Augustibröllop I Modern Vintagestil: Edith + Daniel

Edith och Daniel gifte sig den 4 augusti 2018 och anordnade ett härligt sommarbröllop med Linn Carlson bakom kameran. Det är ett hjärtligt bröllop i modern vintagestil och starka färger i blomstervalen. Vi lämnar snabbt över till bruden Edith som får berätta om sitt och Daniels augustibröllop.

edithdaniel4.jpg

Så träffades brudparet

Edith: Vi läste en kurs tillsammans på Högskolan i Skövde. Jag försöker få det till att det var där vi träffades, men får nog medge att det inte är hela sanningen. Däremot kanske det var där vi fick upp ögonen för varandra. I själva verket träffades vi en sen natt i en snabbmatskö efter krogen där vi pratade en stund. Innan vi skildes åt la jag min hand på Daniel axel och vad det betydde fick han klura på. Några veckor senare träffades vi igen på Glädje, en nattklubb som då fanns i Skövde, och sedan dess har det varit vi. 

Lite mer än ett år senare förlovade vi oss. Det var på min födelsedag. Jag fyller år i slutet av juli och firade, som så många andra födelsedagar, i mina föräldrars sommarstuga. Inför våra familjer och några av våra närmsta vänner friade Daniel till mig. Att bli överraskad med diamanter på sin födelsedag alltså!

edithdaniel8.jpg
First look bröllop
First look brudpar
Bröllopsfotograf göteborg

First look - Bästa minnet

Edith: Om jag ska välja ett ögonblick som är det bästa från dagen så vill jag såklart ta när jag och Daniel träffas för första gången. Vi sov inte ihop natten till bröllopet och sågs först vid fotograferingen. Han stod mitt ute på en äng med ryggen åt det håll jag kom gåendes ifrån. När jag kom fram till Daniel la jag armarna runt honom och fick fram ett ”hej”. Pirrigt trots att vi känner varandra såväl!

edithdaniel39.jpg
edithdaniel40.jpg
edithdaniel55.jpg
edithdaniel62.jpg
bröllopsinspiration + bröllopsblogg
brudpar bröllop fotograf
brudfölje bröllop
edithdaniel101.jpg
edithdaniel118.jpg
edithdaniel127.jpg
brudklänning inspiration blogg

Brudklänningen + kostymen

Edith: Jag hade ganska svårt att hitta klänning, jag tyckte att det mesta såg likadant ut och jag ville helst inte ha för mycket spets. Provade ett gäng och hittade ingen som passade så tillslut hittade jag en begagnad som satt som ett smäck! Daniel var med när jag provade och så hade jag inte riktigt tänkt, ville egentligen hålla klänningen hemlig. Det gick ett tag och jag hittade klänningen som det stod mitt namn på. Jag försökte hålla det hemligt och även om jag kanske inte lyckades dölja helt att jag bytt klänning hade Daniel i alla fall inte sett den innan bröllopet. 

Hade jag svårt att hitta klänning är det bara förnamnet på Daniels bekymmer att hitta en kostym. Daniel visste tidigt att han ville ha en beige kostym. Och jag vet inte hur många kostymer vi hade hemma för att sedan skicka tillbaka innan han hittade den rätta en månad innan bröllopet. Svettigt!

brudskor

Accessoarer

Edith: Jag sydde i ett floor i en hårkam med lite vintagekänlsa, till det ett par riktiga blingbling-örhängen och ett enkelt armband.

edithdaniel175.jpg

Blommorna

Edith: Blommorna gick i cerise och rosa. Var från början säker på att jag ville ha en cerise färgbomb till brudbukett! Tärnornas buketter gick i samma stuk som min. Daniel och hans bestmans hade varsin corsage i cerise. Buketterna och corsage var bundna med hampasnöre. 

Brudnäbbar var våra barn - Estrid och Algot. Estrid hade en korg med blommor, men det fanns också plats för russin och några pennor som höll henne sysselsatt i alla fall några minuter i kyrkan. Algot hade en corsage.

edithdaniel178.jpg
edithdaniel214.jpg

Vigseln

Edith: Vi gick in tillsammans i kyrkan, känslan när kyrkdörrarna slogs upp och vi ser alla våra nära och köra i kyrkbänkarna var fantastisk! Ingångsmusik var Visa vid vindens ängar. Daniels kusiner sjöng och spelade våra favoritlåtar Valborg, Håkan Hellström, och För dig, Lars Winnerbäck. Utgångsmusik var You are the sunshine of my life. Efter denna varma sommar hade kyrkan verkligen värmts upp - det var så varmt!

edithdaniel217.jpg
edithdaniel330.jpg
edithdaniel342.jpg
bröllop kyrka vigsel
bröllop vigsel

Tack Edith och Daniel för att ni delade med er av er dag på Sisters in Law!

Fotograf: Linn Carlson
Brudklädsel: Kjol - Ida Sjöstedt / Topp och midjeband - Zetterberg couture
Kostym: Johan Lindeberg
Festlokal: Ljungstorps bygdegård
Florist: Blomsterhallen, Skövde
Trycksaker: Thilda Garö
Hårstylist: Ida Lake, Lokaal
Makeup: Hanna Rapp, Lokaal
Catering: Mattias mat