vår kärlekshistoria, från start till bröllop. Mycket skratt och tårar under hela vigseln. Vi avslutade vigseln med en "Hollywood kyss" och sen dansande vi ut tillsammans med vårt brudfölje.

Bästa minnet från dagen

Matilda: Svårt att välja. First look minns vi båda extra tydligt, i efterhand har vi pratat om att vi båda var fruktansvärt nervösa, inte visste vi att man kunde vara så nervös och pirrig. Men så härlig känsla! Lite som att uppleva känslan inför första dejten igen.

Ett annat ögonblick som jag minns extra mycket är när jag och min pappa ska gå in i vigsellokalen och hela lokalen vänder sig om och ler åt oss.

När toastmasterparet kommer in dansande i lokalen med sombrerohat på sig och får hela lokalen att dansa. Fun fact: Vår första bild på oss är när vi har på oss sombreohatt.

Tips till andra som planerar bröllop

  • Lägg pengar på en duktig fotograf. De är bilderna ni kommer leva med länge!

  • Påverkas inte vad andra gör eller tycker. Viktigast är att fråga sig själv "hur vill jag/vi ha det". Vi hade bestämde oss rätt tidigt för att inte ha ett traditionellt bröllop, vi ville ha de på vårt sätt.

  • i planeringsarbetet, Boka bröllopsmöte med din partner.

  • Välj att ha bröllopstårta vid minglet istället för innan valsen! Mycket uppskattat inslag

  • Va inte rädd att fråga om hjälp/tips. Jag hörde av mig till personer som hade gift sig i lokalen tidigare och bad om råd o bilder. Guldvärt!

  • Vi hade hyrt en photo booth-maskin, som skrev ut bilder direkt till gästerna. Bilderna fick gästerna ta med sig hem eller sätta in i vår gästbok. Vi hade även köpt massa roliga grejor som gästerna kunde ta på sig när dem stod framför kameran. Detta uppskattades av gästerna.

  • Välj toastmasters som känner er och som ni litar på.

Vi på Sisters in Law tackar Matilda och Jim för att de delade med sig av sin dag hos oss och önskar dem all lycka i framtiden!

Ni som är trogna Sisters in Law-läsare kanske känner igen en av Matildas brudtärnor? Vi delade nämligen med oss av hennes bröllop under hösten 2020 och du hittar det här: RUSTIKT SOMMARBRÖLLOP I BORGHOLMS SLOTT: EMELIE + UFFE.

De två vännerna startade Instagramkontot @svenobjorns innan de gifte sig, för att dela inspiration och tankar om bröllopsplanering. Även efter att de båda gift sig är de aktiva på kontot, så spana gärna in det för att läsa mer om deras tankar både före och efter bröllopen!

755-Matilda-Jim-Fotograf-Maria-Brostrom.jpg

Fotograf: Martina Lundborg med andrefotograf Maria Broström.
Brudklänning: Esther Franke
Kostym: These Glory Days
Festlokal: Vänhem, Nääs slott
Florist: JW drömmar
Ringar: Vanbruun
Trycksaker: Anna Göran Design
Hårstylist: Beatrice Csiszer
Makeup: Ronja Sandell
Catering: Nääs slott