Romantiskt Sommarbröllop i Mariestad: Clara + David


Tidigare i år, närmare bestämt i juni, gifte sig paret Clara och David. De slog till med bröllop i sin hemstad Mariestad, med en dag som kan beskrivas med orden “fest, avslappnat och personligt”. Och åh, så vacker deras dag var! Fylld med kärlek och glädje, fångad på bild av fotografen Linn Carlson. Vi låter bruden Clara ta över inlägget och berätta om dagen då hon äntligen sa ja till sin älskade David.

bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+boho

kärlek vid första ögonkastet

Clara: Jag och David är ”teenage lovers” och träffades redan i högstadiet. Jag såg David i korridoren och visste att ”honom vill jag ha, han är min”, och det blev han och har varit enda sen dess. 10 år senare firade vi storslaget med bröllop. David friade till mig när vi var i Rom, han hade fixat bord på en fin restaurang och efter en lång och romantisk middag gick han ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom.

bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+boho

Romantiskt sommarbröllop i Mariestad

Clara: Det var viktigt för oss att gifta oss staden där vi vuxit upp och träffades. I och med min mans yrke flyttar vi ofta både i och utanför Sverige och därför kändes det viktigt att bröllopet skulle vara på en plats dit vi alltid återkommer. Och att vi nu ser siluetten av Mariestads domkyrka på andra sidan vattnet i vårt nya sommarhus gör oss ännu mer lyckliga över det valet. 

Vid val av festplats var det viktigt att med ett fint ställe som hade en helhetslösning, från brudskål till frukost dagen efter, och allt där emellan såklart. Det var även viktigt för oss att vi skulle kunna mysa tillsammans med vårt brudfölje kvällen innan, för att liksom landa och ladda upp för den stora dagen. Dessutom var viktigt att gästerna skulle kunna sova över och att på så vis kunna dra ut och njuta av allt lite lite längre genom att äta frukost ihop dagen efter.

bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+boho
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Klädsel och styling

Clara: För min man gick det snabbt och i sista sekund som vanligt medan jag ville göra det till något mysigt tillsammans med mina brudtärnor. Jag hade siktet på att hitta en vit, mermaidklänning i spets. Jag var i tre olika brudbutiker, kände mig sedan säker på att jag hittat den rätta.

Mitt val av frisyr var enkelt då jag ville ha en enkel men klassisk uppsättning som kändes som mig och som inspirerats av hur jag faktiskt brukar ha det. Först ville jag inte ha någon slöja men när jag sedan testade en smal, lång slöja som förstärkte klänningens siluett så ändrade jag mig helt och det är jag så glad över idag.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

val av blomster

Clara: Jag älskar pioner och rosor så valet av blommor var enkelt. Jag ville att allt skulle gå i samma stil, brudbukett, tärnbuketter, corsager, bordsdekorationer, väggdekorationer och så vidare. Färgtemat för hela bröllopet var vitt, rosa och grönt och därför var det självklart att även blommorna skulle gå i samma färger.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Vigseln

Clara: Vigseln var en av de två mäktigaste sakerna jag varit med om, så stort, så mycket känslor. Min pappa ledde mig nedför altargången till låten Heartbeats av José Gonzales. Väl där framme möttes jag av min man som var något mer nervös än mig, jag var mer tagen av stunden, berörd av att vi nu skulle bli ett, på riktigt. Vi hade valt musik som vi gillar, av artister vi gillar och som beskrev oss och vår kärlek. Prästen höll ett helt fantastisk vigseltal som hade fångat oss och beskrev oss, vår kärlek och vårt liv som om hon följt varje steg vi tagit från första gången jag och David träffades. Och jag, som är lite flamsig lyckades såklart missa min mans namn under själva vigselakten, något som fick hela kyrkan att brista ut i gapskratt. Så hela vigseln blev som vi, så som vi är, det blev verkligen vår vigsel.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Brudparets bästa minnen från dagen

Clara: När vi under middagen satt där, jag och min man, tillsammans vid vårt sweetheart-table, och kollade ut på alla våra gäster som skrattade, skålade och stojade. Alla var där för vår skull, för att fira vår kärlek. Och vi sa till varandra hur lyckliga vi var över alla dessa fina människor, vår närmsta krets, som vi älskar så det gör ont. Det var magi.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Om fotografen linn carlson

Clara: Vi är så nöjda med Linn, hon är så proffsig och blev en i gänget efter bara några sekunder. Älskar att hon lyckades fånga allt de där som knappt går att fånga på bild. Allt blev så avslappnat och naturligt med henne vilket vi är så tacksamma för. Vi valde henne eftersom jag gillar sättet hon fotar på, det är känsla i hennes bilder. Och sen älskar jag hennes redigering.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Tips till er som planerat ert bröllop

Clara: Mitt tips till er är att utgå från er som par, vilka är ni och vad gillar ni? Man kan influeras av andra men det viktigaste är att man kan se er genom alla val i bröllopet.

bröllopsberättelse+lantligt+sommar
bröllopsberättelse+lantligt+sommar

Fotograf: Linn Carlson
Brudklänning: Pronovias
Kostym: Hugo Boss
Festlokal: Knistad herrgård
Florist: Blomsterdrömmen
Trycksaker: Vilstrup grafisk produktion
Hårstylist: Agnes Edlund
Makeup: Amanda Hallén