Nytt bröllopsår - bröllopstrender för 2019 och nyheter från Sisters in Law

Nu välkomnar vi år 2019 som bröllopsår och vi vet att ni är många där ute som efter en intensiv decembermånad nu har lite mer tid att planera ert bröllop. Ska ni gifta er i vår och sommar och ännu inte har skickat ut era inbjudningskort, bokat bröllopsfotograf eller andra tjänster till ert bröllop, så är det hög tid att göra det nu. Spana in vårt arkiv med bröllopstjänster där ni hittar flera tjänster och topp-kreatörer till bröllopet.

Blev du förlovad i december? Grattis! Här kan du lära dig allt om de första stegen i bröllopsplaneringen: Bröllopsplanering i tre delar – steg 1.

Nyheter

Sisters in Law blir två-språkig

En stor nyhet för i år är att Sisters in Law nu även går att läsas på engelska, något som har varit efterfrågat under 2018 från både kreatörer och läsare utomlands. Väldigt roligt tycker vi och ska göra vårt bästa för att sprida Sisters in Law till en internationell mark!

Vi utökar vår kollektion av tyllkjolar med fler färger

Ellen Marie Bridal by Sisters in Law är vårt egna varumärke med tyllkjolar. Här vill vi erbjuda ett brett färgspektra av tyllkjolar och har nyligen släppt en himmelsblå och en mörkrosa variant med släp. Vill ni komma i kontakt med oss gällande tyllkjolarna, kanske har ni en färg ni söker och inte hittar? Skriv till info@ellenmariebridal.com så hjälper vi till där!

Bröllopstrender 2019

Nu kommer vi till det mest spännande, nämligen bröllopstrenderna för 2019! Under året som har gått har vi inspirerats av både riktiga bröllop och stylade fotograferingar där brudpar och kreatörer har delat med sig av sin kreativitet och det är sådant som sätter grunden för 2019. Vad är det då som vi tar med oss in i 2019?

Pampasgräs

Ett exempel är att vi sett en hel del pampasgräs som en ny detalj i både buketter och dekorationer. Detta kommer bli mer och mer populärt under 2019, speciellt inom den bohemiska stilen.

Mer blomster i buketterna

Vad menar vi med det här då? Jo, vi tror att det blir mindre grönska och mer rena blommor i buketterna. Vi tror också att fler och fler väljer enklare uttryck och kanske bara väljer en sorts blomma, som på bilden nedan. Något vi också hoppas på är att se mer oväntade inslag, som vi ofta ser i stylade fotograferingar. Till exempel grönsaker som en given “ingrediens“ i buketten. Spana in inlägget 45 brudbuketter att inspireras av till ditt bröllop för att se vad vi menar med det.

Fotograf:  Linn Carlson

Fotograf: Linn Carlson

2019 års färg

Pantone har utsett 2019 års färg och det är korall, eller mer exakt PANTONE 16-1546 Living Coral. Att vi skulle se extra mycket av den färgen i år känns troligt, men kanske just för att korall är en så pass lätt färg till bröllop. Förra årets färg var Ultraviolett, en färg som vi knappt såg till bland årets riktiga bröllop. Men vi tror som sagt att korall kommer att synas mer, både medvetet och omedvetet.

Mer fashion i brudklädsel och styling

Att brudar går ifrån det traditonella och väljer en vanlig klänning istället för en brudklänning är något vi är vana att se nu för tiden. Till 2019 tror vi dock att brudar som väljer det alternativa brudmodet tar det en nivå högre. Vi ser mer kaxigt bröllopsmode och mer färg. Det är inte bara att välja en vit klänning från vilket modevarumärke som helst, utan nu sker det mer medveten både när det gäller hållbarhet och stil. Att gå från den traditionella färgen vitt är också något vi tror på att få se ännu mer under 2019.

När det kommer till stylingen ser vi att de avslappnade uppsättningarna, eller ingen uppsättning alls dominerar. Det naturliga kommer att vara ett ledord här.

Fotograf: Baptiste Hauville

Fotograf: Baptiste Hauville

Brudgummens mode

Här sker en något långsammare utveckling än när det kommer till brudens val av klädsel. Vi ser dock att brudgummens mode går åt samma håll som brudens, åt det mer avslappnade men ändå moderiktiga hållet. Lekfulla mönster på flugorna samt skjorta och hängslen men utan kavaj.

Ett hållbart bröllop

Hållbarhet är något som präglar vår tid och under 2019 ser vi att fler och fler brudpar tänker medvetet kring alla bröllopets detaljer. Second hand, återbruk och ett allmänt miljötänk kommer bli större, utan att tumma på kvaliteten och stilen.

Festlokalen

Fler och fler väljer att anordna sitt bröllop i rustika lokaler, lador och logar och här ser vi en allt högre efterfrågan från brudpar. Vi ser dock även att efterfrågan inte kan mötas på grund av en brist av sådana platser. Lador och logar kan vara uppbokade i över 2 år i förväg i vissa fall, så här ser vi ett smärre problem. Just därför tror vi att vi kommer att se mer trädgårds- och skogsbröllop och bröllopsmiddagar på oväntade platser. Vi har tidigare sett bröllop där middag och fest skett i lagerlokaler och gamla bryggerier. Allt är möjligt och här tror vi att vi kommer att se mer kreativitet från brudpar under 2019.

Fotograf:  Couple of Prague