Avslappnat majbröllop: Danira + Denis

Danira och Denis gifte sig i Karlskrona den 20 maj i år, i en privat stuga på Dragsö camping. Med två månaders planeringstid, släktingar som fotografer och en klänning för 75kr, är detta bröllop ett ypperligt exempel på hur fin ens stora dag kan bli med små medel. 

Tack snälla Danira och Denis för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law!

Danira berättar

Jag och Denis träffades på ett bibliotek i Göteborg. Jag skulle in på föreläsning och han gjorde de man brukar på en bibliotek (pluggade). Innan min föreläsning tog jag mig en tur och ställde mig bredvid några böcker som låg i närheten av honom. Dessa böcker (fick jag reda på i efterhand) har ingen rört på flera år. Det var en "äldre" hylla. Men jag kommer ihåg den hyllan och exakt vilken bok jag tittade på (en väldigt gammal fysiologibok). Men jag kom närmare honom och några blickar utbytes.
Därefter reste han sig. Jag var tvungen att ställa en fråga, vilken fråga som helst, han fick inte försvinna. Vi bytte några ord och Denis masterplan var att vi skulle ses på "längan" . Längan är en lång korridor på universitet, där ingen stötte på någon någonsin, man missade alla.
Efter en vecka (vi sågs aldrig på längan) letade Denis efter mig på sociala medier, skolmail osv. Han fick ju kämpa lite. Väl när vi hade bestämt dejt fikade vi tre dagar i streck i 8 timmar. Sen vart det vi.
Efter vi hade varit ihop i två år och skulle in på vårt tredje, tyckte jag att något borde hända och dagen efter fick jag en ring och Denis nere på knän (i köket). Romantiskt? Jag sa iallafall ja!
När vi började prata om bröllop kom vi inte riktigt överens om vad vi ville ha för typ. Så vi förhandlade. Stort ville ingen av oss ha, men jag ville framförallt inte ha ett för litet heller. Så vi kompromissade till ca 30 som till slut blev 45 personer. Vi kunde dock fortfarande inte bestämma oss när det skulle hända.
Vi var uppe i Stockholm hos några vänner som ska gifta sig i september 2017. Vi fick frågan om när vi hade tänkt och då fick Denis ur sig "nu i maj hade vi tänkt". Vilket innebar att vi hade knappt 2 månader att planera bröllopet. Nu sa han de ju, nu kunde vi inte vända. Planen var att gifta sig i Göteborg (eftersom vi har bott där de senaste 6 åren) den 27 maj, men allt var fullbokat (tydligen så planeras bröllop 1 år innan minst). Då fick vi lite panik och tänkte "jaha vad gör vi nu"?
Vi ringde runt lite och fick reda på att den 20 maj var det ett ställe, som vi aldrig trodde vi skulle kunna få, ledigt. Det bokade vi direkt, och detta var hemma i Karlskrona. Jag skickade iväg stress-sms (eftersom nästan ingen av gästerna bor således i Karlskrona) till alla som vi ville skulle komma, och bad dem se till att vara lediga den 20 maj, mer info kommer. Dagen därpå målade jag egna inbjudningskort, dessa var maj inspirerade med olika slags blommor på och sen skickade jag iväg dessa. Jag vet inte om jag hade rekommenderat det till andra, men jag tyckte det var charmigt och kul (lite stressigt med tanke på tiden, hehe).
Vi diskuterade mycket kring fotograferna och hade pratat lite med vänner och familj. Det visade sig att min morbror Adam gärna ville fotografera, så det blev bestämt. Sen frågade Denis bror som även var bestman och toastmaster, om han kunde fotografera också. Det kunde inte bli bättre! Vi var super nöjda med killarna, de kämpade och svettades och fångade upp underbara bilder från olika vinklar. Jag visste hur Adam fotograferar, och de som blev så himla bra är att Adam & Amir kompletterade varandra fantastiskt. Vi fotograferades i vamöparken, på Saltö och dragsö. Innan vi träffade gästerna. Det kan jag verkligen rekommendera.
Min svärmor fixade buketten till mig. Jag ville ha vita blommor (inga rosor) och massa grönt, jag blev supernöjd!
Vi bestämde snabbt att vi ville ha ett vår/tidig sommar inspirerat bröllop. Vi skulle ha ljusa kläder, först kollade vi efter klädsel till Denis (det tyckte båda var mycket roligare). Vi tittade efter linnekostym i ljus färg, och hade hittat en på lokalbutik i Karlskrona men det var inte riktigt hundra. Tills vi kollade på Brothers, där fanns en ljus kavaj med material av hampa från the tailorsclub, vi var helt sålda på den! Skjortan är av linne i ljusblått från Oscar Jakobsson, fluga från Amanda Christensen och näsduken är också i linne, sen testades han ett par ljusa byxor även från the tailors club. Allt var inköpt på Brothers. Då vi var omringade av vatten på alla håll och kanter blev det ett par seglarskor i brunt läder från Henry Lloyd
När vi skulle hitta något till mig kollade vi lite på nätet och jag hade hittat en klänning men leveransen skulle ta minst 1 månad. Det hann jag inte riktigt med. Mitt i allt detta hade vi bokat upp ett traillopp på Österlen, där vi skulle springa 47 km+ (då vi tydligen hade för lite att göra?). Vi åkte iallafall förbi Kristianstad och jag svängde in på H&M och där hittade jag en lång, fantastiskt klänning som jag blev helt såld på. Den var jag tvungen att ha! Att den dessutom endast kostade 75 kr var ett plus i kanten.
Vi klarade även av loppet på 47km, vi blev inte förkylda heller som tur var. Efter Österlen åkte vi till Malmö där jag och mamma "råkade" gå in på Odd Molly och köpa den fantastiska broderade överdelen som var i samma färg som klänningen. Mamma sydde in klänningen något och så satt allting väldigt avslappnat och härligt. Jag älskar sånt, lite bohemiskt och ja, avslappnat. Mina skor är från Spanien, typiska "Jesus skor" i läder. Smycken från Lotta Djossou plockade jag ihop lite från mamma, och mina hårsmycken hittade jag dagen innan bröllopet på Lindex. Lycka!
Vädret kunde inte bli bättre, gästerna roade sig med att promenera runt kring området, gå ner till bryggan vid vatten och prata. Barnen lekte, väldigt mycket med vatten... det var som en stor midsommarfest. Jag och Denis njöt för fullt, vi slappnade av och behövde inte bry oss om någon utan bara ha kul. Sammanfattningsvis kunde vi inte ha haft det bättre.

Fotografer: Adam & Amir