Augustibröllop I Botaniska Trädgården I Uppsala: Alice + Samuel

Alice och Samuel gifte sig i Botaniska trädgården i Uppsala den 6 augusti 2022. Det var ett grönskande sommarbröllop i studentstaden med efterföljande fest i trädgårdens orangeri. Tillsammans med bilder från bröllopsfotografen Birgit Walsh ska vi nu får ta del av brudparets berättelse därifrån.

Så träffades brudparet

Alice: Vi träffades när vi studerade i Uppsala 2015. Jag var ny på universitetet och Samuel hade läst i ett år. Vi gick samma kandidatprogram och blev kära efter introduktionsveckorna. Samuel friade på en smal stig kantad av ekar på Orust 2020. Efteråt badade vi i kvällssolen och drack bubbel på den enda restaurangen som var öppen i närheten.

Bröllopsplaneringen

Samuel: Vi hade länge pratat om att när vi gifter oss skulle det vara i Botaniska trädgården i Uppsala. Förutom att parken i sig är otroligt vacker, finns där även ett orangeri som vi alltid har älskat. Det är i en gul varm ton i sten, med fantastiska fönster, höga stenpelare och en grön innegård. Som ett Italien i Sverige. Lokalen var vår främsta prioritet som sedan präglade resten av planeringen: datum, färgtema, mat och leverantörer.

Val av klädsel

Alice: Jag ville ha en enkel klänning och gärna slöja. Jag hittade en perfekt minimalistisk klänning hos By Malina som kändes precis som jag. Slöjan köpte jag på Bröllopsbruket.

Samuel: Min kostym är från Oscar Jacobson. Jag tog med en vän som smakråd under provningen och vi landade i en klassisk kostym i mörkbrunt som också matchade kulörerna och miljön i botaniska trädgården.

Blommorna

Alice: Jag letade länge efter inspiration till min brudbukett. Jag ville ha en nätt, närodlad bukett med trädgårdskänsla. Madeleine på BloomspourMoi förstod precis och gjorde en fantastiskt bukett i vitt och grönt.

Om bröllopsfotografen

Alice: Vi letade mycket på Instagram efter fotografer med den stilen vi gillade. Vi hittade Birgit ganska snabbt och älskade ljuset, djupet och det dokumentära över hennes bilder. När vi pratade med henne första gången kändes det helt rätt. Det blir ju mycket tid med bara fotografen under dagen och Birgit gjorde oss lugna och guidade oss genom allt, både när det kom till själva fotograferingen, men även bröllopet i stort!

Platsen för bröllopet

Alice: Vi är från olika delar i Sverige men Uppsala är staden där vi lärde känna varandra och blev kära. Det är vår stad, fylld av härliga minnen från livet och vår kärlek. Det var självklart att få visa vår plats för våra vänner och familj på bröllopet.

Vigseln

Samuel: Vi gifte oss i Botaniska trädgården. Det var häftigt att gå genom parken fram till vigselplatsen, höra ingångslåten vi hade valt, och se våra gäster samlade. Vi hade skrivit egna löften och min bror och bästa vän spelade musiken. Efter vigseln samlades alla inne på gården för brudskål och precis då började det regna.

Alice: Jag var mest nervös inför vigseln, men det blev den bästa stunden på hela dagen. Vi var så närvarande och tog in varenda sekund av varandra och tillfället.

Vigselringarna

Samuel: Till Alice köpte vi nya ringar medan jag ärvde min morfars vigselring. Namn och år för båda bröllopen står i ringen - Judith 1955 och Alice 2022.

Bästa minnet från dagen

Samuel: När vi kom till vigselplatsen och mötte våra nära och käras blickar.

Alice: Sekunden då vi båda sagt ja! Så häftigt!

Bröllopsfesten

Alice: Vi valde buffé med family style, vilket innebar att maten stod på de runda borden där gästerna satt. Bufféupplägget bidrog till att det blev en härlig och avslappnad stämning när fat skickades runt och fylldes på. Vi hade även bryggt vår egen öl tillsammans med några kompisar. Min bästa vän designade etiketterna på flaskorna under vårt bryggerinamn "I do brew". Det var ett uppskattat inslag bland alla, och vi hade jättekul i förberedelserna. Middagen avslutades med shots till alla gäster och dans i orangeriet med fantastiska Martin och Oscar på Uppsala Bröllopsdj, limbo och en bar med drinkar vi blandat dagen innan.

Tips till andra som planerar bröllop

Alice: Stanna upp och njut i de små stunderna under dagen! Prioritera de olika delarna av budgeten tillsammans och lägg bara pengar, tid och energi på sånt som ni verkligen vill ha, inte för att man "måste".

Bröllopsfotograf: Birgit Walsh
Brudklänning: By Malina
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Botaniska trädgården, Uppsala
Florist: BloomspourMoi
Catering: Cajsa's kök
DJ: Uppsala Bröllopsdj