Dramatiskt och romantiskt: Molly + Sarah

Dagens bröllopsinspiration är en hyllning till universal love med inslag av det dramatiskt romantiska med en djup färgpalett och kontraster. Bilderna är ett resultat från ett samarbete kreatörer emellan. Det sägs att 1 + 1 blir 3, då vi når nya höjder genom att samarbeta och lyfta varandra. Vad händer då när 13 leverantörer inom bröllop går ihop och samarbetar? Jo, ren magi.

Fotograferna Karin Hasselström och Christell Eberstein / Snowflake Photo berättar att idén till fotograferingen började med en tanke kring lika värde och allas rätt till kärlek. Lika självklart som det är med allas rätt till kärlek, ska det vara lika självklart för brudpar att arrangera bröllop som passar just dem, och inte följa några “måsten“. De berättar också att de har följt trender som de ser framöver inom bröllop, där färgglatt, storslaget och hållbart är några av ledorden.

Även om det är en stylad fotografering som ni kommer att få se, så är det äkta känslor från ett äkta par. Molly och Zarah gifte sig 2013. Idag har de två barn ihop och ett tredje som är påväg. Fotograferna avslutar med att trycka på att vi måste våga visa och hylla kärleken och känslorna mer, speciellt under er bröllopsdag. De menar också att det är otroligt viktigt att vi alla hjälps åt och står upp för allas rätt till kärlek. Något som vi på Sisters in Law verkligen skriver under på.

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

OM STYLINGEN

 Hanna Bogsjö är den som står för planering och styling i dessa bilder och delar med sig om tankarna kring alla detaljer.

Hanna: Grundidén med stylingen var att komma bort från det ljusa, pastelliga och sköra som varit populärt länge och istället fokusera på en trendig styling med starka, dova färger, edge, mystik och kontraster. Vi ville också skapa sagolika, energiska, spännande miljöer med nya oväntade inslag. En färgskala i burgundy, aubergine, skogsgrönt, champagne och guld. En nätt vit romantisk klänning möter dramatisk svart tyll och intensivt röda läppar. En stor yvig brudbukett i kombination med en stilren blomsterring. Tanken var också att visa vilka friheter det finns att planera sin dag precis så som man vill ha den.

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

VIGSELPLATSEN

Hanna: Till vigseln ville skapa en unik, mystisk vigselplats med en högtidlig känsla som ett alternativ till den klassiska kyrkan. Den gamla smedjan med jordstampat golv, väderslitna tegelväggar med meterhöga industrifönster och oslagbar takhöjd skapade precis den gåshudsstämning vi var ute efter. För att skapa kontraster och möta mörkret i smedjan, byggde vi en intim vigselplats där vi hängde upp ljusa tyger och ett livfullt blomsterarrangemang på en av de stora järnbalkarna och placerade ut mängder av värme i form av blockljus. Atmosfären var magisk. Jag vill verkligen uppmuntra brudpar till att försöka hitta en alternativ, mer personlig vigselplats. Vetskapen om att ni är de enda som gift er på den platsen gör det hela än mer känsloladdat. 

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

MIDDAGSDUKNINGEN

Hanna: Bröllopsmiddagen skulle kännas exklusiv, dramatisk och pampig samtidigt som vi ville att den skulle ge ett familjärt och inbjudande intryck. Så vi valde att göra en hög dukning, med mängder av ståtliga svarta stearinljus i antika mässingsljusstakar och höga, yviga blomsterdekorationer i intensiva färger. För att fånga upp det genomgående temat kombinerades det unika vintageporslinet och kristallglasen med moderna stilrena inslag som raka mässingsbestick och eleganta menykort. Ett stämningsfullt sätt att smälta dagens alla intryck på.

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

bröllopsTRENDER

Hanna: Vi har plockat upp många av de trender vi ser inför 2019 och framåt i vår styling av Molly & Zarahs dag. Fokus ligger helt klart att göra något annorlunda som ingen sett förut. Det gäller både platser för såväl vigsel som festlokal där vi ser att natur och industri får ta alltmer plats. Men det gäller även unika och mer personliga inslag under dagen, såsom att ha flera för- och efterrätter som serveras i ”family style”, en brudklänning i en intensiv färg, drink istället för bubbel till brudskålen och att servera tårtan innan middagen. Det finns inga rätt eller fel. 

Två andra tydliga trender är att blomsterdekorationerna nu är stora, yviga buketter i djärva, klara färgskalor med udda inslag som olika kapslar och torkade växter, och att alltfler brudpar vill föreviga sin dag med hjälp av en videograf. Ett utmärkt sätt att kunna återuppleva sitt livs mäktigaste ögonblick, om och om igen.


Apropå videograf, spana in vårt arkiv med bröllopstjänster där du hittar flera skickliga videografer till ditt bröllop.

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Snowflake Photo

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Fotograf: Hasselströms

Avslutningsvis får ni även se en vacker film från dagen.

Planering och styling: @hannabogsjoevents 
Fotografer + Videografer: Hasselströms + Snowflake Photo
Plats: Schenströmska
Hår: @blommeanna 
Makeup: @mirjamiramakeup 
Florist: Melody Flowers
Brudklädsel: Zäta sömnad + Ellen Marie Bridal
Smycken: @annadeia 
Trycksaker: A Couple of
Uthyrning: Unika bord
Catering: Veggoköket