Fyra Bröllopstrender Vi Uppmärksammat Under 2020

Ett bröllop är en tillställning som ofta är bunden av familjetraditioner som sträcker sig flera generationer tillbaka. Att hedra det som varit betyder inte att ni som brudpar inte kan baka in nya traditioner och roliga trender i er bröllopsplanering! Trender kommer och går och idag delar vi med oss av fyra bröllopstrender som stått ut lite extra i våra ögon under det senaste året.


Microbröllop

Detta året har i och med Covid-19 inneburit en stor omställning i bröllopsvärlden, både för brudpar och leverantörer. Stora bröllop och elopements till andra länder har fått ställas in eller skjutas fram och en ny trend har ofrivilligt dykt upp. Microbröllop på hemmaplan har fått ta stor plats i år och brudpar har fått tänka lite utanför boxen för att skapa en bröllopsdag som passar i dessa pandemi-tider. Utomhusvigslar i trädgården, picknick ute istället för sittande middag inne och digitala bröllop har vi fått se mycket av. Det som först kändes som en tung motgång förde också med sig något fint, att kärleken alltid vinner. “Love isn’t cancelled” har blivit lite av detta årets slogan och vi tror att denna trend med kreativa lösningar på intima bröllop kommer att hålla i sig.


Brudklänningar i pastellfärger

Traditionen att bära vitt på bröllopsdagen har funnits med länge, men under det senaste året har vi definitivt sett att vindarna börjar vända. Fler och fler av de bröllopsberättelser som landar i vår inkorg innehåller en färgglad brudklänning. Än så länge dominerar de ljusa pastellerna: rosa, blå och beige. Vi väntar spänt på att se vart trenden tar vägen under vintern och säsongen 2021.

Foto: Eric Kelley.

Bröllop i trädgård eller växthus

Vår favorittrend har bokstavligt talat exploderat den senaste tiden! Ett bröllop i växthus är perfekt under de svalare månaderna, för brudparet som önskar ett grönskande bröllop under vinterhalvåret eller helt enkelt vill vara på den säkra sidan om solen lyser med sin frånvaro. Trädgårdsbröllop har vi sett både under vår och sommar, men även under hösten som är fantastisk fin med naturens varierade färgpalett.

Foto: Birgit Walsh.

Aktiva bröllopsmottagningar

På sistone har vi sett fler och fler innovativa sätt att involvera gästerna i allt från förberedelserna till matlagningen. Har du funderat på en pizzatruck, en rullande glasskiosk eller varför inte låta gästerna göra sin egen sushi? Vi har också sett en markant ökning av fotobås och polaroidkameror. Sara och Sean slog på stort med en konstnär som ritade karikatyrer av gästerna, spana in bilderna från deras bröllop här.


Vi ser fram emot nästa år för att se om trenderna är här för att stanna och vad som kommer på tapeten här näst. Vad skulle du vilja se mer av inför bröllopssäsongen 2021?