Melankolisk och poetisk bröllopsinspiration

Det finns några kategorier som jag verkligen kan nörda ner mig i på Pinterest och Instagram. En av dem är matstyling och jag älskar när det blir en del av bröllopsinspiration. Dagens inspiration innehåller mycket sådant och det gör mig så lycklig! 

Bakom denna fotografering står bland annat proffs-stylisten Emma Wallmén som är ett nytt namn här på Sisters in Law. Exempel på andra medverkade som ni säkert känner igen från bloggen tidigare är bröllopsfotografen Therese Winberg Photography samt blomsterdesignern Nika Wahren som driver Skillad Floral Design.

Emma och Therese berättar att tanken bakom fotograferingen var att skapa ett nytt och fräscht alternativ till bröllop, där mörkare toner och en rustik miljö fick träda fram. De vill inspirera till en melankolisk och poetisk känsla.

När det gäller matstyling får det gärna vara lite stökigt och inte så tillrättalagt. Då blir det tilltalande och personligt. Nedan ser du hur blåbären ligger lite utanför tallriken, det är smulor nere till vänster och någon slags burk ligger lite på sniskan. Det skapar en fin balans och ser levande ut. 

matstyling

Nika ville att buketten skulle vara hård och rustik snarare än romantisk, för att passa miljön. Buketten innehåller Phormiumblad, vaxblommor, sumak och gerbera och är en bukett utan dess like! Jag har inte sett en bukett som denna förr och jag gillar den skarpt. 

Brud bröllop
Bröllopsmat
Styling bröllop

Vad tycker du om inspirationen du nyss sett? Är du lika överväldigad som jag? 

bröllop

Fotograf: Therese Winberg Photography
Stylist: Emma Wallmén
Matstylist: Caroline Attalides
Florist: Skillad Floral Design 
Brudklänning: Vintageklänning från Thereses släkt. 
Brudskor: Swedish Hasbeens
Päls: Wos Store
Ringar: Wos Store
Linneservetter: H&M Home
Lemonadflaskor: Granit
Övriga detaljer: Vintage och second hand