Lantligt Bröllop Med Inslag Av Disney Och Magi: Josefin + Martin

Åh, hörrni! Idag har vi ett helt underbart och kreativt bröllop att visa er. Josefin och Martin gifte sig den 30 juni 2018 och arrangerade ett lantligt bröllop med Disney-influencer. Isabell N Wedin / Turturduva stod bakom kameran och fångade alla ögonblick, färger, kärlek och glädje och vi föreställer oss att det måste ha varit ett helt drömbröllop att få fota som fotograf - så mycket härliga detaljer! Luta dig tillbaka och njut och ta in all inspiration.

bröllopsberättelse+blogg

Så träffades brudparet

Josefin: Jag och Martin träffades via en gemensam vän som bjöd oss på samma fest i november 2014. Martin var intresserad av mig redan från första början men jag var dock lite mer svårflörtad. Några veckor senare stukade jag foten och Martin ville hjälpa mig att rasta hunden på kvällarna, det gick ju smidigt och lätt eftersom vi båda bodde i samma område och i höghusen mittemot varandra. Efter detta började vi spendera mer tid ihop och blev intresserade av varandra. Januari gick och jag hade en resa planerad till Miami för att plugga till bartender och det resulterade i att hela förhållandet skulle börja med en hel månad ifrån varandra. På alla hjärtans-dag skickade martin en stor bukett med rosor till mig i Miami och då visste jag att detta var rätt man för mig! Tätt därpå flyttade vi ihop, den 1 april 2016 i vår nyinköpta lägenhet, i allt flyttkaos hade han planerat att fria till mig och satte sig på ett knä och fråga ifall vi skulle förlova oss.

bröllopsberättelse+blogg

Tema och inspiration

Josefin: Redan efter förlovningen började vi prata om bröllop, vi båda visste att detta bröllopet skulle ta lång tid att planera för att få så som vi vill ha det. Vi var ute i god tid och bokade lokal, porslin, tårta samt fotograf då allt detta var en viktig del av vårt tema. Vi var snabbt överens om att det skulle bli ett tema i lantlig stil med inslag av Disney och magi. Vi ville att vår dag skulle kännas som en sagoberättelse! Färger som dominerar vårt hem och många av våra val är blått och rosa i pasteller, så att detta skulle bli ett pastellparty var givet! Vi skrev på inbjudan att gäster även skulle bära en accessoar i just dessa färger för att knyta ihop allt lite extra.

När man börjar planera ett bröllop så känns det som man blir inspirerad av så många olika saker, vi fick sortera bort efterhand då vi hade bestämt oss att en saga är vad vi vill ha! Mycket inspiration fann vi på Pinterest, men där jag var väldigt noga med att aldrig kopiera en ide rakt av utan snarare vidareutveckla min inspiration vilket resulterade i att vi gjorde en hel del av dekorationerna själva för att få den perfekta looken. För att få den perfekta känslan tittade vi mycket på filmer som låg oss nära hjärtat och plockade ur delar av dom som vi ville återskapa på bröllopsdagen med musik och känslor.

bröllopsberättelse+blogg

Brudklänningen och stylingen

Josefin: Klänning var en sån sak som jag började söka efter direkt på olika inspirations sidor, men som tog längre tid än förväntat att bestämma sig över! Jag var väl ute lite i sista sekunden med klänningen ändå eftersom den tar ju 3 månader att få hem! När ja besökte butiker för brudklänningar till en början så hade jag en klar bild över hur jag ville ha det i mitt huvud, men som blev något helt annat i slutändan. Att prova klänningar som man inte har tänkt sig från början rekommenderar jag till alla blivande brudar, hade jag inte haft detta öppna sinne hade jag aldrig hittat min fantastiska dröm med spets och romantik men med en känsla av tuffhet.

Projektet med klänningen var det som tog längst tid, tärnornas klänningar var klara ca 1 år innan och samma med brudgummens klädsel samt hans marskalker, hängslen och fluga valde vi för att få till en vintage stil. Det viktigaste för oss gällande klädsel var att allt skulle fungera ihop färgmässigt och skapa en harmoni av pastellfärger!
Min far blev även lite extra stylad denna dag med hängslen, blommig skjorta i pastell och en fluga med disney tema i lila pastell som även martin hade fast med ett annat motiv.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Josefin: Jag som frisör ville lägga färg i fokus istället för uppsättningar, då jag har haft rosa hår en längre period så var det en självklarhet att ha det på min bröllopsdag! Tanken att ändra sin stil för en dag fanns inte för mig, man vill titta tillbaka på bilder och känna att "detta är jag!" Som partner till en frisör får man även ställa upp på en del försök och eftersom Martin tidigare på våren hade haft silvrigt hår så blev vi enade om att även han skulle ha en rosa ton i sitt hår för att matcha! Vilket blev en succé! Då jag även älskar udda ting så hittade jag ett fantastiskt hårspänne från en kvinna i England som liknade quartz kristaller i just färgtema rosa och blå i pastell.

Skärmavbild 2019-06-07 kl. 12.56.31.png
bröllopsberättelse+blogg
Lantligt bröllop

Platsen för bröllopet

Josefin: Då vi är väldigt frälst i allt lantligt och vintage så började jag sätta mig och söka runt på olika platser som skulle passa för just ett sånt tema. Agneshill var det stället jag fastnade för direkt! Vi bokade vår lokal 2 år innan för att vara säkra på att få just det datum vi önskade, 30 Juni 2018 och att just Agneshill ligger i Gessie fick oss att återkoppla med en del av vår familj som tyvärr inte längre finns med oss, men som är begravda där.

