Så Väljer Ni Tema Till Ert Bröllop

Att välja ett tema till ert bröllop som återkommer i allt från inbjudan och dekorationerna till kläderna och dukningen gör att ni får en röd tråd genom hela dagen och en fin helhet. Det kan dock vara svårt att veta var man ska börja och därför har vi samlat några tips och inspirationskällor som kan hjälpa er att komma fram till vilket tema som passar just er och ert bröllop bäst!


Säsong och årstider

jul + moodboard + bröllop

Att utgå från årstiden ni gifter er på kan underlätta när ni ska välja till exempel färger och dekorationer. På vintern passar ju till exempel granris och kottar perfekt som dekoration, medan det på hösten passar att använda sig av höstlöv och den tydliga färgpalett som syns i naturen.

Vissa färger förknippas starkare med en särskild säsong än andra. Till exempel är ljusblå och mintgrön klassiska vår- och sommarfärger, medan vi ofta ser varmare toner som orange, röd och brun på hösten. Era egna färgassociationer är helt personliga, så fundera på vad ni vill lyfta fram med den säsong då ni ska gifta er och välj något som speglar vilka ni är.

Lästips:
> Tre härliga moodboards i våriga färger.
> Tre inspirerande moodboards för vinterbröllop.


Lokalen och omgivningen

När ni har hittat platsen där ni vill gifta er kommer många saker i planeringsprocessen att börja falla på plats. Lokalen och dess omgivning spelar stor roll i temat för bröllopsdagen och är en tydlig bas i känslan och stämningen ni vill åt. När miljön, dekorationerna och inte minst färgskalan är i harmoni med varandra kommer det samlade intrycket att kännas genomtänkt och väl-koordinerat. Ett utmärkt exempel är detta härliga höstbröllop från arkivet.

> Du har väl inte missat våra stora lista över bröllopslokaler i Sverige? Den hittar du här!


Trender och “årets färg”

Foto: Pantone

Foto: Pantone

Färger och trender är spännande inspirationskällor under ständig förändring. Trender kommer och går, men de kommer oftast tillbaka. Varje år utlyser Pantone Årets färg och 2021 blev det gul (Illuminating) och grå (Ultimate grey) som tillsammans ska förmedla ett budskap om styrka och hoppfullhet. “A marriage of color conveying a message of strength and hopefulness that is both enduring and uplifting.” säger Laurie Pressman, VD på the Pantone Color Institute. Kanske perfekta färger för ett bröllop 2021 som visar att kärleken övervinner allt?


Er personliga stil

Det viktigaste är att alla delar av bröllopet speglar er personliga stil och att ni gör val som känns helt rätt för just er. Oavsett om du och din partner är helt överens eller om ni har olika ideér om i vilken riktning ert tema ska gå, så tycker vi att ni ska skapa en gemensam moodboard. Skriv ner alla era tankar och idéer separat först och samla sedan ihop allt för att se hur ni kan kombinera de olika delarna för bästa möjliga resultat. I det här inlägget får du ta del av andra brudpars bästa tips, bland annat tipset om att skapa en gemensam moodboard.

Ett annat bra exempel är Sarah och Evans bröllop, där bruden själv designade alla trycksaker och blomsterarrangemang för hand. Brudens mor skräddarsydde dessutom brudklänningen. Se alla bilder från bröllopet här.


Vår bloggande fotograf Amanda Freskgård har också skrivit ett tips-inlägg om hur ni väljer ert tema. Spana in det här: Hur håller man en röd tråd genom bröllopet?

bröllopsdukning.jpeg