Hållbar brudklänning från Zäta sömnad

Zäta är ett svensk varumärke som satsar på att vara miljömedvetna från början till slut i sin design av brudklänningar. De använder material som inte är nyproducerat, material med ekologisk märkning eller återvunnet material för att kunna skapa sina brudklänningar. På så sätt kan de öka möjligheten till ett hållbart bröllop. Hållbarhet inom mode blir allt mer utbrett och det är en viktig fråga för vår värld. Fundera gärna på hur du kan göra hållbara val till ditt bröllop. Vad kan ni hyra och låna istället för att köpa nytt? 

I våras tog bröllopsfotografen Christell Eberstein kontakt med Anneli Zamlynska, som är designer på Zäta, för att pitcha in en idé kring den fotografering som ni nu ska få se resultatet av. Med idén kring en rödhårig modell med fräknar och höstfärger i murrig miljö satte de igång planerna tillsammans. De träffades några gånger för att mäta modellen och prata mer om klänningen och vilken typ som Christell hade i huvudet och efter det satte Anneli sin tolkning och prägel på det.

Brudklänning
Hållbart mode
Hållbart mode
Brudklänning svensk design

Klänningen heter Skogsstjärna och har draperad gepyrspets på livet samt A-linjeformad kjol med mjukt brudtyll. Allt material är återbrukat och klänningar är uppsydd från grunden. Visst är den vacker?!

Hållbart bröllop
Brudklänning svensk design
Brudklänning blogg

Hvita Pigan har skapat den underbara brudbuketten som passar så fint ihop med säsongen och modellen Elins hår.

Brudbukett bröllop

För andra sätt att tänka hållbart inom bröllop, se till exempel detta inlägg: Blomsterinspiration för ett hållbart bröllop.

Fotograf Bröllop

Fotograf: Christell Eberstein
Modell: Elin Löfgren 
Klänning: Zäta Sömnad 
Blommor: Hvita Pigan
Plats: Säby Frukt