Elegant Majbröllop På Västkusten: Caroline + Gustav

2023 års första bröllopsberättelse tar oss till Mollösund som är vackert beläget längst ut på en udde på Orust, västkusten. Brudparet Caroline och Gustav gifte sig den 21 maj 2022 och bjöd in till en hejdundrande fest med västkusttema. Vigseln skedde i Mollösund kyrka och festligheterna fortsatte sedan på Sjöstugan i Nösund. Vi är glada över att de vill dela med sig av sin dag här på Sisters in Law och kan garantera att det finns mängder med härlig inspiration i den här bröllopsberättelsen! Allt från den fantastiska brudklänningen och brudbuketten, till dekorationerna i festlokalen. Tillsammans med bilder från bröllopsfotografen Rebecka Wendesten tar vi oss tillbaka i tiden till denna vackra majdag då Caroline och Gustav sa ja till varandra.

Så träffades brudparet

Caroline: Vi träffades för 13 år sedan när vi båda pluggade på samma universitet i San Diego i USA. Men där hände inget. Sen några år senare sågs vi igen och det visade sig att tiden var rätt för oss.

Förlovningen skedde sommaren 2021 i Mollösund där även bröllopet sedan ägde rum. Det är Sveriges vackraste plats enligt oss och där har vi spenderat mycket tid tillsammans eftersom Gustavs familj har sommarställe där. Frieriet skedde en regnig sommarkväll på väg ner till kvällsdoppet. Bästa kvällsdoppet någonsin!

Bröllopsplaneringen

Caroline: Inspirationen kom från alla möjliga håll och kanter. Säkert flera hundra timmar framför Pinterest och Instagram. Det blev lite beroendeframkallande. Vi hade inget speciellt tema men det var viktigt för oss att det skulle kännas VI! Västkust utan för mycket marint, bjussigt utan att bli flådigt och kärlek och fest på samma gång. Färgmässigt blev det aprikos och beige som fick sätta tonen och vi ville blanda in detaljer såsom drivved, torkade palmblad och pampas för att få till en lite mer bohemisk känsla, och för att vi gillar det.

Brudklänningen

Caroline: Jag hade en väldigt klar bild av vad jag ville ha för bröllopsklänning innan jag ens började leta vilket också gjorde att jag hade lite svårt att hitta rätt i bröllopsbutikerna, så jag designade och sydde upp min egen bröllopsklänning. Visste att jag ville ha en klänning i spets med långa ärmar och släp, och en klänning jag kunde äta mycket i utan att känna mig obekväm. Så den känns bara väldigt jag.

Gustav valde dubbelknäppt smoking från Rose & Born samt matchade sina marskalkar och best man med likadana manschettknappar.

Styling och accessoarer

Caroline: Det var viktigt för mig att känna mig bekväm och har oftast utsläppt hår normalt sätt, så det fick bli en lite mer upphottad version av det. Jag fixade mitt eget får så locktången fick följa med hela dagen.

Platsen för bröllopet

Caroline: Mollösund där vi valde att ha vigseln är en väldigt speciell plats för oss. Det var även där frieriet ägde rum och det gjorde det såklart extra speciellt. Vi har spenderat mycket tid ihop i Mollösund eftersom Gustavs familj har sommarställe där och det är verkligen världens vackraste plats, så det kändes helt självklart att det skulle bli platsen för bröllopet.

Blommorna

Caroline: Alla blomsterarrangemang inklusive brudbuketten var helt otroliga och så mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om, tack vare Rebecca på Flora Binderi. Perfekta mixen av aprikosa, beiga och brända toner. Våriga blommor med inslag av torkade palmblad och pampas. Vi ville inte ha det för gulligt och inte heller för strikt. Det blev helt perfekt!

Vigseln

Caroline: Vigseln ägde rum i Mollösund kyrka. Vi ville ha det personligt och avslappnat. Låtar som spelades var "Jag utan dig" av Håkan Hellström, "Vart du än går" av Lisa Nilsson och "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad. Vi älskar de låtarna och de speglar mycket oss.

Festlokalen

Caroline: Vi valde att ha vår fest i Sjöstugan i Nösund som ligger ca 15 minuter från Mollösund. Vi älskar den lokalen eftersom den känns väldigt mycket Västkusten. Det är en väldigt rå lokal från början så den gick att pynta exakt som vi ville och den ligger så fint vi vattnet.

Bästa minnet från dagen

Caroline: Finns så många minnen! Men skulle säga när vi gjorde entré till festen i en pyntad motorbåt till tonerna av Baywatch-vinjetten "I'll be ready". Det var ingen av gästerna som förväntade sig det tror jag. Och det var fint att få krama om alla när vi kom dit. Det var där festen började på riktigt.

Bröllopsmiddagen

Caroline: Vi hade pyntat och ljussatt lokalen in i minsta detalj vilket gjorde allt för stämningen. Färgmässigt blev det aprikos och beige som fick sätta tonen och vi ville blanda in detaljer såsom drivved, torkade palmblad och pampas för att få till en lite mer bohemisk känsla, och för att vi gillar det. Här ville vi att Västkust-temat skulle återspegla sig i maten så vi serverade fisk och skaldjur rakt igenom och avslutade med Bohuslänsk äggost. Självklart bröts det av med en och annan hot shot emellanåt. Vi hade också världens bästa toastmasters, DJ och saxofonist som såg till att ingen satt still mellan rätterna.

Om Bröllopsfotografen Rebecka Wendesten

Caroline: Vi hittade Rebecka Wendesten på Instagram och föll direkt för hennes bildspråk - färger, djup, estetik - allt! Sen hade vi ett möte och det kändes hur bra som helst. Att vi fick med hennes syster som filmade dagen var också en stor bonus.

Tips till andra

Det finns inga måsten, gör det ni vill göra och gör det på ert sätt! Dagen går så fort så försök att njuta och snåla inte på fotograf! Man glömmer lätt och bilderna finns kvar hela livet.

Bröllopsfotograf: Rebecka Wendesten
Brudklänning: Egen design hos Matildas fest
Kostym: Rose & Born
Festlokal: Sjöstugan i Nösund
Florist: Flora Binderi
Ringar: Engelbert
Trycksaker: Anna Göran Design
Catering: En Bohuslänsk Deli