Försommarbröllop med ladufest: Lisa + Robin

Lisa och Robin gifte sig den 29 maj 2017 i det gamla stenhuggarsamhället Haverdal utanför Halmstad. Där fick de lite av varje av vad det svenska landskapet har att erbjuda. Hav, strand, böljande åkrar och en strandskog med krokiga träd. Bröllopsfotografen Linn Carlson var med och förevigade deras dag i bilder, och längst ner i inlägget kan du även se en vacker bröllopsfilm från Kristoffer Hilmersson.

Jag lämnar nu över ordet till Lisa som berättar om sitt och Robins försommarbröllop! 

Lisa berättar

Vi träffades i Jönköping 2010 där jag pluggade journalistik och Robin grafisk formgivning. Vi fick syn på varandra en dag i matkön och därefter började vi hänga. 4 månader senare åkte vi på skidresa ihop med Robins familj.
Den 29 maj 2016 gick vi ut på en kvällspromenad. Vi hade varit på bröllop dagen innan och livet kändes i allmänhet väldigt, väldigt gött. Det var en vacker försommarkväll och vi styrde stegen mot en utkiksplats som vi hittat ett par år tidigare när vi var nyinflyttade i Göteborg. 
Vi går upp för de många trapporna och när vi kommer upp kramar vi om varandra och blickar ut över staden. Jag känner att Robin har väldigt hög puls. Jag blir lite fundersam för såå jobbigt var det inte att gå upp för trapporna. Sen går han ner på knä och frågar om jag vill leva resten av mitt liv tillsammans med honom. JA! 

Om klädseln

Jag ville ha en enkel klänning med spets och efter en hel del letande hittade jag den tillslut på Asos. Sen sydde en vän till oss om den så den slutligen blev helt perfekt. 
Förlovningsringarna kommer från Robins föräldrar. Hans pappa gick bort hösten 2011 och vi fick förlovningsringarna av Robins mamma så vi kunde smälta ner guldet och göra nya ringar. Men när vi testade ringarna upptäckte vi att båda passade perfekt! Så nu får de leva vidare, men med nya namn ingraverade. Vigselringen är en egendesignad solitärring med en sten från min mormors vigselring och guldarmbandet och örhängena fick jag i gåva av Robin.
Bröllopsinspiration blogg
Robins kostym och skjorta är från Tiger of Sweden och flugan och näsduken är i mörkgrön siden. De bruna läderskorna från Clarks har Robin ärvt efter sin pappa.
Eftersom vi gillar naturen bestämde vi oss för att ha ett tema med mycket grönt, växter och blad och det fick gå som en röd tråd i allt grafiskt material och dekorationerna. Det var viktigt för oss att vara på en plats där vi kunde sätta vår egen prägel och Annies Gård i Haverdal hade precis det vi ville ha. Festen hölls i en lada med högt i tak, idylliska omgivningar och gott om plats för alla härliga människor.
Vi dekorerade med vita vimplar och ljusslingor i taket, eukalyptus på borden, olika vita blommor, mässingsljusstakar och egendesignade gröna askar. Istället för att hyra linneservetter köpte vi fina kökshanddukar på IKEA som vi hade som servetter vilket blev både billigare och roligare. Eftersom gården vi hyrde redan var väldigt grönskande och vacker behövde vi inte ha så mycket dekorationer utomhus. Så det vi la fokus på var egna skyltar och vi fick hjälp av vänner och familj att göra allt ifrån vägvisningsskyltar till klaffskyltar i plywood.

Vigseln

Vi visste från början att vi ville ha vigseln i en liten, vit stenkyrka och när vi åkte förbi Steninge Kyrka på de Halländska slätterna kände vi direkt att det var där vi ville gifta oss. Den var mysig, ljus och hade en fantastisk trädgård intill så vi bestämde oss för att bjuda in alla till tårtkalas direkt efter vigseln.
Dagen då vi gifte oss, den 29 maj, var en strålande vacker försommardag och det var en fantastisk känsla när musikerna började spela ingångslåten "i ungdomen", dörrarna slogs upp och vi såg ut över alla som kommit dit för vår skull. 
Vigseln var verkligen något alldeles speciellt och vi hade lagt ner mycket tid på att välja låtar och musiker, så att det skulle passa oss. Som utgångslåt spelades en akustisk version av Oskar Linnros Genom eld som vi lyssnade mycket på i början när vi blev tillsammans. Det var verkligen magiskt! 
Det var en otroligt häftig grej att gifta sig och det var så mycket känslor och kärlek i luften. Det var så fint att alla var samlade för vår skull och det var fantastiskt att få en hel helg tillsammans med alla gäster.

Om fotografen

Vi fick ett insider tips om att Linn skulle vara grym. Och när vi såg referensbilderna kände vi direkt att det var henne vi ville ha. Hon hade precis den dokumentära känslan vi ville åt och vi blev bara ännu mer övertygade när vi träffades för ett första möte. 
Hela vår fotosession på bröllopsdagen var väldigt avslappnad och hon har verkligen ett öga för detaljer och en oerhörd förmåga att fånga känslor på bild. Och trots svåra ljusförhållanden med klarblå himmel och strålande sol blev fotona och ljuset fantastiskt.

Tips till andra som planerar bröllop

  • Påminn varandra lite då och då under dagen om att det verkligen är nu det händer!
  • Ha en "first look" (som fotas/filmas) innan vigseln.
  • Gör så som ni själva vill och gå inte efter vad man "bör" göra.
Bröllopsfotograf Göteborg Skövde

Leverantörer
Foto: Linn Carlson
Film: Kristoffer Hilmersson
Klänning: Asos
Hår & Make up: Hår & Sånt
Kostym: Tiger of Sweden
Vigselring: Nordstans guld
Lokal: Annies Gård
Blommor: Fritz Blommor
Catering: Mobilakocken
Trycksaker: egen design