Stämningsfullt och rustikt med loppisfynd och naturliga dekorationer

Idag är en alldeles speciell dag. Det är nämligen exakt 1 år sedan vi lanserade Sisters in Law! Under året som gått har det hänt mycket, och ännu mer kommer att hända framöver. Vi har nyligen anordnat vår första stylade fotografering, som skedde tillsammans med ett riktigt härligt och kreativt gäng. Och vad passar bättre än att visa upp bilderna just idag, på vår ettårsdag?!

Sisters in Law

Tanken bakom fotograferingen var att skapa en stämningsfull och rustik inspiration, där alla inblandade kreatörer fick sätta sin egen prägel till arbetet. Platsen för fotograferingen var på landet utanför Umeå, där vi fick tillgång till en mindre lada som var helt perfekt för vårt ändamål.

Med loppisfynd, vintageporslin och naturliga dekorationer blev fotograferingen allt vi hade önskat oss! Fotografen Thea Holmqvist har fångat den effektfulla känslan vi ville åt och vi längtar nu redan efter nästa tillfälle att skapa ytterligare inspiration för er läsare.

Bröllop Umeå

Floristen Helena Melehoff på Melehoff Blommor & Design berättar

Under mina 10 år som florist har jag upplevt att kärleksparet ofta tappar bort sig i en djungel vackra inspirationsbilder inför bröllopet. Det är allt för vanligt att det där busiga, färgsprakande, spralliga paret låser sig vid att brudbuketten behöver vara vit, strikt, med rosor i en samlad form. Buketten ska ju spegla det vackra paret! Jag vill att blommorna ska få tala för deras busiga och spralliga relation, hej vilt!
Jag vill visa hur en brudbukett, bordsdekoration och annan utsmyckning av blommor till den stora dagen kan vara högst personlig. På bild ser ni en brudbukett som innehåller allt annat än det traditionella, lika så bordsdekoration. Blåa tistlar, poppel & silverek i all sin enkelhet. 
Melehoff Blommor & Design
Bröllopsblogg
Bröllopsfotograf Västerbotten

Modell för fotograferingen var Kristina Grahn. Kristina, som är sömmerska och som driver Kikki Syr, har sytt klänningen själv och den användes också på hennes eget bröllop sommaren 2015. Klänningen har flera lager mjuk tyll och chiffong för att få en fluffig och lyxig känsla. Överdelen är sydd som ett korsettliv med dold dragkedja i sidan. Spetsen är specialbeställd från Tokyo och kallas eyelash-lace, eftersom kanten på spetsen ser ut som ögonfransar.

Kristina blev stylad av Carolina CarlbomPia Stylist som här berättar hur hon tänkte:


Mina tankar kring sminket var att ge henne en lite kaxigare karaktär, att våga ta i lite mer just en sån här dag. Jag tycker mig se att dagens brudar ofta vill ha lite mer makeup även på bröllopsdagen. Resultatet blev en sotning i jordnära toner och sedan även en mörkare färg på läpparna för att ta igen lite av färgerna från brudbuketten. För att skapa en balans mellan sminket, håret och det övriga runt omkring så valde jag att ge håret en mjuk och lite busig känsla. Men ändå romantisk. 
 
Pia Stylist MUA

Joanna Granlund och Ulrika Berglund, inredningsstylister på LefvaDesign, berättar hur de tänkte när de stylade ladan.

Vi ville fånga den rustika känslan med hjälp av föremål från förr, som alla bär på mängder av historier. Vi skapade en stämningsfull och mysig känsla genom många levande ljus och krispiga ljusslingor. Vackra element från naturen gav en vild touch till det rustika och lyfte fram naturen utanför, in i bröllopens tecken.
Bröllopsblogg
Bröllop
Lefva Design
Inredningsstylister
Bröllopsblogg
Vintageporslin Umeå
Bröllopsdukning
KikkiSyr

Fotograf: Thea Holmqvist
Blommor: Melehoff Blommor & Design
Styling: LefvaDesign
MUA: Carolina Carlbom på Pia Stylist
Klänning: Kikki Syr
Modell: Kristina Grahn / Kikki Syr

Extra tack till Fanny Lindén som lånade ut sin fina gård till oss!