Lantligt, romantiskt, fin natur men ändå lätt för alla gäster att ta sig dit, samt att de har vigsellokalen som har tak, vi kände att vi inte vill tumma på ifall om det skulle regna, man vet ju trots allt inte vädret när man bor i Sverige. Agneshill är uppdelad i 3 delar; vigsellokal, mingel samt middag och sedan bar vilket gjorde att man förflyttade sig under kvällen. Kunde ju inte bli bättre!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Blommorna

Josefin: Även i blomsterfrågan är jag som brud väldigt speciell då jag i flera år innan har jobbat som just florist. vi valde vårt datum efter blommornas tillgänglighet samt naturens blomster. Även här gällde en pastellhistoria i rosa, vitt och blått med silvriga och gröna inslag. Floristen fick dock göra om min bukett två gånger, men efter det så blev den just vad jag ville ha! Tärnbuketterna blev en variant av min bukett fast mindre och även Martins corsage. Marskalkernas och min far hade också corsage för att just passa ihop. Blommor i lokalerna fixade vi själva då jag fortfarande har turen att kunna handla till inköp, här fanns det blommor i massor!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Vigseln

Josefin: Minuterna innan en vigsel är verkligen speciell, man kan inte riktigt förklara känslan förrän man står där själv! Jag är inte en person som blir nervös men även jag ruskade om buketten på vägen in i vigsellokalen. Allt var så magiskt! Att få ha alla sina nära och kära på ett ställe på en och samma gång, med musik som betyder något för oss. Men alla som känner oss vet att det alltid finns en överraskning med i spelet, det händer alltid något lite extra oavsett när. Vår vigsel började med ett prinsess disney medley från de mest kända filmerna som ingångslåt, följt av "A million dream" från filmen The Greatest Showman , "A thousand years" från Twilight och som utgång "A dream is a wish your heart makes" från Askungen. Vid denna stund började våra gäster fundera på om detta var allt? Skulle det inte komma en överraskning? Men JO! När utgångslåten hade varat till halva utgången så bröts sången av och gick över till "Bibbidi-Bobbidi-Boo" från Askungen. Vi vände om och gick hela vägen tillbaka fram och just då bröts sången ännu en gång och gick över till inget mindre än "Wake me up" med Avicii då hade vi gömt varsin konfettibomb och smällde dessa till sången och dansade sedan ut till låten med vårt följe! Detta är något våra gäster inte var beredda på och var väldigt roligt att höra om sen, detta var väldigt uppskattat!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
Skärmavbild 2019-06-07 kl. 12.56.48.png
bröllopsberättelse+blogg

Bästa minnet från dagen

Josefin: Hela dagen är underbar! Men några små delar som sticker ut var bl.a fotograferingen vid "first look", vi hade införskaffat rökbomber med färg som vi alla skulle hålla i på några bilder, en av dessa slog fel och en av marskalkerna blev bränd och nerfärgad på hela skjortan, som tur var hade någon med en extra skjorta!

Ett starkt minne är även när jag kastar min bukett och det blir ett riktigt krig om den, tre av gästerna åkte både i marken och i blomsterkrukorna. Men det vi minns mest av allt är helheten att vara nöjd och njuta av en helt fantastisk dag som vänner och familj, inget hade varit detsamma utan dem och all hjälp av brudföljet och toastmasters!

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Om fotografen Isabell N Wedin / Turturduva

Josefin: Vilken underbar kvinna! SÅÅÅ lätt att jobba med och fångade verkligen allt och hela vår känsla på bilderna. Det är verkligen värt att lägga mycket pengar på en fotograf en dag som denna! Vi bokade Isabell i god tid ca 1,5 år innan! Efter att ha besökt både bröllopsmässan och diverse olika hemsidor till fotografer så var vi klara över att Isabell skulle lyckas med just de bilderna vi ville ha. Att hon sen är lätt och lite galen gjorde att hon passade oss ännu mer! Rolig och omtänksam person som verkligen kan sitt jobb! Att även få höra sen att hon fick känna sig som en gäst och vän på vårt bröllop värmer oss än idag.

bröllopsberättelse+blogg
bröllopsberättelse+blogg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Var ute i god tid ifall ni önskar det bästa! 

  • Prova olika klänningar, din favorit kan vara något du ännu inte tänkt på!

  • Att gästerna inte skulle orka äta dessert och tårta är inget ni behöver oroa er för, det går åt!

  • Ta en titt på klockan och ser er omkring, försök memorera och tiden flyger inte bara iväg.

  • Anlita en professionell fotograf, även om vänner kan vara bra att fotografera så låt dessa bara vara vänners fotografier för både er och gästens skull. 

  • Påkosta er en riktig bukett, den ska vara med på era fotografier som ni ska se hela ert liv, vad är 1000 kr då?

  • Köp hellre mer dricka än för lite.

  • Skapa er egna stil, kopiera inte.

  • Vi tycker att man inte ska vara rädd för att våga önska sig ett resebidrag i present, gästerna förstår att man redan har allt.

  • Avslutningsvis knöt vi ihop vår saga genom vår fantastiska bröllopsresa som gick till disney world och universal studios i orlando. Allt i sagotema från början till slut, och nu har våran riktiga saga börjats skriva. Ett stort lycka till ska ni framtida par ha!

bröllopsberättelse+blogg

Fotograf: Isabell N Wedin 
Plats: Agneshill, Skåne
Brudklänning: Köpt på Prom & weddings i Malmö
Florist: Blomsterpigan
Ringar: Schalins of Sweden
Hårstylist: F.d kollega Catja
Makeup: Beauty Freak
Catering: Flädie Mat & Vingård