Känslosamt Elopement I Italien: Elena + Alessia

Elena och Alessia gifte sig i en vacker byggnad i den lilla staden Brignano Gera D'Adda, Italien. De valde att hålla bröllopsdagen småskalig tillsammans med varandra och deras närmsta. Med sig hade de även bröllopsfotografen Dario Dusio, som berättar att de valde att hålla ett litet elopement för själva ceremonin 2018 och bjuder nu in till en större bröllopsfest 2019 för sina vänner. Det blev ett känslofyllt elopement för alla involverade, med massor av kärlek och glädje.

I Italien godkändes borgerligt äktenskap mellan samkönade par i juni 2016 men på grund av starka högervindar som förändrar det politiska klimatet i Italien var Elena och Alessia oroliga över att lagen skulle ändras tillbaka. De bestämde sig därför för att ta tillvara på sina rättigheter medan de fick. Det gör ont i våra hjärtan att tänka på att andras åsikter ska stå i vägen för rätten till kärlek oavsett kön. Det är märkligt att detta ens ska vara ett ämne för människor att fokusera och fundera på 2019. Allas rätt till kärlek och äktenskap borde vara en självklarhet, men uppenbarligen har vi fortfarande en lång väg att gå.

Fotografen Dario Dusio berättar mer om paret nedan och om hur mycket dagen betydde för honom, brudparet och alla inblandade:

I met Elena at a photography convention: She is a wedding photographer, like myself. The next year I was staying at her studio for another convention, and I meet Alessia, too: She was moving to Italy from abroad, to live with Elena. So it's like I've seen their love starting from a close perspective!

Their wedding was so emotional and full of pride and joy that everyone, including me, started to cry. During the ceremony, when Elena sung a song for Alessia, myself and everyone cried. I usually get involved with feelings at weddings, but not this much - This was the first time for me that I felt so close to someone I photographed, that during the ceremony I needed to wipe away my tears in order to keep on shooting. They are an amazing couple and their love is so strong.

Another nice thing was that the mayor wanted to be present to read all the laws involved because it felt it was very important that an institution did it because it was the first gay marriage in Brignano Gera D'Adda. Usually in Italy, a friend can read the laws as long as the friend has a permit from the mayor. But this day, the mayor felt it was so important, that she wanted to do it herself.

bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop

Alessia: When I woke up everything was like being in a bubble. I remember that we shot some photos with Dario on the roof at dawn the night before, and when I saw that sun so hot I understood I was going to say YES to the Elena - the most important person in my life. During the preparation I was calm and quiet. It was strange, because I felt so emotional. My heart exploded with love when I reached the municipality with my father, and I saw Elena's eyes full of tears and joy!

bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop

Elena: I'm a methodical person, so I usually keep my emotions under control while organizing. We have done everything by us, and I wanted everything to be perfect. The truth is, it was helping me keeping my feelings under control, but also my heart that was racing like crazy from all the emotions. Alessia was calm while I made a mess of everything. At the end, when I saw her walking towards me with her father, I cried. I couldn’t stop because I realized we were going to be a couple - forever.

bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop
bröllopsblogg+italien+bröllop

Vi sänder stor kärlek och lyckönskningar till Elena och Alessia, och hoppas att de får ett fantastiskt firande med vänner och familj under sitt andra bröllop i år!

bröllopsblogg+italien+bröllop

Fotograf: Dario Dusio