Augustibröllop med Picknick och Skaldjursbuffé på Gotland: Cajsa + Svante

Gotland - en oas för många på sommarhalvåret. Den 31 augusti 2019 firade Cajsa och Svante sin kärlek på en åker i Tofta socken på Gotland. Själva giftermålet skedde egentligen samma dag året innan, men då gifte de sig i hemlighet i sitt växthus. Året därpå bjöd de in till en härlig sommarfest med picknick och skaldjursbuffé. Det blev en härlig och lättsam dag som dokumenterades av brudens kusin Hanna Karlsson som driver Neas Fotografi.

Det här bröllopet är ett fint exempel på hur ni som brudpar kan dela upp ert bröllop i två delar. En dag för vigseln och en helt annan dag för festen. Så här i Coronatider blir det många som får göra så ofrivilligt, men tänkt så härligt att få fira bröllopet fler än en dag! Många brudpar säger att bröllopsdagen går förbi så snabbt ändå, så passa på att dela upp dagarna och gift er mindre i år, för att sedan fira stort när pandemin har lugnat ner sig. Nu tar vi en titt på Cajsa och Svantes festligheter, tillsammans med en berättelse från bruden.

bröllop + gotland-73.jpg

Så träffades Cajsa och Svante

Vi träffades på ett uteställe i Visby sommaren 2005. Svante frågade om jag ville hångla och jag sa ”okej då!”. Vi blev ihop sommaren 2007 och har hängt ihop sedan dess. Någon förlovning har det aldrig blivit- vi gick rätt på äktenskapet!

bröllop + gotland-56.jpg

Bröllopsplaneringen 

Cajsa: Vi gifte oss egentligen 2018-08-31 i hemlighet hemma i vårt växthus med endast familjen närvarande. Vi kände båda två att vi ville ha en riktig fest och passande nog var vår första bröllopsdag på en lördag så då bestämde vi oss för att köra ett firande då.
Vi började spåna och kom ganska snabbt fram till att vi vill ha en skön och avslappnad fest. Lite som en ”open air”/festival/kräftskiva.

Vi landade i att ha en tvådagars. På fredagen bjöd vi på fest hemma i trädgården med DJ och Bahn mi. Lördagen var stora festdagen ute på åkern.

bröllop + gotland-75.jpg

Val av klädsel

Cajsa: Jag hade för länge sedan köpt en bröllopsklänning på ett sampel sale. Tyvärr kändes den klänningen inte rätt så det blev lite sistaminutenköp. Både för mig och Svante. Men vi båda ville ha något skönt och dansvänligt!

bröllop + gotland.jpg

Blommorna

Vi satsade på sensommarblomster. Jag och min svägerska åkte ut till en gårdsbutik som har självplock av blommor några veckor innan festen och plockade massa blommor som jag sen hängde på tork i köket. Dessa hängde sedan i små buketter i armeringsjärn i taket på tältet samt satt en liten torkad blomma på häftena/bordsplaceringen.

Min bukett var också torkade blommor, dels blommor jag plockat själv blandat med floristens urval. Sen hade vi lite färska blommor lite här och där med sensommarblomster såsom solros och rävsvans.

utomhusbröllop gotland

Platsen för bröllopet

Vår första tanke var att ha en fest ute i det fria. Nära naturen. Men det kändes stort och lite krångligt. Vi började kolla runt på Gotland efter fina lokaler men när begränsningarna pockade på, såsom att festen och musiken måste vara slut en viss tid, så började vi återgå till vår första tanke.
Och det visade sig att vänner till oss hade en alldeles MAGISK åker inte långt från Visby! Det kändes så självklart att festen skulle bli där!
Och där byggde vi sedan upp en festplats med tält, bajamaja, elverk och bar.

bröllop + gotland-185.jpg
bröllop + gotland-187.jpg

Bästa minnet från dagen

Bästa minnet var helt klart när vi rullade in till festplatsen till tonerna av ”Fulla för kärlekens skull” i en gammal Volvo PV. Att se alla fina människor som kommit dit för att fira med oss! Det var helt obeskrivligt!!!

bröllop + gotland-207.jpg
bröllop + gotland-291.jpg

Vigseln

Eftersom vi redan rappat av själva vigseln ett år innan hade vi istället en liten enkel ringbytarceremoni som mina svärföräldrar höll i. Det kändes fint att få en ring på fingret och att dela den fina stunden med nära och kära.

bröllop + gotland-284.jpg
bröllop + gotland-294.jpg
bröllop + gotland-6.jpg

Om fotografen neas fotografi

Cajsa: Hanna är min kusin och det kändes självklart att välja henne! Hon är lyhörd, flink bakom kameran och duktig på att fånga många fina ögonblick på bild.

bröllop + gotland-340.jpg

Sen valde vi att ha en picknick istället för en förrätt. Det var en väldigt mysig start på festen att sitta ner och ”mingla” på en filt över en picknickkorg i det alldeles fantastiska vädret!

picknick bröllop
bröllop + gotland-3.jpg
bröllop + gotland-144.jpg
dukning bröllop
bröllop + gotland-448.jpg

BröllopsMaten

Maten hade vi planerat, lagat och köpt in själva och med god hjälp från familjerna. Till förrätt hade vi picknickkorgar fyllda med ost, chark, oliver och annat smått och gott. Huvudrätten var en skaldjursbuffé med tillbehör som aioli, surdegsbröd, sallad och goda ostar. Till dessert var det Torta di Verona och avec.

bröllop + gotland-452.jpg
bröllop + gotland-462.jpg

Tips till andra som planerar brölllop

Roliga happenings under festen är uppskattat! Vi hade lite hemliga uppdrag under kvällen där olika gäng fick komma ut med surprise.
T.ex. shots eller en påse med chokladbollssmet, kokos och handskar.

bröllop + gotland-556.jpg
bröllop + gotland-597.jpg

Fotograf: Neas Fotografi
Brudklänning: Klänning från Zara och sandaler från ATP Atelier.
Brudgummens klädsel: Manchesterjacka och byxa från Arket, skjorta från Acne.
Plats: Världens finaste åker i Tofta på Gotland
Florist: Irisdals blomsterhandel Visby