First Look I Grönskande Skogslandskap

Annons

Annons

Från gröna skogar där sommarsolen står högt på en blå himmel får vi idag ta del av ett mysigt tillfälle vi alla känner till som first look, fotograferat av Summer Soelberg. Den allra första gången brudparet får se varandra på den stora dagen, färdigfixade och redo för vigsel. Det spelar nästan ingen roll hur många gånger vi får se ett par berätta sin historia via bilder, allas upplevelser är så olika att det blir en helt ny berättelse varje gång. Idag ska vi få ta del av Emely och Matts bildserie, en fotoberättelse visar mycket glädje, nervositet och kärlek.

Ni som gift er och hade ett first look-moment - hur gick era tankar precis när in fick se varandra? Gick det upp emot vad ni hade förväntat er? Vi älskar alla former av bröllopsberättelser, om än bara några meningar, så om ni vill får ni gärna berätta för oss i kommentarerna!

bröllopsblogg+first look

Ibland kan en sån här first look ske flera dagar innan bröllopet, som det faktiskt var för detta paret. Varför gör man inte detta samma dag, kanske du undrar? Jo, för ibland finns det helt enkelt inte tid, men brudparet vill ändå få dessa känslosamma porträtt på sig och dessutom ha tid för att traska iväg för ännu fler porträtt i vackra miljöer i lugn och ro. Det blir då mer fokus på själva bröllopet och gästerna på bröllopsdagen, istället för att åka iväg för 1-2 timmars porträttfotografering. Ibland kan även porträttfotografering ske efter bröllopet, om tiden inte räckte till.

Så känn inte att ni måste få ihop allt på en och samma dag om det innebär att dagen blir allt för stressig för er. Det finns många exempel på fotograferingar som denna, som sker en helt annan dag än bröllopet och det är inget fel med det.

bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look

Förutom att first looks blir ett väldigt fint och intimt minne, så kan det faktiskt även vara skönt för er som brudpar att ha sett varandra innan det är dags för vigseln. Där är det redan så mycket som händer - och med så många människor vars ögon är riktade mot er - att det för vissa kan kännas tryggt att ha en sådan stor sak avklarad. Men hur man känner för det är ju verkligen upp till var och en. För vissa finns det ju inget finare minne än att se sin partner för första gången vid vigseln.

bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look

Bröllop handlar så mycket om personlighet, och att Emelys mormor själv har skapat slöjan är en sådan fin och personlig gest!

bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look
bröllopsblogg+first look

Fotograf: Summer Soelberg
Klänning: Chantel Lauren Designs
Slöja: Egengjord
Smycken: Wilson Diamonds
Kostym: Bonobos via Nordstrom
Herrskor: Cole Haan
Florist: Amber Reverie
Plats: Big Cottonwood Canyon, Salt Lake City, Utah