Botaniskt tema på det uppdukade bordet

Dagens bilder kommer från Josefins Floral Design, Almeräng Fotografi och The Paper Story som tillsammans vill inspirera till ett botanisk tema. De berättar även mer om tankarna bakom dukningen och hur du kan tänka under er dag.

Stylad-brollopsdukning-1.jpg

Teamet berättar

Visst är det någonting speciellt med att duka upp till fest! Oftast så är bröllopsdukningen en av de mest genomtänkta och noga utvalda dukningarna vi gör. Med all rätt! När man ska duka till många kan det dock ibland kännas stort och övermäktigt. Men fint, maffigt och festligt behöver inte alltid gå hand i hand med svårt, komplicerat och dyrt.
Här är exempel på en dukning gjord på ett enkelt sätt bestående av grönt. Här har vi använt eucalyptus, murgröna, Johannesörtens vackra bär och sommarens överblommade men fortfrände vackert gröna kaprifolrankor. Materialet är hoptvinnat och där det behövs kan man fästa grenarna med varandra med tunn, grön myrtentråd.
Stylad-brollopsdukning-6.jpg
Likaså stolarna är dekorerade för att skapa en genomgående botanisk känsla. Så festligt! Tänk dock på att huvudsakligen placera det gröna på baksidan stolen, så att gästerna slipper få gröna fläckar på sina kläder. 
brollopsdukning-8.jpg
Om man vill göra en liknande dukning så kan man beställa material hos en florist eller trädgårdshandel och tillsammans med en kunnig hitta material som håller sig fint utan vattentillförsel. För trixet med denna dukning är ju just att det är väldigt vackert, men också så smidigt att slippa vatten, behållare och vaser. För detta behövs material som är tåligt. Om man har möjlighet så är det verkligen ett tips att planera för att duka kvällen innan festen.
På självaste festdagen brukar det vara fullt ös ändå, så det är skönt att stryka dukningen från sin ”to do list” i så god tid som möjligt. Självklart kan man också plocka material i sin trädgård eller i naturen, där det är okej att ta. Se till att ni har testat materialet innan genom att plocka en gren eller ranka och låta den ligga utan vatten i de antal timmar som behövs för att det ska hålla sig från stunden ni planerar att duka tills dess att festen kommer att vara slut.
Generellt sett så är det mycket grönt material som är mer tåliga och hållbara utan vattentillförsel senare under sommarsäsongen. Detta beror på den enkla anledningen att bladen har fått växa till sig och har dragit vatten under flera månaders tid. 
Stylad-brollopsdukning-9.jpg

Visst gör det mycket till festkänslan när man känner att det går en röd tråd genom hela festen. I detta fall är tråden snarare grön med tanke på allt det botaniska. Dessutom är det så vackert att få kombinera växter med det grafiska så att det passar ihop. Genom att kombinera det botaniska och gröna med trycksaker så har ni ett brett tema som går att applicera på bröllopsdagens alla olika delar.

Stylad-brollopsdukning-30.jpg

Du var väl inte missat att det just nu pågår en tävling där du kan vinna trycksaker från The Paper Story? Klicka dig vidare till tävlingen här: TÄVLING: Vinn 50 st inbjudningskort med skräddarsydd design till ert bröllop från The Paper Story.

Stylad-brollopsdukning-19.jpg

Sisters in LawComment