Septemberbröllop På Gotland: Robert + Zeema

Robert och Zeema gifte sig en septemberdag på Gotland 2018 och hade sin vigsel i Koviks kapell - det sötaste lilla kapellet på västra sidan av ön. Hanna Karlsson på Neas fotografi fångade dagen som vi nu ska få en inblick i.

Bröllop på Gotland

Så träffades brudparet

Zeema: Vi träffades under Stockholmsveckan i Visby på Gutekällaren. Robert var där och festade och Zeema jobbade i garderoben. Vi började prata under kvällen och bytte nummer. Vi förlovade oss i Paris. Robert friade när vi sprang över bron Pont Alexandre III sena till en restaurang.

Vi utgick mycket från temat som var Gotland + Norrtälje och vilken stämning och stil vi ville ha. Vi fick även inspiration och idéer från tidigare bröllop vi varit gäster på. Pinterest har också varit ett bra hjälpmedel när man behövt inspiration.

Bröllop på Gotland

Vigseln

Zeema: Vi valde Koviks kapell för vigseln, främst för att det är så charmigt och området är väldigt fint. Kapellet är inte heller så "kyrkligt" vilket passade oss väldigt bra. Sen att det ligger precis vid ett fiskeläger och hade ett ankare vid altaret (som symboliserar Norrtälje) gjorde ju att pusselbitarna föll ännu mer på plats.

Vigseln var avslappnad och rolig. Detta är till stor del vår prästs förtjänst. Han var lättsam och hade humor.
Vårt värdpar sjöng och spelade en låt vi hade valt och avslutningsvis dansade vi och brudföljet ut ur kapellet.

Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Zeema&Robert-120.jpg
Zeema&Robert-191.jpg
Bröllop på Gotland

Klädsel och styling

Zeema: Jag visste vilken modell och vilket material jag ville ha. Jag visste också att jag ville ha en klänning från Ida Lanto. Jag har följt henne länge och hennes klänningar är ren magi. Så när vi hade spikat datumet för vårt bröllop mailade jag henne direkt.

Robban hade lite svårare. Han velade ett bra tag mellan kostym eller smoking. Valet av färg var inte heller helt självklart. Men tillslut föll valet på en marinblå smoking från Oscar Jacobson och det är vi väldigt nöjda med.

Brudklänning spets bohemisk

Zeema: Jag landade i en half up half down uppsättning. Mitt hår är naturligt lockigt, men jag trivs bäst när det är rakt så vi plattade håret och gjorde lite slarviga lockar som vi sedan fäste med ett spänne. När det kommer till smycken behöll jag dem jag brukar ha till vardags. Det vill säga ett Caméhalsband i guld som jag fått av min mormor samt mitt Cartier love bracelet i guld.  Robert valde ett par manschettknappar i guld från Skultuna (knot) som påminner om Roslagsknuten för att knyta an till Norrtälje.

Jag ville ha en liten bukett eftersom jag själv är ganska petite. Jag valde rosor i färgerna rött, rosa och vitt för att jag gillar den färgkombon samt murgröna. Återigen för att knyta an till temat. Murgröna är Gotlands landskapsblomma och rosor för Roslagen.

Bröllop på Gotland

Valet av fotograf var enkelt. Hanna har fotat oss vid två tillfällen innan bröllopet och hon har även fotat våra vänner på deras bröllop. Hanna är riktigt duktig på att fånga fina tillfällen och förmedla känslor i sina bilder. Eftersom vi kände henne sedan innan bröllopet underlättade det väldigt mycket att vi är så bekväma och avslappnade med varandra. Bilderna blev helt magiska och vi kunde inte varit mer nöjda.

Bröllop på Gotland
Bröllop på Gotland
Festlokal Gotland
Bröllop på Gotland

Bästa minnena från dagen

Ja, förutom den fantastiska stämningen som rådde hela dagen så finns det två saker som sticker ut.
Den ena är att min morfar var med som vår fotograf fångade fint på bild. Eftersom han gick bort två veckor efter bröllopet betydde det extra mycket. Sen är det såklart korna som kom springandes efter vigseln när våra gäster blåste såpbubblor på oss och två av korna valde att försöka para sig i bakgrunden. Det blev både ett roligt minne och roliga bilder som lockar fram många skratt.

Bröllop på Gotland

Tips till andra som planerar bröllop

Det tipsen vi fick innan är väl kanske det vanligaste, men det är så sant. NJUT av dagen, för den går så fort. Sen skulle jag säga att man ska omge sig med bra folk som man litar på så att man kan slappna av. Vi delegerade bort stor del av planeringen för förmingel och middag vilket var väldigt skönt eftersom vi var helt ovetandes om nåt gick fel. Man ska heller inte haka upp sig för mycket på detaljer. Det blir bra ändå. Och - var själviska. Bjud bara dem ni vill ha där och inte dem som kommer på köpet eller för att ni "borde" bjuda dem.

Gotland fotograf

Fotograf: Neas Fotografi
Brudklänning: Ida Lanto
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Djupvik Hotel
Florist: Ninas blommor
Ringar: Engelbert Stockholm
Hårstylist: Tina Thörnhammar på Joy i Visby